URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Martie 2024, 08:15

FC Bihor a încheiat seria amicalelor cu o victorie clară pe teren propriu (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Formaţia FC Bihor şi-a încheiat sâmbătă seria partidelor amicale din această pauză competiţională, cu un joc disputat pe Stadionul Iuliu Bodola, în compania echipei CS Diosig.

Echipa din Diosig luptă pentru câştigarea campionatului Ligii a IV-a în judeţul Bihor şi are mulţi jucători experimentaţi în lot, majoritatea dintre aceştia evoluând în trecut şi pentru FC Bihor. Acest lucru s-a văzut, pentru că oaspeţii au rezistat o primă repriză, în care au avut o evoluţie bună. Astfel, la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

În partea a doua, antrenorul Florin Farcaş a făcut câteva schimbări în echipa orădeană, iar acest lucru s-a simţit imediat, Răzvan Gunie reuşind deschiderea scorului în minutul 51. După care, pe rând, Alexandru Băican, Andrei Vînău, George Cherman şi Sergiu Bactăr au marcat pentru a închide tabela la 5-0.

Dezlănțuiți în repriza a doua

În prima repriză, Vadim Calugher a avut un şut bun de la 16 metri, în minutul 17, puţin pe lângă poartă, apoi în minutele 28 şi 29 a ieşit la rampă Mihai Gîdea, care a trimis mai întâi din suprafaţa de pedeapsă, dar a respins portarul, iar apoi a şutat de pe partea dreaptă, dar a reţinut goalkeeper-ul celor de la Diosig.

Pe finalul primei reprize, echipa oaspete a avut şi ea o ocazie, dar şutul lui Constantin Roşu, din 14 metri, a fost reţinut de portarul Pînzariu, în minutul 41.

În partea a doua, nou-intratul Răzvan Gunie a anunţat deschiderea scorului în minutul 50, când a trimis din şase metri pe lângă bară. În minutul următor, după o centrare de pe stânga a lui Chitaş, acelaşi Gunie a înscris cu capul din 5 metri.

În minutul 79 scorul a devenit 2-0, după ce Florin Chitaş a executat o lovitură de colţ de pe partea stângă, iar Alex Băican a marcat din interiorul careului.

Introdus la pauză, Andrei Vînău s-a remarcat în minutul 82, când a prins un şut bun de la 25 de metri, în colţul lung, în stânga portarului, şi a dus scorul la 3-0. Nu au trecut decât trei minute şi George Cherman a şutat şi el de la distanţă şi a marcat pentru 4-0.

Scorul final, 5-0 pentru FC Bihor, l-a stabilit Sergiu Bactăr, cel care a reluat cu capul din patru metri o centrare venită de pe partea dreaptă din lovitură de colţ.

Test util

„A fost un test util pentru noi, cu o echipă cu mulţi jucători experimentaţi, care au jucat la nivel superioar şi care şi-au dorit foarte mult să arate că au fost, nu întâmplător, jucători de Liga I şi Liga a II-a. Îmbucurător pentru mine este că nu s-a accidentat nimeni, iar jucătorii noştri au depus un efort până la limita la care ne-am dorit noi. Mai avem încă de pus la punct multe lucruri, dar nici terenul nu ne-a avantajat foarte mult, pentru că încă sunt probleme cu el”, a spus antrenorul Florin Farcaș.

De remarcat şi numărul mare de spectatori prezenţi în tribună la un joc amical, semn că iubitorii fotbalului bihorean sunt nerăbdători să îşi vadă echipa la lucru în noua stagiune. La intrarea pe stadion, doamnele şi domnişoarele au fost întâmpinate cu câte un mărţişor. 


FC Bihor Oradea – CS Diosig   5-0 (0-0)
Au marcat: R. Gunie (min. 51), Al. Băican (min. 79), A. Vînău (min. 82), G. Cherman (min. 85) şi Sg. Bactăr (min. 90)
FC Bihor: M. Pînzariu (min. 76 R. Bob) – C. Jurj, Cs. Preklet (min. 76 Sg. Bactăr), Al. Băican (min. 83 A. Gal), Kr. Gagyi (min. 80 R. Săutiuţ) – R. Farcaş – cpt. (min. 76 B. Vasile), V. Calugher (min. 55 L. Ioviţă) – M. Gîdea (min. 46 R. Gunie), A. Moga (min. 46 A. Vînău), Fl. Chitaş (min. 83 G. Cherman) – Sg. Jurj (min. 76 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
CS Diosig: Ed. Beke – M. Gal – ctp., C. Letan, L. Dărăban (min. 87 T. Szucs), Ad. Popa (min. 71 eliminat şi înlocuit de R. Ember), C. Roşu (min. 87 T. Tamas), Ad. Micaş (min. 64 S. Ban), C. Covaciu, Fl. Pop, Cr. Cigan (min. 64 Cl. Codoban) şi R. Lukacs (min. 87 Fl. Bortiş). Antrenor: Mădălin Popa
Au arbitrat: Norbert Orban – Sebastian Irina şi Adina Moza (toţi din Oradea)


Următorul joc pentru FC Bihor va fi şi primul oficial din 2024. Astfel, sâmbătă, 9 martie, de la ora 15, tot la Stadionul Iuliu Bodola, echipa orădeană va primi replica formaţiei ACB Ineu, în etapa a 16-a a Ligii a III-a.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON