URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Februarie 2013, 12:18

Duşi de nas la "preţ redus": Protecţia Consumatorilor a amendat comercianţii care fraieresc clienţii amatori de soldări

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor a anunţat, joi, că inspectorii instituţiei au derulat în ultima săptămână a lunii ianuarie o acţiune tematică de verificare a comercianţilor care practică soldări la anumite produse. Majoritatea agenţilor economici verificaţi au fost amendaţi pentru inducerea în eroare a clienţilor, atraşi în magazine de anunţurile de soldare, dar care s-au trezit cumpărând de fapt produse fără preţ redus, se arată într-un comunicat de presă al CJPC.

Timp de 11 zile, în perioada 15-25 ianuarie, Protecţia Consumatorilor Bihor a verificat 26 de comercianţi din Oradea şi Bihor care practicau lichidări de stocuri la anumite produse nealimentare. "Am verificat respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus. Cele mai frecvente deficienţe găsite au fost găsite la textile şi încălţăminte soldate, constând în dezinformarea consumatorilor. Practic, mulţi dintre comercianţi îşi atrag clienţii cu reclama de soldări, însă nu afişează preţurile de vânzare vechi şi cele reduse ale produselor într-o formă vizibilă, lizibilă, fără echivoc, nu informează clienţii de perioada în care practică reducerile de preţ ori amestecă produsele la preţ redus printre cele la preş normal", a declarat pentru BIHOREANUL comisarul şef adjunct Traian Bejan, şeful CJPC Bihor.

Potrivit acestuia, majoritatea comercianţilor controlaţi păcălesc cumpărătorii şi prin neafişarea anunţului că produsele soldate se vând "în limita stocului disponibil", lucru impus de lege, cât şi categoria de produse la care se referă reducerea de preţ.

"O altă deficienţă depistată de comisarii CJPC a constat în lipsa afişării informaţiilor privind caracteristicile produselor textile, respectiv denumirea produsului, compoziţie fibroasă, modul de întreţinere, ţara de origine, datele de identificare ale producătorului, importatorului sau distribuitorului", se arată în comunicatul CJPC Bihor

În urma contralelor 21 de comercianţi au fost amendaţi, valoare totală a sancţiunilor aplicate fiind de 26.500 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
de ce sunteti amarate de VITE
ce cumperi aia traiesti si consumi, cumperi calitate proasta asta esti :))) nu MODA este importanta ci calitatea produselor:)))nu bradul inseamna calitate in prezent contrafacut la CHINEZII :)).
Postat 08 Februarie 2013, 08:38 de de ce sunteti amarat
de ce sunteti amarate de VITE
eu tot nu inteleg de ce face cumparaturi peste pretul real sunt N magazine on line cu plata fara comision in alte tarii, ideea este sa nu ai increder in hotii din BANCII :))) marfa este de calitate NET SUPERIOARA comparativ cu ce se desface in ROMANIA, de ce sunteti amarate de VITE , de ce nu sunteti oamenii si sa urmariti doar CALITATEA ?M am interesat de o plata a zece dolari si am primit comisioane de plata intre 15-50 euro la o transactie si am gasit unde nu platesti NIMIC dar faci plata si vine pachetul:))))ca sa vedeti cum traiesc unii de bine din PROSTIA cellui ce nu are control la INFORMATIE"INFORMATIA cea mai scumpa MARFA :)))!!"Ce cumparati voi din magazine nu este calitate stutiati ce inseamna calitatea marfii , produselor, marketingul de prezentare si durata de folosinta si in ce conditii.
Postat 08 Februarie 2013, 08:36 de de ce sunteti amarat
vai de capul vostru
PROST nu este cel ce cere ci cine da :))))))) nu e destul ca esti prost va mai si laudati :))) nu te poate nimeni obliga sa faci ceva, LEGEA da in rest BYEEEEEE asa idioti mai RAR, !!
Postat 08 Februarie 2013, 08:32 de ce prostyyyy !!
amely
Puteti verifica si magazinul Amely din Lotus care fraieresc clientii ! Pe pantofi scria ca sunt la reducere cu 198 lei , iar bonul fiscal l-au facut pe 323 lei scuzandu-se ca au gresit si obligandu-ne sa cumparam pantofii la 323 lei !
Postat 07 Februarie 2013, 18:43 de amely
Amenzi mai mari pentru nenorocitii astia
Prea mici amenzile pentru ticalosii care dau tepe. Dati-le amenzi mai mari la nenorociti sa intre in faliment sa nu mai poata sa isi bata joc de banii clientului! Auzi la ei reduceri dar defapt ioc...poate chiar scumpiri. Si dupa cum zicea si eldoradea inspectorii ar trebui sa mearga mult mai des pe teren sa depisteze nereguli ar scoate bani frumosi care s-ar putea utiliza in scopuri comune pentru locuitorii orasului
Postat 07 Februarie 2013, 18:06 de doggy_c
slab slabut
e pe degeaba as spune,inspectorii ar trebui sa fie toata ziua pe teren nu numai in perioada reduceriilor sau la sesizari,e o problema care a devenit obisnuinta si e greu de combatut numai prin amenzi.
Postat 07 Februarie 2013, 12:52 de eldoradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON