URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 16 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2015, 15:18

FC Bihor a mai obţinut o victorie importantă: 2-1 cu Unirea Tărlungeni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În pofida problemelor financiare cu care se confruntă de luni bune, fotbaliştii de la FC Bihor  au reuşit să obţină sâmbătă o nouă victorie în campionatul Ligii a II-a, Seria a II-a.

Deşi au evoluat în deplasare, la Tărlungeni, pe terenul formaţiei Unirea, care avea neapărat nevoie de victorie, jucătorii orădeni au reuşit să facă un nou joc bun şi să se impună în final, cu scorul de 2-1, după ce şi la pauză conduceau cu 1-0.

Golurile orădenilor au fost marcate de Mintaş, în prima repriză, şi de căpitanul Cristian Andor, care a adus victoria în minutele de prelungire, când a înscris din penalti.

Un joc antrenant

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu prima ocazie mai periculoasă consemnată în minutul 36, când Petrean, de la gazde, a şutat de la 20 de metri, puţin pe lângă poarta lui Kiraly. Două minute mai târziu însă, FC Bihor a reuşit să deschidă scorul, după ce Ember a executat o lovitură liberă de la 40 de metri, iar, urcat în atac, fundaşul central Mintaş a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că FC Bihor a încheiat prima repriză în avantaj, cu scorul de 1-0.

În repriza a doua, gazdele au ieşit ceva mai motivate şi au operat o primă schimbare, intrând pe teren Chirciu în locul lui Petrean. Nou-intratul în teren a dat emoţii bihorenilor în minutul 52, când Chirciu ia luat faţa portarului Kiraly într-un duel, mingea a căzut la Coman, dar acesta, din doi metri lateral dreapta, a trimis paralel cu poarta.

În minutul 65, gazdele au reuşit totuşi să egaleze, după o lovitură de colţ, executată de Minciună. Chirciu a prelungit pe spate, iar Forika a înscris din doi metri. După gol, braşovenii au prins curaj, au atacat mai mult, iar în minutul 67, Coman a fost blocat în trei, iar mingea a ieşit în corner.

Orădenii s-au apărat totuşi destul de bine şi au contraatacat periculos, astfel că în final, chiar în prelungiri, în minutul 90+2, Popescu l-a faultat pe nou-intratul în joc Arsene în careu, iar arbitrul a dictat penalti. Lovitura de la 11 metri a fost executată de Cr. Andor, care a marcat fără probleme şi a adus o nouă victorie importantă pentru bihoreni în actuala ediţie de campionat, a patra.

În urma acestei victorii, cel puţin până la ultimele două jocuri ale etapei, FC Bihor a urcat două locuri în clasament, de pe poziţia a XII-a pe cea de-a X-a, cu 13 puncte şi şi-a redus pasivul din clasamentul adevărului, de la -8 la -5.

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua duminică, 8 noiembrie, de la ora 11:30, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş, într-un joc care va fi televizat.

Declaraţii optimiste

"Este o victorie pe deplin meritată. Sunt foarte fericit şi felicit băieţii pentru felul cum s-au prezentat la meci, cum au jucat. Este extraordinar, ca o echipă cu restanţe salariale de nouă luni să reuşească să joace în acest fel. Este o victorie care ne spune că spiritul acestei echipe nu moare, iar cine are urechi de auzit, ar trebui să audă acest lucru", a declarat antrenorul echipei FC Bihor, Dan Mănăilă, care astfel şi-a făcut debutul în calitate de antrenor principal al formaţiei orădene, cu dreptul.

"Îi iubesc pe copii aceştia, îi felicit şi pentru mine sunt eroi! N-am cuvinte, este ceva extraordinar! Nu ştiu de unde mai există atâta ardoare şi dorinţă de la nişte copii care efectiv n-au mai mâncat de nouă luni, decât din împrumut. Felicit echipa şi felicit şi noul antrenor, care pe mine m-a încântat cum s-a comportat astăzi. Îi felicit pe toţi, de asemenea, care încă îmi  mai sunt alături. Optimismul meu incurabil mă conduce la gândul că nu vom muri", a declarat, la rându-i, şi preşedintele clubului orădean, Mircea Fodor.


Unirea Tărlungeni - FC Bihor Oradea    1-2(0-1)

Au marcat: Forika (min. 65) / Mintaş (min. 38) şi Cr. Andor (min. 90+3 din penalti)

Unirea: Muţiu - Vlăsceanu, I. Şerban, Forika, S. Marin (cpt.) – Vasiloi (min. 64 Bucur), Minciună, Burlacu, Monea (min. 90 M Popescu) - I. Coman şi Petrean (min. 46 Chirciu). Antrenor: Dan Bona

FC Bihor: Kiraly - Remeş, Mintaş, Chira, Lorincz – Haş - A. Coroian, Ember (min. 87 Arsene), Andor (cpt.) – Sulea (min. 76 Novak) şi Trabalka (min. 53 Sereş). Antrenor: Dan Mănăilă

Au arbitrat: Cătălin Buşi (Râmnicu Vâlcea) - Ovidiu Aruşoaie şi Florin Mihai Cosma (ambii din Piatra Neamţ).


Etapa a XI-a a Seriei a II-a din Liga a II-a:

Sâmbătă:

Şoimii Pâncota - CSM Râmnicu Vâlcea 1-1

Universitatea Cluj - FC Caransebeş 4-0

Gaz Metan Mediaş - Metalul Reşiţa 3-0

Unirea Tărlungeni - FC Bihor Oradea 1-2

UTA Bătrâna Doamnă - Chindia Târgovişte 2-1

Duminică, ora 11:

Olimpia Satu Mare - FC Braşov

CS Mioveni - FCM Baia Mare


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Felicitari..
..baietilor de la FCBihor!Ilie..te oftici?Cum?Aha...... tu nu iubesti fotbalul...tu aduci gunoiul lui Boc in Oradia noastra...Jalnic dom primar,jalnic.....
Postat 01 Noiembrie 2015, 06:57 de grigore
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.596 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON