URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Martie 2023, 15:40

„Flori” de primăvară: Concerte alese, cu invitați și melodii celebre, precum și spectacole de teatru cu tâlc, în Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mult așteptată, primăvara sosește nu doar cu vreme mai însorită, zile mai lungi, flori și miresme, ci și cu numeroase spectacole pe scenele din Oradea. 

O pleiadă de actori vor aduce în fața publicului comedii sonore, unele cu accente dramatice, în agenda locală fiind programate totodată concerte cu piese celebre și romantice. Trebuie spus însă că prețurile biletelor nu sunt tocmai mici... 

„Cât de frumoasă ești...”

Asociația Enjoy Music, alături de compozitorul și dirijorul Andrei Tudor, a anunțat un eveniment special pentru seara de 17 martie pe scena Teatrului Regina Maria, cu invitați de seamă. 

„Am cules un buchet de piese aflate sub semnul iubirii: dragostea pentru frumos, dragostea pentru muzică, precum și acel sentiment ce leagă destine. Vor fi aduse în fața publicului compoziții care reprezintă momente importante ale evoluției mele componistice, dar și lucrări aparținând altor autori, pe care le-am rearanjat, îmbrăcându-le în haine orchestrale noi și care vor fi interpretate de Paula Seling (foto), Aurelian Temișan, Ovidiu Lazăr, Rebeca Moje, Natalia Bendre, alături de orchestră, de Reformers Band și de Grupul Asociației Enjoy Music”, spune Andrei Tudor. 

Programul concertului „Cât de frumoasă ești” cuprinde piese semnate de Ennio Morricone, Charlie Chaplin, Ed Sheeran, Leroy Anderson, dar și compoziții românești. Împărțite pe categorii, biletele se pot cumpăra de pe platforma iabilet.ro la prețuri între 60 și 200 lei. 

Idilă cu profesorul 

Medeea Marinescu, Marius Manole, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman sosesc pe scena Teatrului Regina Maria pe 27 martie, cu spectacolul „All Inclusive”, organizat de Cortina AG. 

O tânără studentă la Teatru „trăiește o - cum altfel? - frumoasă poveste de dragoste cu profesorul ei, ocazie cu care se trezește cu două liniuțe la testul de sarcină. În paralel, părinții ei trec printr-o criză conjugală, tatăl fiind și el încurcat cu o tipă. În fine, e complicat, dar amuzant”, promit organizatorii. 

O parte dintre bilete s-au și vândut deja, iar cele rămase pot fi cumpărate online, de pe platforme ca proticket.ro, blt.ro și ticketstore.ro la prețul de 130 lei. 

Tache, Ianke și Cadîr 

Alte nume mari ale teatrului și filmului ajung la Oradea pe 5 aprilie, când, tot pe scena TRM, se va juca spectacolul „Tache, Ianke și Cadîr”, după celebrul text al lui Victor Ion Popa, care prezintă într-un mod savuros trei tipologii umane. Protagoniștii? Horaţiu Mălăele, Răzvan Vasilescu şi Mihai Constantin. 

„Piesa aduce în prim-plan povestea de viaţă a celor trei prieteni negustori, abordând cu subtilitate problematica rasei, credinţei şi religiei, a statutului identitar individual şi de grup, reamintindu-ne astfel că diferenţele nu sunt neapărat un motiv de disensiuni”, o prezintă organizatorii. Biletele se pot cumpăra de pe iabilet.ro la prețuri între 90 și 190 lei, în funcție de locul ales.

„În ridurile unor nopți nedormite”

În seara de 7 aprilie, fanii rockului alternativ sunt chemați în localul Mozskva pentru un concert al formației clujene Luna Amară, ce include lansarea noului single „Ne iubim mai mult când dormim”. 

„Probabil că ne suntem datori nu doar cu iubire și revoltă, dar și cu gustul amar al resemnării și al înfrângerii, uneori, în această viață. Tablou suprarealist al durerii de a te pierde și a pierde, noua noastră piesă sapă în ridurile unor nopți nedormite ale căror dimineți aduc doar leșia stoarsă din singurătăți zgomotoase și speranța firavă că ne iubim mai mult când dormim”, își prezintă rockerii noua creație. Biletele s-au pus în vânzare pe iabilet.ro la prețul de 50 lei.

Cu Bendeac și Brezoianu

Mihai Bendeac și Ilona Brezoianu revin la Oradea pe 25 aprilie cu spectacolul „Doi pe o bancă”, programat pe scena Teatrului Regina Maria. În piesa lui Aleksandr Ghelman, un el și o ea se reîntâlnesc pe o bancă dintr-un parc. Urmează confesiuni, cochetării, minciuni, adevăruri. 

„Realizezi că, de fapt, niciunul nu vrea să plece de pe banca aceea, ce închide în ea, ca într-un spațiu miraculos, suspansuri, trăiri, un timp al posibilităților, în care se poate visa la fericire. Și nu asta facem, căutăm?”, transmit organizatorii în invitația la spectacol. Tichetele se pot cumpăra la prețuri între 70 și 170 lei de pe iabilet.ro. 

Sunt anunțate evenimente atractive și pentru luna mai, cum ar fi comedia „Dineu cu proști”, cu Horațiu Mălăele și Mircea Rusu (15 mai, Casa de Cultură a Sindicatelor) și concertul Trei Tenori Italieni, cu Domenico Menini, Alessandro Goldoni și Angelo Forte, care vor interpreta, pe 25 mai, în aceeași sală, canțonete și arii celebre, precum „Nessun dorma”, „O sole mio” și „Caruso”. Primăvara se anunță, așadar, nu doar călduroasă, ci și melodioasă... 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON