URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2020, 15:25

După valul de critici privind invazia țânțarilor, Primăria Oradea anunță două etape de dezinsecție în iulie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Confruntată cu numeroase critici legate de combaterea ineficientă a invaziei ţânţarilor, Primăria Oradea anunţă două etape de dezinsecţie în luna iulie, prima urmând să se desfăşoare începând de luni, 6 iulie.

"Având în vedere precipitaţiile din ultima perioadă şi umiditatea crescută, Primăria Oradea a luat decizia ca în această lună să se efectueze pe teritoriul municipiului atât etapa a IV-a, cât şi etapa a V-a de dezinsecţie", a anunţat vineri municipalitatea, printr-un comunicat.

Potrivit Primăriei, operaţiunea de distrugere a insectelor generatoare de disconfort (ţânţari, muşte etc.) în faza de adult şi larve se execută prin "tratament la sol, lucrări de dezinsecţie în zonele publice, spaţii verzi şi cursurile de apă şi tratamente fitosanitare la arbori şi arbuşti din parcuri, scuaruri, aliniamente stradale şi zonele verzi din cvartalele de locuit de pe raza municipiului".

"Aceste etape se vor desfăşura în perioadele: 06.07.2020 – 15.07.2020 (a IV-a etapă) şi 20.07.2020 – 31.07.2020 (a V-a etapă), corelat cu condiţiile meteo", mai arată comunicatul, care precizează că Primăria Oradea a solicitat asociaţiilor de proprietari să efectueze şi ele dezinsecţia în subsolurile blocurilor pe care le administrează, pentru ca operaţiunea de combatere a ţânţarilor să poată avea efectul scontat.

În ultimele zile, tot mai mulţi orădeni au reclamat ineficienţa măsurilor de dezinsecţie realizate de societatea angajată de municipalitatea orădeană, Coral Impex, acuzând prezenţa a numeroşi ţânţari, stimulaţi şi de vremea ploioasă din ultima perioadă.

Reprezentanţii Primăriei au precizat că ultima etapă de dezinsecţie a avut loc în perioada 24-30 iunie, dar un sondaj realizat pe pagina Facebook a BIHOREANULUI arată că orădenii sau nu au văzut la lucru compania angajată de municipalitate, sau nu sunt mulţumiţi de efectele acestor stropiri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Traian , ești prost râu, sau râu intenționat.
Uite ce comentai ieri " DERATIZATI ca MURIM in cel mai frumos oras din Romania lasati stidiile si parandaraturile si DERATIZATI ca ne mananca tantarii de vii si prin regenerare urmaba vom ramane doar tantarii daca voi aruncati banii pe studii inutile ". Deci ieri nu vroiai studii pt dezinsecție, azi vrei. Bai baiatule, las-o dracului de treaba.
Postat 03 Iulie 2020, 16:54 de Sandu2100
mai bine faceti un studiu inainte
stiti ce costa mai mult decat dublu decat o etapa de DEZINSECTIE? studiul despre ce-si doresc oradenii din cartierul rogerius. cred ca un studiu s-ar impune inainte de dezinsectie oare sa fie tratament la sol sau din aer? oare pentru problema tantarilor in oras nu ar trebui sa zboare din primarie vreo sugativa car enu si-a facut treaba? parca e cel putin al doilea an cand tantarii ne surprind si apar vara pe nepregatite ...
Postat 03 Iulie 2020, 16:15 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON