URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Septembrie 2023, 10:31

FC Bihor s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la CS Socodor şi şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului (FOTO)

FC Bihor s-a impus cu 3-1 în faţa celor de la CS Socodor şi şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului (FOTO) foto: Alex Covaci şi Mălina Maria Guler
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia orădeană de fotbal FC Bihor şi-a continuat sâmbătă seria rezultatelor pozitive din noul sezon. Roş-albaştrii s-au impus cu scorul de 3-1 în faţa celor de la CS Socodor şi au mai acumulat încă trei puncte în clasament, consolidându-şi prima poziţie în Seria a 8-a a Ligii a III-a.

Într-o atmosferă frumoasă, întreţinută de spectatori, în special de inimoasa galerie a formaţiei orădene, meciul a fost adjudecat de bihoreni, după ce nu s-au întrebuinţat prea tare şi au marcat atunci când a fost momentul.

A lipsit atacantul Marius Hosu

Antrenorul Florin Farcaş nu l-a putut avea la dispoziţie la acest joc pe atacantul Marius Hosu, care a acuzat o contractură musculară. În schimb, a debutat Andrei Militaru, care a şi marcat la primul său gol pentru FC Bihor.

Prima şarjă ofensivă mai periculoasă s-a petrecut în minutul 4, când, după o centrare de pe dreapta, Florin Chitaş a trimis din interiorul careului puţin pe lângă poartă.

Primul gol a venit în minutul 28, când, după o combinaţie între Chitaş şi Gunie, ultimul a centrat perfect în faţa porţii, unde a venit Ionuţ Ban, care a marcat.

Nu a trecut mult şi, în minutul 32, orădenii s-au văzut egalaţi, după o lovitură de colţ executată de jucătorii echipei arădene de pe partea dreaptă. Mingea a ajuns la tânărul Lucas Câmpan, care a prins un şut bun de la aproximativ 15 metri, pe jos, în stânga portarului şi scorul a devenit 1-1.

Cei de la Socodor au mai avut o oportunitate în minutul 36, când o centrare de pe stânga a fost reluată cu capul de Alexandru Lezeu, din 8 metri, dar peste poartă.

Până la pauză orădenii au reuşit, totuşi, să înscrie şi golul 2. În minutul 40, după o lovitură de colţ, Răzvan Gunie a trimis un şut-centrare, iar din faţa porţii, atacantul Sergiu Jurj şi-a făcut din nou datoria, înscriind pentru 2-1.

Gol pentru Militaru la primul joc pentru FC Bihor

Şi în repriza a doua, tot orădenii au ratat prima ocazie. În minutul 65, după o centrare de pe stânga, Alexandru Sorian, singur cu portarul în faţă, nu a reuşit să-l învingă pe acesta, reluând în goalkeeper. În replică, în minutul 68, George Pirtea a executat foarte bine o lovitură liberă de la 28 de metri, dar mingea trimisă de el a trecut puţin pe lângă bară.

Antrenorul Florin Farcaş a făcut câteva modificări în echipă, printre care şi cea prin care l-a debutat pe tânărul atacant Andrei Militaru. Acesta a intrat în minutul 60, iar la 19 minute după pătrunderea sa pe teren el a reuşit să şi marcheze. Astfel, în minutul 79, după o centrare bună de pe stânga a lui Alexandru Sorian, Andrei Miliraru a reluat cu capul şi l-a învins pe portarul Lucian Mucha. Astfel, FC Bihor s-a distanţat la două goluri şi a avut linişte în finalul de joc.

Sorian a mai avut o oportunitate în minutul 87, când a rămas singur cu portarul, dar nu a reuşit să concretizeze, pentru că între timp s-a repliat un fundaş, care a izbutit să respingă. 

„O victorie meritată”

Meciul s-a încheiat cu scorul de 3-1, iar antrenorul Florin Farcaş s-a declarat mulţumit, având în vedere că nu i-a fost uşor să motiveze jucătorii pentru această partidă, care a fost programată înaintea mult aşteptatului joc de miercuri cu FCSB.

„Este o victorie meritată, o victorie muncită şi care ne dă liniştea de care aveam nevoie. Sigur că nu a fost uşor, pentru că trebuie să înţelegem foarte clar ceea ce se întâmplă în sânul echipei şi ceea ce se întâmplă în oraşul nostru, pentru că gândurile tuturor sunt la meciul de miercuri cu FCSB, dar eu mă bucur că tinerii noştri jucători au înţeles că e foarte important jocul nostru de astăzi, au dat dovadă de caracter şi de responsabilitate în ceea ce trebuie să facă şi sigur că jocul şi victoria au fost meritate de partea noastră”, a declarat Florin Farcaş, antrenorul principal al echipei FC Bihor, la finalul partidei.

El a recunoscut, de altfel, că a efectuat schimbările şi cu gândul la jocul de miercuri.

După acest succes, FC Bihor totalizează 13 puncte în clasament şi conduce Seria a 8-a a Ligii a III-a, cu două puncte mai mult faţă de ocupanta locului II, Progresul Pecica, respectiv cu patru puncte mai mult faţă de formaţia de pe poziţia a III-a, Şoimii Lipova.


FC Bihor Oradea – CS Socodor 3-1 (2-1)

Au marcat: Ionuț Ban (min. 28), Sergiu Jurj (min. 40) şi Andrei Militaru (min. 79) / Lucas Câmpan (min. 32)

FC Bihor: Mihai Pînzariu – Călin Jurj (min. 82 Tamas Paublusztig), Daniel Stan, Ricardo Farcaș - ctp, Alexandru Stoian – Vadim Calugher (min. 54 Bogdan Vasile), Răzvan Gunie (min. 82 Loren Ioviță),  – Ionuţ Ban (min. 60 Al. Sorian), Andrei Moga, Florin Chitaș – Sergiu Jurj (min. 60 Andrei Militaru). Antrenor. Florin Farcaș

CS Socodor: Lucian Mucha – Cristian Șulea (min. 46 Mario Pele), Ioan Gherheș, Bogdan Țoca, Ciprian Covaci (min. 46 Alin Ciornei) – Teodor Turcuș (min. 81 Eric Caia) – Daniel Clej, Dumitru Copil (min. 46 George Pirtea), Andrei Șerengău, Alexandru Lezeu (min. 71 Florin Mintaș) – Lucas Câmpan. Antrenor: Gheorghe Cameniță

Au arbitrat: Gheorghe Cătălin Drugea (Buzău) – Mircea Guran (Brașov) și Marian Tunsoiu (Șinca Nouă – Brașov)


Rezultatele şi marcatorii etapei a V-a din Seria a 8-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri
Avântul Periam – SSU Politehnica Timișoara 0-3
Daniel Olariu (min. 77 şi 88) şi David Popa (min. 90+3)
ACB Ineu – Şoimii Lipova 0-2
Cătălin Dinu (min. 14) şi Denis Bickling (min. 85)
Gloria Lunca Teuz Cermei – Phoenix Buziaş 1-1
Andrei Sîntean (min. 51) / Cristian Pădurariu (min. 53 – penalty)
Sâmbătă
FC Bihor Oradea – CS Socodor 3-1
Ionuț Ban (min. 28), Sergiu Jurj (min. 40) şi Andrei Militaru (min. 79) / Lucas Câmpan (min. 32)
Progresul Pecica – CSC Peciu Nou 3-1
Samir Borcea (min. 36), Alex Adamcsik (43) şi Bogdan Bozian (min. 90+5) / Ioan Făndel (min. 2)


Clasament:
1    FC Bihor Oradea    5    4    1    0    9    2    7    13 p
2    Progresul Pecica    5    3    2    0    11    6    5    11 p
3    Șoimii Lipova    5    3    0    2    7    4    3    9 p
4    Politehnica Timişoara    5    2    2    1    8    3    5    8 p
5    CSC Peciu Nou    5    2    1    2    6    6    0    7 p
6    CS Socodor    5    2    0    3    6    10    -4    6 p
7    ACB Ineu    5    1    2    2    3    4    -1    5 p
8    Gloria Lunca-Teuz Cermei    5    1    2    2    3    5    -2    5 p
9    Phoenix Buziaş    5    1    2    2    3    6    -3    5 p
10    Avântul Periam    5    0    0    5    4    14    -10    0 p


În etapa viitoare, FC Bihor va evolua tot pe teren propriu, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 17, cu Avântul Periam. Jocul se va desfăşura tot la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”.

Până atunci însă, miercuri, 27 septembrie, cu începere de la ora 21, va avea loc meciul cu FCSB, în prima etapă a fazei grupelor Cupei României.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON