URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Iunie 2018, 20:00

După actualizarea de către APAREGIO a tarifelor de canal cu rata inflației, prețul rămâne unul dintre cele mai scăzute din țară

În ședința Adunării Generale a Asociaților APAREGIO de marți, 19 iunie, a fost adoptată hotărârea privind majorarea tarifului de canal de la 1,80 lei fără TVA la 1,99 lei fără TVA, ca urmare a creșterii ratei inflației. În baza prevederilor legale, aplicarea noului tarif se va face începând cu 1 iulie 2018.

Noul tarif va fi supus aprobării de către fiecare autoritate a administraţiei publice locale implicată şi va fi aplicat de către Operatorul Regional SC Compania de Apă Oradea SA în localităţile unde aceste servicii sunt efectiv prestate. În municipiul Oradea, tariful a fost aprobat de Consiliul Local în ședința de săptămâna trecută.

Majorarea tarifului a fost avizată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, iar fondurile obținute ca urmare a creșterilor de tarif vor fi folosite și pentru continuarea programului de reabilitare a sistemului de canalizare și epurare a apelor uzate.

„Cu toate că am făcut o ajustare de prețuri, generată de rata de inflație, reușim să menținem la nivelul APAREGIO unul din cele mai mici prețuri din România”, a declarat Ilie Bolojan, președintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara APAREGIO Oradea.

Conform listei tarifelor practicate de companiile de apă din România, prețul practicat pentru apă și canalizare în Bihor și municipiul Oradea este unul dintre cele mai scăzute, județul nostru aflându-se pe locul 41 (vezi atașament).

Tot în cadrul ședinței de marţi s-a aprobat ca localitățile Aușeu și Tulca să intre în APAREGIO, urmând ca până la finalul anului Compania de Apă Oradea să-și extindă operarea în cele două comune.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Bihoreanoradean
Te muti in satul de unde ai venit, că nu te-ai adaptat la oraș. Acolo poți să-ți speli copilul la lighean.
Postat 21 Iunie 2018, 19:47 de Sandu1201
TVA
Tocmai ce s-a votat reducerea TVA pentru servicii de canalizare de la 19% la 9% începând de anul următor. Să înțelegem că, cu toate că prețul ar trebui sa scadă, orădenii primesc doar scumpirile?
Postat 21 Iunie 2018, 16:30 de User anonimizat
CrisDumi
Ți-am explicat și cu biletele OTL că sunt cele mai mici din tara, cand tu ziceai că sunt cele mai scumpe. Sau mărit taxele cu 22 de lei pe an la mașină și datorită PSD sa mărit Roborul și așa la un amic ia sa mărit rata cu 130 ron pe luna . Deci unde-i guvernarea bună a lui PSD-ESCU
Postat 21 Iunie 2018, 13:25 de Sandu1201
Ceare inflatia cu apa care e constanta la consum?
Apa uzata este mai mica decat apa consumata si provine din aceasta din urma, la care se adauga pluviala. Tariful apei de consum a cresut anual, asa incat apa uzata nu reprezinta altceva decat cresterea aiuristica a celei potabile. Probabilca si la Aparegio sunt amatori, pentru ca este artificiala orice crestere q tarifului la apa uzata sau la cea pluviala.
Postat 21 Iunie 2018, 11:48 de CrisDumi
Noroc ca nu e majorare, altfel era mai scump ca la altii
Ajustare la timp facuta, ca apa primim cu taraita, fara presiune. Anul asta propun sa se spele tevile de 7 ori pe saptamana, doar doar iese productia la hectar.
Postat 21 Iunie 2018, 09:52 de OradeanADN
Scripta manent
Un sincer bravos. Chiar ca suntem pe la juma' de pret fata de alti aborigeni.Ospatar, inca un mandat!
Postat 20 Iunie 2018, 23:48 de excalibur
Bihoreanoradean
Vezi să nu-ți speli ODRASLA , la lighean
Postat 20 Iunie 2018, 23:28 de Sandu1201
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON