URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Ianuarie 2024, 20:41

FC Bihor s-a reunit la Stadionul Municipal cu trei jucători noi, aduși din Liga a II-a (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru fotbaliștii de la FC Bihor vacanţa s-a terminat miercuri, când jucătorii și staff-ul s-au reunit la Stadionul Municipal Iuliu Bodola, pentru începerea pregătirilor pentru stagiunea competiţională de primăvară.

Ultimele noutăți

Reunirea a fost precedată de o conferinţă de presă la care au participat preşedintele clubului, George Tătar, antrenorul principal Florin Farcaş şi preparatorul fizic Bogdan Guler. Cu această ocazie au fost prezentate presei şi ultimele noutăţi legate de lotul de jucători.

„După cum bine ştiţi, avem un an greu, dar un an în care, la mijlocul lui, în vară, dorim să ne bucurăm cu toţii de atingerea obiectivului propus. Avem deja trei jucători noi, cu care am semnat, Luca Tincău, jucător care a activat la Mioveni în Liga a II-a, Andrei Vînău, care a jucat la Şelimbăr în Liga a II-a, şi Ionuţ Tănase, care a jucat la Dumbrăviţa, tot în Liga a II-a. Toţi au semnat pe o perioadă de doi ani şi jumătate cu noi. Am discutat cu foarte mulţi jucători, dar, deşi avem un proiect frumos şi sănătos, nu e uşor să convingi jucătorii să vină la Liga a III-a. De plecat, nu va pleca niciun jucător important de la echipă în această perioadă”, a declarat preşedintele George Tătar (foto).

Acesta a spus că au existat discuții și cu orădeanul Ioan Filip. „Ne-am dorit să-l aducem pe Ioan Filip acasă. Avem o relaţie bună cu cei de la U Cluj. I-am oferit un salariu de Liga I, dar el, în cele din urmă, a ales să meargă la Botoşani în prima ligă”, a precizat conducătorul clubului orădean.

Nerăbdatori să revină la antrenament

Tehnicianul Florin Farcaş s-a arătat nerăbdător de a începe activitatea cu jucătorii. „Suntem dornici de activitatea fotbalistică şi de activitatea de la FC Bihor în general. Sunt şi eu nerăbdător să încep antrenamentele anul acesta, pentru că, aşa cum a spus şi domnul preşedinte, este un an important. Suntem încrezători că anul acesta va fi mult mai bun decât anul trecut”, a spus Farcaş.

De precizat că înaintea conferinţei au fost semnate şi contractele cu cei trei jucători transferaţi deja de club, Luca Tincău, Ionuţ Tănase şi Eric Andrei Vînău.

Fiecare în parte a fost caracterizat, în cadrul conferinţei de presă, de antrenorul principal Florin Farcaş.

„Luca Tincău (foto jos, alături de Florin Farcaș și George Tătar) este atacant, un jucător cu calităţi fizice foarte bune, cu o viteză şi o explozie bună, îl reprezintă talia şi calitatea de jucător ofensiv. Eu am încredere în el, pentru că l-am ştiut de când era la Carei, era un marcator. Venind de la nivelul ligii a II-a, cred că are un alt suflu şi o altă încredere.

Ionuţ Tănase este un jucător experimentat la nivelul ligii a II-a, vine de la Dumbrăviţa, cu foarte multe meciuri în eşalonul secund, un jucător de calitate atât în jocul ofensiv cât şi în jocul defensiv, care dezvoltă destul de bine jocul în construcţie. Sperăm să fie o soluţie bună pentru noi în acest campionat.

Andrei Vînău este un junior care vine tot de la Liga a II-a, un jucător care cochetează frecvent cu loturile naţionale. Este un jucător cu potenţial şi l-am adus pe o perioadă mai îndelungată”, a spus Farcaș.

Mai multă concurență pe posturi

Florin Farcaș a ținut să precizeze și faptul că aceste transferuri au fost realizate din dorinţa de a crea o bună concurenţă în cadrul lotului. „Am încercat să aducem jucători cu o experienţă mai mare la nivel superior și o să mai aducem, pentru că ne mai dorim cel puţin doi jucători de nivelul Ligii a II-a, cu care suntem în tratative. Sperăm ca venirea lor să se concretizeze cât mai rapid şi de săptămâna viitoare să fie angrenaţi în programul echipei”, a conchis antrenorul principal al FC Bihor, care a recunoscut că vor fi şi câteva plecări din cadrul lotului, fără a oferi, însă, vreun nume.

Nume noi la prima strigare

La reunire au fost prezenți și trei tineri jucători proveniți de la Centrul de Copii și Juniori al clubului, toți născuți în anul 2008: portarul Arsenie Mocan, mijlocașul Stelian Bohuș și atacantul Darius Mihuț. Au lipsit motivați la prima strigare fundașii Alex Popa și Flaviu Drăgan.

Au fost prezenți la primul antrenament: Mihai Pînzariu, Radu Bob şi Arsenie Mocan - portari; Andrei Gal, Tamas Paublusztig, Loren Ioviţă, Ricardo Farcaş, Alexandru Stoian, Sergiu Bactăr, Călin Jurj, Răzvan Săutiuţ, George Cherman, Florin Chitaş, Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Răzvan Gunie, Andrei Militaru, Ionuţ Ban, Andrei Moga, Bogdan Vasile, Sergiu Jurj, Marius Hosu, Eric Vînău, Luca Tincău, Ionuţ Tănase, Denis Mihuţ şi Stelian Bohuş, Krsztian Gagyi și Luca Popa – jucători de câmp.

De precizat faptul că Krsztian Gagyi este un tânăr jucător care a venit din Anglia și care se află în probe la echipa orădeană, iar Luca Popa este liber de contract și se pregătește cu FC Bihor.

„Începem o nouă perioadă de pregătire, cea mai grea, o consider eu, cea din perioada de iarnă. Începem cu reacomodarea la efort, apoi treptat vom creşte intensitatea, după care în cantonament se vor face câte două antrenamente pe zi”, a declarat preparatorul fizic Bogdan Guler.

Programul pregătirilor

În 27 ianuarie, echipa orădeană va susține și prima partidă de verificare, în deplasare, în compania echipei de ligă secundă Unirea Dej. Apoi, după ce vor susţine cel de-al doilea amical, în compania celor de la Corvinul Hunedoara, tot în deplasare, pe 31 ianuarie roş-albaştrii vor intra în cantonament la Hotel President din Băile Felix până pe data de 9 februarie.

În acest răstimp, vor juca împotriva echipei de ligă a IV-a din Dolj, Işalniţa, pe data de 3 februarie (la Nojorid sau pe terenul de la LPS Bihorul), iar cantonamentul va fi încheiat cu jocul din deplasare cu CSM Sighetu Marmaţiei.

FC Bihor va mai disputa amicale cu: CSM Satu Mare (17 februarie, în deplasare), SCM Zalău (21 februarie, în deplasare), Victoria Carei (24 februarie, în deplasare) şi echipa bihoreană de ligă a IV-a din Diosig (2 martie, cel mai probabil în deplasare). Campionatul Ligii a III-a se va relua în data de 9 martie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON