URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Martie 2024, 23:01

FC Bihor, 5-1 în faţa celor de la ACB Ineu. Prima poziţie la calificarea în play-off! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În prima partidă oficială din noul an, FC Bihor a obţinut sâmbătă, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, o victorie clară, cu scorul de 5-1, în faţa celor de la ACB Ineu. Meciul a început neaşteptat de bine pentru roş-albaştrii, care deja în minutul 3 au deschis scorul, iar la pauză conduceau cu 3-0. Golgheterul Sergiu Jurj a reuşit o dublă, în timp ce celelalte goluri le-au marcat Florin Chitaş, Marius Hosu şi Bogdan Vasile. Prin acest succes, echipa orădeană şi-a asigurat deja intrarea în play-off de pe primul loc.

Evoluţie bună în prima repriză

La prima ocazie, în minutul 3, după o lovitură de la colţul terenului, după ce mingea a fost respinsă din faţa porţii, Sergiu Jurj a reuşit să înscrie cu o execuţie frumoasă de la 14 metri, în stânga portarului.

Titularizat, tânărul Krisztian Gagyi a avut o execuţie spectaculoasă din voleu de la 11 metri, dar peste poartă, în minutul 11. Apoi, în minutul 19, după o centrare de pe stânga a lui Loren Ioviţă, Sergiu Jurj a reluat spectaculos cu călcâiul din careul mic, dar mingea s-a scurs prin faţa porţii.

În minutul 24, FC Bihor a urcat scorul la 2-0, după ce Andrei Vînău a centrat bine de pe dreapta, iar Florin Chitaş a înscris cu capul din careul mic, din poziţie centrală.

Peste alte 4 minute, acelaşi Florin Chitaş a trecut pe lângă un alt gol, după ce a profitat de o greşeală în defensiva oaspeţilor, a scăpat singur cu portarul, dar a intrat în unghi şi nu l-a putut învinge pe acesta. În minutul 30, din nou Chitaş a trimis peste poartă din 10 metri, pentru ca în minutul imediat următor, Krisztian Gagyi să expedieze un şut de la 17 metri, pe lângă poartă.

Practic, în prima repriză a fost o singură echipă pe teren, FC Bihor, care în minutul 35 şi-a mai creat o ocazie bună, dar Chitaş a trimis din 15 metri, peste poartă.

Scorul primei reprize a fost 3-0, după ce în minutul 39, Gagyi a fost căutat cu o minge în careu, a căzut după un contact cu un adversar, arbitrul a lăsat jocul să continue, mingea a ajuns la Sergiu Jurj, care a şutat din 8 metri în dreapta portarului.

Încă două goluri în repriza a doua

După pauză, orădenii au redus motoarele, iar, surprinzător, cei de la Ineu au început să iasă mai curajos la joc. Totuşi, prima ocazie a reprizei secunde a aparţinut gazdelor, în minutul 52, Andrei Moga, intrat la pauză, a şutat de la 14 metri, dar a reţinut portarul.

Prima ocazie a oaspeţilor s-a consemnat în minutul 53, când Sebastian Susan a scăpat singur cu portarul, dar Mihai Pînzariu s-a interpus salvator. FC Bihor a replicat minutul următor printr-un şut al fundaşului dreapta Călin Jurj, în diagonală, pe jos, dar şi pe lângă poartă.

Echipa din Ineu a reuşit să înscrie totuşi şi ea, în minutul 58, la una dintre puţinele ocazii avute. După o lovitură de la colţ, executată de Laurenţiu Udrescu, şi după o greşeală de marcaj a orădenilor, Mouhamad Ndoye a marcat cu capul din şase metri, scor 3-1.

Bihorenii şi-au revenit din această stare mai puţin bună ulterior, iar în minutul 71, după o centrare de pe dreapta, Sergiu Jurj a reluat cu capul, din şase metri, dar peste poartă.

În minutul 78, orădenii au reuşit şi golul al patrulea, după ce Preklet a recuperat la 40 de metri, a avansat, a combinat în dreapta cu Călin Jurj, iar acesta a trimis perfect în faţa porţii, unde a venit atacantul Marius Hosu, care a înscris pe lângă portar.

După un şut bun al lui Andrei Moga, din minutul 83, puţin pe lângă poartă, în minutul 86, Bogdan Vasile a stabilit scorul final, când a transformat în gol o lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri. Vasile a şutat pe jos, pe sub zid, portarul a fost surprins, iar scorul a devenit 5-1.

Echipa roş-albastră a adăugat încă trei puncte în clasament şi, cu două etape înainte de final, ştie deja că va câştiga seria.

„O victorie meritată”

„Este o victorie muncită, o victorie meritată, o victorie fără niciun dubiu. Am controlat jocul de la început până la sfârşit, îmbucurător este că am marcat în prima repriză trei goluri. Apoi, în repriza a doua am intrat uşor relaxaţi, dar încet, încet am intrat în ritmul jocului şi am înscris încă două goluri. Sunt mulţumit de evoluţia jucătorilor, mulţumit de rezultat, dar uşor nemulţumit de golul pe care l-am primit, pentru că îmi doresc ca echipa să dea o siguranţă şi o notă de responsabilitate în jocul defensiv. Aşteptăm, încet, încet, să intrăm şi în ritmul şi în intensitatea jocurilor oficiale”, a afirmat după partidă Florin Farcaş, antrenorul echipei orădene.


FC Bihor Oradea – ACB Ineu 5-1 (3-0)

Au marcat: Sergiu Jurj (min. 3 şi 39), Florin Chitaș (min. 24), Marius Hosu (min. 78) şi Bogdan Vasile (min. 86) / Mouhamad Ndoye (min. 58)
FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, C. Preklet, Al. Băican, L. Ioviță - R. Farcaș (min. 77 B. Vasile) - K. Gagyi, R. Gunie (min. 55 M. Gîdea), A. Vînău (min. 46 A. Moga), Fl. Chitaș (min. 55 V. Calugher) - Sg. Jurj (78 M. Hosu). Antrenor: Florin Farcaş
ACB Ineu: C. Merșca – V. Clipotă, D. Zdrențan, A. Bekono, V. Spătaru – D. Călin – S. Susan (min. 81 A, Kone), R. Șerban, M. Ndoye (min. 65 M. Toure), L. Udrescu – I. Miculaiciuc (min. 69 R. Ionac). Antrenor: Cristian Sculici
Au arbitrat: Roxana Timiș (Sibiu) – Krisztian Toth (Petreşti – Satu Mare) şi Alexandru Cozma (Târgu Mureş)


Flori pentru doamne şi domnişoare

Pentru că în urmă cu o zi a fost sărbătorită Ziua Femeii, doamnele şi domnişoarele care au ţinut să fie prezente la primul joc oficial din 2024 pentru FC Bihor au fost întâmpinate la intrarea în stadion şi cu câte o floare.

De asemenea, pentru că pe 9 martie s-a născut unul dintre cei mai buni jucători care au evoluat vreodată la FC Bihor, Attila Kun, înainte de startul jocului, organizatorii au ţinut să-i transmită „La mulţi ani!”, în timp ce era afişată pe tabelă o fotografie cu el şi a fost evocată activitatea sa de la clubul orădean.

Attila Kun, sărbătoritul zilei

Născut la 9 martie 1949, Attila Kun a evoluat pentru clubul orădean în perioada 1966 - 1971 şi între 1974 şi 1983. În acest timp, el a strâns peste 300 de jocuri în tricoul roş-albastru şi a marcat peste 100 de goluri.
În Liga I, Kun are 261 de meciuri şi 89 de goluri. El a evoluat însă şi în echipa naţională, de 17 ori, marcând şi 3 goluri. La începutul lunii septembrie 2022, Attila Kun a fost desemnat şi preşedinte de onoare al clubului FC Bihor.

Alături de Ciprian Fogaraşi

Conducătorii clubului orădean au decis ca toate fondurile strânse de pe urma biletelor vândute la acest meci să fie donate în sprijinul tratamentului lui Ciprian Fogaraşi, fostul jucător şi preşedinte al clubului Crişul Aleşd, care se confruntă cu serioase probleme de sănătate.

Deşi au fost peste 1.000 de spectatori prezenţi la meci (majoritatea dintre ei cu abonament), s-au vândut 205 bilete, astfel că suma strânsă de pe urma acestui joc a fost de 2.050 lei, bani care urmează să fie transmişi către Fogaraşi.


Rezultatele etapei a 16-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri

Phoenix Buziaş – CSC Peciu Nou 1-4

Sâmbătă

FC Bihor Oradea – ACB Ineu 5-1
CS Socodor – Avântul Periam 0-2
Politehnica Timişoara – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-0
Şoimii Lipova – Progresul Pecica 0-3


Clasament:

1.

FC Bihor Oradea

16

12

4

0

47-12

40

2.

SSU Politehnica Timișoara

16

10

3

3

38-14

33

3.

CSC Peciu Nou

16

10

3

3

33-17

33

4.

ACS Progresul Pecica

16

9

4

3

36-21

31

5.

CS Phoenix Buziaş

16

7

5

4

26-22

26

6.

CS Şoimii Lipova

16

7

2

7

27-33

23

7.

CS Avântul Periam

16

4

1

11

20-38

13

8.

CS Gloria Lunca-Teuz Cermei

16

3

3

10

15-28

12

9.

CS Socodor

16

2

2

12

10-39

8

10.

ACS ACB

16

1

3

12

13-41

6


În etapa viitoare, FC Bihor va juca în deplasare, pe ternul echipei Gloria Lunca Teuz Cermei, sâmbătă, 16 martie, de la ora 15.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON