URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Septembrie 2020, 21:08

Exit - poll la ora 19.30: PNL și USR-PLUS au câștigat Capitala

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Exit poll-urile publicate duminică seară, imediat după închiderea urnelor, indică faptul că PNL și alianța USR-PLUS pot fi considerați câștigătorii alegerilor locale de anul acesta, cel puțin în Capitală, unde aceste partide au reușit să o răstoarne pe primarul general Gabriela Firea și să câștige cel puțin 3 din cele 6 sectoare.

Cel puțin astfel indică rezultatele sondajelor efectuate de CURS-AVANGARDE, publicate de Digi24. De reținut că, potrivit sursei citate, aceste cifre sunt valabile pentru ora 19.30.

Cea mai mare bătălie s-a dat pentru Primăria Capitalei, unde potrivit rezultatelor furnizate de jurnaliști pe parcursul zilei, candidata PSD, actualul primar în funcție Gabriela Firea, a mers cot la cot cu cel susținut de USR PLUS și PNL Nicușor Dan. Cel din urmă a câștigat cu o diferență de 8 procente. De altfel, primele date arată că USR PLUS a câștigat majoritatea primăriilor din sectoarele Capitalei.

Rezultate alegeri locale 2020 București Primăria Capitalei:

Nicușor Dan (susținut de PNL, USR-PLUS) - 47,2 %
Gabriela Firea (PSD) - 39 %
Traian Băsescu (PMP) - 8,6 %
Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) - 1,6 %

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 1:

Clotilde Armand ( PNL, USR-PLUS) - 47%
Dan Tudorache (PSD) - 37,7%

Rezultate alegeri locale 2020 Bucuresti Sectorul 2:

Radu Mihaiu (PNL, USR-PLUS) - 42%
Dan Cristian Popescu (PSD) - 31%
Neculai Onțanu (sprijit de ADER și PPUSL) - 12,9%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 3:

Robert Negoiță (București 2020) - 39%
Adrian Moraru (PNL, USR-PLUS) - 34%
Aurelian Bădulescu - 14,1

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 4:

Daniel Băluță (PSD) - 55%
Simona Spătaru (PNL, USR-PLUS) - 37%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 5:

Cristian Băcanu (PNL, USR-PLUS) -27,3%
Cristian Popescu Piedone (PPUSL) - 27,3%

Daniel Florea (PSD) - 24,3%
Marian Vanghelie (PSDI) - 14,2%

Rezultate alegeri locale 2020 București Sectorul 6:

Ciprian Ciucu (PNL, USR-PLUS) - 48,2%
Gabriel Mutu (PSD) - 35,2%

La scrutinul de duminică, și în Oradea s-a făcut un sondaj exit-poll de către CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională), institut care a fost acreditat în acest scop de către Biroul Electoral Central.

În Bihor, pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean au fost validaţi de către Biroul Electoral Judeţean 8 candidaţi, în numele a 7 partide şi respectiv unei alianţe electorale. În ordinea de pe buletinele de vot, aceştia sunt: 1.Bolojan Ilie (PNL), 2. Szabo Jozsef (UDMR),  3. Blejan Ciprian (ALDE), 4. Mang Ioan (PSD), 5. Amariţei Andrei (PMP), 6. Bodea Traian (Pro România), 7. Szilagy Zsolt (PPMT), 8. Bişboacă Simona (USR-PLUS), plus candidatul UDSCR (Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România).

În Oradea, pentru funcţia de primar al municipiului au fost validaţi de către Biroul Electoral Municipal 9 candidaţi, în numele a 8 partide şi respectiv unei alianţe politice. În ordinea de pe buletinele de vot, aceştia sunt: 1. Birta Florin (PNL), 2. Manafu Bogdan Ionuţ (PMP), 3. Cseke Attila (UDMR), 4. Pavel Emilian (PSD), 5. Ghiuro Daniela (ALDE), 6. Mihăilă Ioana (USR-PLUS), 7. Pop Eugen Daniel (Pro România), 8. Zatyko Gyula (PPMT), 9. Jacan Mircea (POL).

UPDATE:

Potrivit agenției de știri Mediafax, exit poll-ul Curs Avangarde pentru închiderea urnelor, respectiv ora 21, arată diferențe mici față de primul exit-poll. Potrivit noilor cifre, Nicușor Dan a obșinut 47,8%, Gabriela Firea 38,2 %, diferenţe mici faţă de primul exit-poll de la ora 21.00. Datele exit-poll sunt finale şi sunt valabile pentru închiderea urnelor, la 21.00.

Traian Băsescu (PMP) a obținut 9,4% din voturi, Florin Călinescu (Partidul Verde) - 1,8%m Călin Popescu Tăriceanu (ALDE)- 1,6%, iar Altul: 1,2 %.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
SunLight=1011010=234=ALCOOR=1234
Taci mă PROSTEA. Revizionist care ești
Postat 27 Septembrie 2020, 23:20 de Sandu2100
Cum fierb revizionistii....
Iredentistii instiga la "autonomie", separatism, izolationism non-stop. Ardealul, la cheie, construit si modernizat de romani, cu toate bogatiile naturale, in care ei, dementii revizionisti, sprijiniti de "fratii" din "tara mama", sa se instaleze la butoane, la cascaval. Totul pt stapanii lor din "tara mama" si pt ei, revizionistii locali.
Postat 27 Septembrie 2020, 23:02 de Sunlight
Este momentul ca Nicusor Dan
Este momentul ca Micusor Dan să-și recupereze functia de sef al USR si să-i dea o muita lu pisatu ala zdrenturos de Barna! Barna nu a castigat nimica totul se datoreaza PNL si Nicusor Dam. **** PSD si Barna + UDMR!!!
Postat 27 Septembrie 2020, 22:02 de Iisustevindeca
Nicusor
Ardealul NU poate fi parte a unui tinut al carui capitala este gospodarita de un specimen ca nicusor dan!! E nevoie de un referendul pentru autonomie!!!
Postat 27 Septembrie 2020, 21:55 de AnaConda
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON