URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2023, 17:40

FC Bihor, la bilanț: Sezon sportiv reușit și sponsorizări de aproape 300.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După încheierea ultimului joc oficial din acest an, conducerea clubului FC Bihor a venit joi în faţa presei pentru a-şi prezenta un scurt bilanţ.

La conferinţa de presă ce a avut loc în sala de conferinţe de la Stadionul Iuliu Bodola, alături de preşedintele George Tătar au fost prezenţi aproape toţi membrii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florin Farcaş. Astfel, au mai participat Dorin Mihuţ, antrenorul secund, şi Vlad Gheţe, antrenorul cu portarii.

„Am avut un sezon foarte bun, în care încheiem anul pe locul 1, suntem singura echipă neînvinsă din cele o sută din Liga a III-a, am avut un parcurs foarte bun şi în Cupa României. S-a creat din nou la Oradea o emulaţie fantastică, lumea îşi doreşte ca această echipă să meargă mai sus şi noi ne dorim acelaşi lucru”, a spus George Tătar, în deschiderea conferinţei.

280.000 de euro atraşi din sponsorizări

În continuare, preşedintele clubului a prezentat un bilanţ al activităţii administrative, venind în faţa presei cu date concrete.

„În aceste şase luni (nr. - de când se află în fruntea clubului) am semnat contracte de sponsorizare în valoare de 1.400.000 de lei, undeva la 280.000 de euro. Aici vreau să precizez că aproximativ 30% din această sumă este rezervată pentru partea de mâncare şi partea de transport. Se ştie că noi oferim în fiecare zi mâncare jucătorilor. Aceste contracte sunt încheiate pe o perioadă de un an de zile, 1 iulie 2023 - 30 iunie 2024. La partea de abonamente, avem 6.963 de abonamente simple vândute, plus 46 de abonamente membru-suporter, cele cu 1.000 de lei.

Vreau să specific, pentru că nu e niciun secret, strategia de vânzare de abonamente a fost făcută în ideea în care la meciurile din cupă, în acest format al competiţiei, echipa gazdă, după ce îşi acoperă cheltuielile de organizare, tot ce înseamnă profit din bilete trebuie să împartă cu echipa adversă. Atunci, noi am găsit această portiţă în regulament şi de aceea am mers foarte mult pe partea de abonamente, ceea ce a însemnat că toţi banii au intrat la club şi nu a trebuit să-i împărţim cu altcineva. Cu toate acestea, am mai vândut 2.837 de bilete la meciurile din campionat şi 8.995 de bilete la meciurile din Cupa României (pentru cele trei meciuri, cu FC Argeş, FCSB şi Dinamo).

Pe partea de marketing, avem 164 de tricouri vândute şi 114 eşarfe”, a declarat preşedintele George Tătar.

„Echipa a arătat destul de bine”

Componenta sportivă a clubului au abordat-o membrii staff-ului tehnic, în frunte cu antrenorul principal Florin Farcaş.

„Sunt oarecum mulţumit, deşi ca antrenor niciodată nu poţi să fi mulţumit până nu îţi atingi toate obiectivele, dar în mare pot spune că sunt mulţumit de ceea ce am realizat în acest campionat. Sigur, că puteam mult mai mult şi nu ascund faptul că eu, în primul rând, îmi doresc mult mai mult, dar, aşa cum am spus-o tot timpul, era foarte important ca la jocurile care au fost până acum echipa să arate cât de cât bine din toate punctele de vedere. Eu cred că în campionat am arătat destul de bine şi, sper ca după această perioadă, după analiza pe care o voi face, faţă de tot ce s-a întâmplat în acest an, să tragem concluziile cele mai bune şi să găsim soluţiile cele mai bune ca anul viitor echipa să arate mult mai bine şi să fim mult mai puternici faţă de cum am fost anul acesta”, a declarat Florin Farcaş.

Se simte presiunea

Secundul Dorin Mihuţ a remarcat latura dificilă a echipei, având în vedere că în acest sezon echipa are ca obiectiv promovarea.

„A fost un an greu, un campionat lung, dar ne aşteaptă un an mai greu decât acesta. Sperăm să terminăm cum am început, pe primul loc, să rămânem acolo şi, astfel, să promovăm, pentru că acesta este obiectivul. A fost un an greu pentru că, atunci când ai obiectiv, presiunea este mare la jucători, mai ales că ei sunt tineri. Până acum nu au avut ca obiectiv promovarea, dar acum, când obiectivul este promovarea, la fiecare meci trebuie să câştigi, iar când trebuie să câştigi tot timpul este foarte greu, pentru că avem un lot tânăr, nu avem 4-5 jucători de 33-35 de ani care să ţină echipa. Ei cresc odată cu jocurile, de aceea am spus că a fost un an greu, care i-a consumat pe copii. I-am văzut şi în ultimele etape, e foarte greu să îi ţii în priză tot timpul, pentru că sunt tineri”, a afirmat Dorin Mihuţ.

Presiunea rezultatelor a remarcat-o şi antrenorul cu portarii, Vlad Gheţe, care însă rămâne încrezător pentru anul ce vine.

„A fost un an destul de greu, însă după cum arată şi locul din clasament, a fost un an bun, suntem în obiectiv. Sper ca din iarnă să ne pregătim şi mai bine, pentru că ne aşteaptă un an destul de interesant”, a conchis antrenorul cu portarii al clubului FC Bihor.

Urmează vacanţa

Jucătorii echipei fanion de fotbal a judeţului Bihor mai rămân la antrenament săptămâna aceasta, după care vor intra într-o binemeritată vacanţă, urmând ca reunirea lotului să aibă loc pe data de 10 ianuarie.

În acest timp se lucrează deja la planul privind pregătirea echipei din perioada de iarnă, când vor avea loc aproximativ opt jocuri amicale şi va avea loc şi un cantonament la Băile Felix.

Reamintim că, în sezonul actual al campionatului, FC Bihor a încheiat anul pe locul 1, detaşat în fruntea Seriei a 8-a, cu 7 puncte peste ocupanta locului 2, Poli Timişoara (care între timp a pierdut meciul de la Buziaş, la masa verde, cu scorul de 0-3) şi a reuşit o performanţă notabilă în Cupa României, unde a ajuns în faza grupelor, după ce a eliminat FC Argeş şi s-a duelat cu cele mai titrate echipe din ţară, FCSB şi Dinamo.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON