URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 August 2023, 21:43

FC Bihor este gata de startul noii ediţii de campionat

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Înaintea începerii noii ediţii de campionat, conducerea clubului FC Bihor a organizat joi o conferinţă de presă, la care au participat preşedintele George Tătar, antrenorul principal Florin Farcaş şi unul dintre cei mai experimentaţi jucători ai echipei, Tiberiu Serediuc.

Cei trei au vorbit despre echipă și obiectivele acesteia. 

„Să câștigăm fiecare meci...”

„Ne aflăm într-o serie nouă, cu echipe preponderent din judeţele Arad şi Timiş, echipe cu care nu ne-am mai întâlnit până acum, în afară de câteva amicale din acest presezon. Sunt însă echipe bune, cu jucători valoroşi, pentru că ştim că întotdeauna cele două judeţe au avut jucători valoroşi. Noi ne dorim să câştigăm fiecare meci, ne dorim să-i atragem pe suporteri alături de noi, suporteri cărora aş vrea să le mulţumesc pentru că au fost alături de noi la meciurile amicale şi la cele din Cupa României. Cu această ocazie, îi invit în continuare pe cei care nu şi-au achiziţionat încă abonamente să o facă, până vineri, la ora 19, de la casa de bilete a stadionului, iar apoi online, pe site-ul clubului”, a declarat, în deschidere, George Tătar.

Cu această ocazie, el a reamintit canalele oficiale ale clubului: site-ul www.fcbihor.ro, pagina de Facebook FC Bihor Oradea, contul de Instagram fc_bihor_oradea, precizând, totodată că urmează să fie lansat şi un cont de TikTok, precum şi un canal de YouTube.

Preşedintele Tătar a ţinut să le transmită suporterilor şi faptul că jocurile de pe teren propriu din noul sezon vor putea fi văzute şi online, în transmisiuni pe pagina de Facebook a clubului.

El a mulţumit şi sponsorilor, „partenerii care au venit într-un număr destul de mare alături de noi şi care vor putea fi văzuţi pe bannerele de la stadion, dar şi pe site-ul oficial al clubului sau pe pagina de Facebook”. George Tătar a vorbit şi despre o surpriză pentru suporteri, cel puţin la meciul din prima etapă, cel de sâmbătă, ora 18, cu CSC Peciu Nou.

„Ne dorim foarte mult de la acest campionat”

Despre echipă, lotul de jucători şi adversare a vorbit antrenorul Florin Farcaş, arătând că este încrezător în echipa sa.

„Suntem pregătiţi pentru această bătălie a noului campionat, chiar dacă suntem într-o altă serie, o serie necunoscută pentru noi, cu echipe cu jucători calitativ din punct de vedere fotbalistic, pentru că Aradul produce fotbal de foarte mulţi ani. Aradul este în prim-planul fotbalului românesc, având în permanenţă echipe de Liga 1, Liga 2 şi foarte multe echipe de Liga 3. Astfel, sigur că fondul de jucători şi calitatea fotbalistică există la ei. Dar, pentru noi, nu este foarte importantă seria, pentru că indiferent de seria în care am juca, ar trebui să luăm fiecare meci în parte şi pe fiecare să îl abordăm la victorie. Suntem încrezători pentru acest început de campionat. Ne dorim foarte mult de la acest campionat, poate mai mult ca de la celelalte. Sperăm, prin evoluţia noastră, să atragem publicul la stadion şi să aducem bucurie pentru fiecare suporter, dar şi să facem o performanţă frumoasă”, a precizat Florin Farcaş.

Jucător cu experienţă în primele ligi ale ţării, Tiberiu Serediuc a prefaţat şi el noua ediţie de campionat.

„Sper ca băieţii să înţeleagă că anul acesta trebuie să facem performanţă, să ne ridicăm la un nivel înalt, să câştigăm fiecare meci în parte şi apoi să fim conştienţi că nu va fi uşor, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut la baraj, când am întâlnit o echipă bună, Ungheni. Anul acesta trebuie să fim însă mai atenţi. Sper să fim sănătoşi şi să ne putem baza pe toţi jucătorii şi împreună să facem lucruri frumoase”, a spus Tiberiu.

Nou-promovata CSC Peciu Nou, primul adversar

În prima etapă din ediţia de campionat 2023-2024, FC Bihor Oradea va juca pe teren propriu, sâmbătă, 26 august, de la ora 18, la Stadionul „Iuliu Bodola”.

Deşi se anunţă o temperatură destul de ridicată la ora jocului şi chiar dacă adversarul pare a fi unul modest, CSC Peciu Nou, o echipă din judeţul Timiş, nou-promovată în Liga a III-a, fanii FC Bihor abia aşteaptă debutul campionatului. Drept dovadă, deja s-au vândut peste 150 de abonamente, lucru de apreciat, ţinând cont de faptul că în tot sezonul anterior au fost vândute puţin peste 40.

„E o serie nouă, într-adevăr, nu prea cunoaştem echipele din seria aceasta, dar important e să ne facem jocul nostru. Nu trebuie să analizăm foarte mult adversarul, trebuie să fim pregătiţi noi 100% şi, cu siguranţă, vom obţine ceea ce ne dorim”, a mai precizat Tiberiu Serediuc, referindu-se la adversarul din prima etapă.

În ceea ce priveşte echipa din Peciu Nou, aceasta are în componenţă jucători experimentaţi, care au trecut pe la Poli Timişoara, precum Mera ori Scutaru. 

Referitor la Seria a 8-a, din care face parte mai nou FC Bihor, joi a fost anunţată o noutate în componenţa ei. După ce echipa Crişul Chişineu Criş s-a retras, locul ei a fost luat de Phoenix Buziaş, formaţie pe care FC Bihor a întâlnit-o într-un amical în această vară şi pe care a învins-o în deplasare cu scorul de 1-0.

Meciul din cupă cu FC Argeş va avea loc miercuri 

Referitor la meciul de miercuri din play-offul Cupei României, cu FC Argeş, cei trei nu au dorit să facă prea multe declaraţii.

Federaţia Română de Fotbal a stabilit ca jocul să se desfăşoare pe Stadionul „Iuliu Bodola”, cu începere de la ora 17, cu 30 de minute mai devreme faţă de ora oficială de start a acestei etape de cupă, ceea ce înseamnă că partida va fi televizată.

După cum se ştie, abonamentele pentru suporteri sunt valabile şi la partidele din Cupa României. Biletele vor costa și în aceste cazuri 10 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON