URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2012, 15:58

Dueul prefecţilor: Gavrilă Ghilea i-a înmânat lui Claudiu Pop "cartea neagră a guvernării USL" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Gest de imagine inedit făcut de reprezentanţii PDL Bihor miercuri, înainte cu o zi de începerea oficială a campaniei electorale.

Vizită inopinată

Preşedintele interimar al partidului, Gavrilă Ghilea, alături de o parte dintre candidaţii la alegerile parlamentare, printre care Ionela Pop Bruchental, Ionel Bungău, Ionel Avrigeanu şi Adelina Coste, au tăbărât joi, însoţiţi de presă, peste prefectul Claudiu Pop, la Prefectură, pentru a-i înmâna ceea ce PDL-iştii numesc "cartea neagră a guvernării USL".

Descinderea a fost o surpriză pentru Pop, care la acel moment avea pe cineva în birou, dar când secretara l-a anunţat de prezenta ineditei delegaţii, a răspuns promt vizitei inopinate.

"Am venit să vă înmânăm cartea neagră a guvernării USL, a celor 6 luni de guvernare", şi-a început Ghilea discursul, explicând că documentul cuprinde promisiunile asumate, dar neonorate de USL-işti. "Vrem de asemenea să tragem un semnal de alarmă că situaţia care este acum în România este una foarte grea şi, evident, că în perioada care urmează se poate ajunge mult mai rău dacă nu se iau măsurile necesare şi potrivite", a spus Ghilea.

Dar fosta guvernare?

Prefectul nu s-a pierdut cu firea şi i-a răspuns pe un ton politicos şi ironic. "Eu sunt convins în schimb de faptul că în această - aşa cum îi spuneţi dumneavoastră - "carte neagră" se regăsesc şi creşterile de salarii promise şi realizate, dar şi creşterile de pensii promise şi realizate. Nu ştiu dacă se regăseşte aici - dar sunt convins că pentru populaţia acestei ţări ar fi bine să se regăsească în cele 6 luni de zile - şi stoparea furturilor comise de fosta guvernare", a replicat Pop.

Îndrăzneala lui i-a dat apă la moară lui Ghilea: "Domnule prefect, în ce priveşte aceste majorări de salarii, din păcate ele sunt însoţite de o inflaţie care depăşeşte de câteva ori aceste creşteri. Şi atunci problema este mai complicată", a spus PDL-istul înflăcărat.

Nici Claudiu Pop nu s-a lăsat: "Sunt convins că se găsesc şi cele 2 miliarde stopate de la furturile de la băieţii deştepţi de la Hidroelectrica. Şi este doar una dintre ele (probleme - nr). Sunt convins că toate acestea se regăsesc, ca să fie prezentarea cât mai bine făcută", l-a ironizat prefectul pe fostul prefect.

Pentru patrie şi popor

La final, Ghilea l-a asigurat pe Pop că PDL-iştii încearcă să fie "cât mai obiectivi" şi a spus că dacă şi partea celaltă este la fel de obiectivă, "va constata că sunt multe lucruri care mai trebuie rezolvate pentru poporul român, pentru că situaţia care este acum şi care continuă să se degradeze nu va duce undeva spre bine această ţară şi acest popor".

Pop l-a asigurat, la rândul său, că va transmite doleanţele sale Guvernului, care "va face ceea ce trebuie făcut pentru poporul român", iar vizita s-a încheiat cu strângeri de mână.

În faţa Prefecturii, un grup de 20 de tineri, membri sau simpatizanţi ai PDL purtau - în semn de protest - afişe cu mesaje gen "USL = 6 luni de abuz", "USL a promis miere, a dat fiere" sau "USL = 6 luni de minciună". Solicitat de BIHOREANUL să nominalizeze una dintre aceste minciuni, unul dintre tineri a tăcut încurcat, în vreme ce altul a exemplificat cu mărirea salariilor bugetarilor.

Ce zice cartea

Pe de altă parte, Ghilea a explicat, într-o conferinţă de presă, că mapa înmânată prefectului cuprinde promisiunile USL nerespectate deoarece "azi, USL se pregăteşte să ne livreze o nouă colecţie de minciuni pentru următorii 4 ani", alt set de promisiuni care "nu se vor realiza". Între acestea din urmă, liderul PDL a enumerat: TVA redus la alimente, creşterea salariului minim pe economie, reducerea contribuţiilor sociale plătite de angajatori, locuri de muncă, absorbţia de fonduri europene şi tăieri de la investiţii, inclusiv în Bihor.

"Noi, în ARD, ne-am asumat doar proiecte fezabile, din care cel mai important proiect e reducerea cotei unice de la 16 la 12%. Aşa vor creşte investiţiile, vom avea şi putere de cumpărare şi vom avea şi creşterea locurilor de muncă", a spus Ghilea.

De precizat că iniţiativa nu aparţine organizaţiei locale a ARD. Potrivit unei decizii luate la nivelul conducerii centrale a alianţei, "cartea neagră a guvernării USL" este depusă zilele acestea la toate prefecturile din ţară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
”Epoca portocalie”. Ep. În vizită la fostul loc de muncă.
I. ”La final, Ghilea l-a asigurat pe Pop că PDL-iştii încearcă să fie "cât mai obiectivi" şi a spus că dacă şi partea celaltă este la fel de obiectivă, "va constata că sunt multe lucruri care mai trebuie rezolvate pentru poporul român, pentru că situaţia care este acum şi care continuă să se degradeze nu va duce undeva spre bine această ţară şi acest popor".” 1. Tov. Ghilea ne poate spune ceva, la concret, ce a făcut pentru bunăstarea/binele poporului român cât timp a fost prefect de Bihor? Evident, nu mă refer la prosperitatea propriei sale familii, respectiv a afacerilor sale personale. 2. Nu am observat ca tov. Ghilea & co, să fie filmaţi/filaţi de către cei de la Jandarmerie ş.a., aşa cum a procedat acesta pe când era prefect, la începutul anului. Şi acest aspect arată schimbarea democratică produsă în România, după instalarea guvernului Ponta/USL. II. ”În faţa Prefecturii, un grup de 20 de tineri, membri sau simpatizanţi ai PDL purtau - în semn de protest - afişe cu mesaje gen "USL = 6 luni de abuz", "USL a promis miere, a dat fiere" sau "USL = 6 luni de minciună".” 1. Tovarăşi de la PDL/ARD: nu mai manipulaţi tinerii, în scopurile dvoastră electorale! Aceştia ştiu oare cu ce se ocupau activiştii UTC: Boc şi MRU, când aveau vârsta lor? 2. Un material educativ pentru tineretul PDL/ARD: filmuleţul cu modul în care şeful lor, tov. Ghilea, a ”câştigat” concursul pentru postul de prefect. P.S. Mult succes USL/PSD Bihor.
Postat 11 Noiembrie 2012, 08:55 de stefan
blat
rusine sa va fie blatistilor.Sunt un psd-ist vechi dar acum mi-e rusine de ce se intampla in psd.Mang si Pop au blaturi la greu cu pdl-ul.Este cea mai slaba conducere pe care a avut-o psd-ul vreodata.Daca nu se intervine rapid de la Bucuresti,se va alege praful de noi in judet.Nu mai aveti pic de jena...
Postat 10 Noiembrie 2012, 19:26 de ionut
COCO
P.D.L.-traian-basescu-traian-igas-i.t.p.f...=disponibilizari-reduceri-taieri-criza-pile-etc...
Postat 10 Noiembrie 2012, 12:12 de coco
PROSTII
2 inculti, 2 mizerii, 2 spagari,2prieteni,2redusi,2"bulangii",2 timpiti,2 escroci,2traficanti de influenta. Traiasca Vadim,sper sa nu va mai vad,nenorocitilor.
Postat 10 Noiembrie 2012, 04:51 de MANUELA
MIZERIE
mai tineti minte acum un an cand ati facut blat? va kkti pe voi la presa cu minciuni si voi sunteti pe omana. CE CAUTA BOUL ALA DE POP LA PREFECTURA. RUSINE PENTRU BIHOR. RUSINE PONTA, SA-TI FIE RUSINE POPA CORNEL SI BOLOJAN CA FACI BLAT CU POP. CINE PLM CREZI CA VA VOTEAZA? V-ATI ASCUNS REPEDE SUB FUNCTIILE DE PREFECT SI PRES CJ DE FRICA CACACA LUMEA VA DA UN VOT NEGATIV. CINE PL CALULUI L-AR VOTA PE POP. ALEA PE CARE LE-O EXECUTAT POATE.
Postat 10 Noiembrie 2012, 04:46 de rodica
ADEVARUL E LA MIJLOC
TREBUIA SA DUCETI O CARAFA CU COCAINA ,SA-I AJUNGA PREFECTULUI. Ghilea e unul dintre cei mai jegos, un om care nici macar nu ar avea dreptul sa caste gura,mizerabil psd-ist transformat in reformist pdl pt contracte.LACATUS CARE NU STIE TABLA INMULTIRII, astia ne-au condus atatia ani.vai si amar de capul vostru ca nu lasati oameni de valoare in partide. POP E UN HOT ORDINAR CARE-L PUNE PE TATSU SA-I REZOLVE TOATE FUNCTIILE. un oras cu multe capacitati l-a gasit numai pe COCAINISTUL DE POP sa ne reprezinte. MARS la femei, boule
Postat 10 Noiembrie 2012, 04:39 de crenguta
Ce sa mai zici ?
Dupa ce a urcat in topul celor mai avuti oameni din Bihor, cum sa nu urce scarile Prefecturii, sa-si mai vada biroul ( locul care i-a adus atata avere si putere) . Nu ii face cinste astfel de gesturi , si nu da bine la populatie. Ce pacat de tinerii pe care i-a postat in fata prefecturii, saracii de ei s-au lasat manipulati. Ce sa faci daca asta e nivelul lor de gandire !!!
Postat 09 Noiembrie 2012, 13:43 de GABI
VAI DE EI
DAR VAI SI DE NOI CEI CARE II VOM MAI ALEGE. NICI ACUM NU LE-A DISPARUT GUSTUL MIERII , ASA CA FAC TOT CE LE TRECE PRIN CAP , DOAR, DOAR OR MAI APUCA LA BORCANUL CU MIERE, ASA CA AU IESIT LA ROIT . PROBLEMA ESTE CA USL NU PUNE PICIORUL IN PRAG, SI NU LE DA DE LUCRU FOSTILOR( DOSARE ). DACA ERA SITUATIA INVERS, ATUNCI SA TE TII.... DOSARE PESTE DOSARE( ADEVARATE SAU FALSE NU CONTA)
Postat 09 Noiembrie 2012, 13:07 de LORI
carta cărţii mamii ei!!
un pic de cultura...carta inseamna cu totul altceva decat carte...da' nu conteaza!! http://dexonline.ro/definitie/carta%5C
Postat 09 Noiembrie 2012, 10:19 de 0 barat
USL NU RECUNOASTE CAND GRESESTE
se pare ca cei din USL au o nesimtire in ei de nedescris, nici in fata unor documente alb pe ngru nu vor sa recunoasca ca ne-au facut de ras in toata europa...USL NU RECUNOASTE GRESEALA PROPRIE
Postat 09 Noiembrie 2012, 10:12 de DOINA
Din lipsa de ocupatie!!!!
De plictiseala si sa-i mai vada si pe ei lumea au mers sa vada birourile unde ani de zile au facut cururile mari pdl-istii.Penibili mai sunt.Auzi ...cartea neagra a guvernarii usl.La ei ce ar fi?O ecranizare de genul Tnar si nelinistit....cu mii de episoade.Nu o fi nici usl usa de biserica dar hotii striga hotii.Gavriluta esti penibil cu toata echipa ta de trantori.
Postat 09 Noiembrie 2012, 09:35 de cman
gunoaie de pdl-isti
Mizeriile astea in frunte cu analfabetul de ghilea, ar fi trebuit sa se fi cerut in audienta fortata la vecinii de gard ai Prefecturii, adica la PENITENCIAR! Acolo le este locul acestor lepadaturi, dar le vine si lor randul sa dea fata la tot ce au facut contra acestui popor! Sa dea Dumnezeu sa nu se bucure de nimic din ceea ce au agonisit pe cai nelegale, nici ei si nici urmasii lor ! Amin!
Postat 09 Noiembrie 2012, 08:54 de cristi
PDL-isti disperati!
Oare ce le-au oferit PDL-istii tinerilor in schimbul participarii la miting? Locuri de munca?Si Ghilea impreuna cu compania lui ce tupeu de tarani needucati au sa dea buzna intr-un birou ca la ei acasa!
Postat 09 Noiembrie 2012, 08:31 de Cristi
Prietenarii
USL+PDL IN BIHOR aceiasi mizerie ! Spun lucrul asta pentru ca ambele partide au conducatori de genul cum ar fi MANGUS-PLAGIATUS ETNOBOTANICUS, GHILUTA STRUNGARUS FALUS ambi fosti membri PDSR, PSD iar acum se dau mari dusmani. Si acum cireasa de pe tort : IONEL AVRIG ( EANU ) i se mai spune si mexicanul pentru ca la culoarea tenului si mustata pe care o are ii mai lipseste doar o un clop de mariaci si o cetarna la subrat. Oricum eu stau si ma intreb ore cum poate sa fie dusmanie intre cuscri atata vreme cat s-a facut alianta familiala PSDLISTA dupa care au ingropat securea razboiului si sau inteles strategic pe colegii pentru ca toti zmeii sa fie multumiti !
Postat 09 Noiembrie 2012, 08:28 de Mexicanul
Dereglatilor!
20 de fraieri tineri PDL-isti, au stat in rand ca la executie, gata sa fie luati la tinta de plutonul de executie. Ve-ti fi mitraliati TOTI in acesta campanie de USL-isti!!! Temeti-va si frica sa va fie voua, cei care va-ti batut joc de poporul roman! RUSINE!!! ...
Postat 08 Noiembrie 2012, 21:19 de Hitler
serios?
aş dori să sţiu cine a scris această "carte". Că domnu' Goabi nu cred că ştie nici s-o citească. Hai spune nea Goabi, cum e facultatea la Vadu Crişului?
Postat 08 Noiembrie 2012, 20:37 de a
Stiti ceva?
Ah, PDLL a uitat de cei 25% taiati de la bugetari? ei chiar ne cred fraieri? tot pe ala care munceste sare tot romanul. halal oameni, halal fosti guvernanti. tot ei urla. mi+ar fi rusine
Postat 08 Noiembrie 2012, 20:34 de Ciprian.
Porcarie
Ce a făcut PDL-ul nu cred că intră într-o carte... cred că trebuie discutat cu Humanitas, dalde alt pupincurist băsist - Liiceanu, să scoată ediţie nelimitată cu tot răul pe care l-a făcut PDL şi Băsescu. Să înveţe neamul nostru ceva: AŞA NU.
Postat 08 Noiembrie 2012, 20:27 de Alexandr.
hai marsss javra la cotet , lingeti laba, amin !
hai ma lasati cu zdreanzzta de fost prefect ce a facut el in afra sa bace banul public in familia lui? ce a facut PDL paduchii Romaniei pentru popor ?
Postat 08 Noiembrie 2012, 20:15 de hai marsssssss
Spectacol ridicol
Uuu, 'cartea neagra'. Cand am inceput sa citesc, am crezut ca e un extras dintr-un roman fantastic si ma asteptam sa se continue cu 'dragonii au izbucnit din carte si i-au mancat pe USL-isti, iar apoi i-au instaurat pe tron pe bravii si arzatorii ARD-isti.' Pe langa ca au intrerupt o sedinta, au apelat la atitudinea asta de autobaza. Ce avem aici nu e o stire, ci o incercare disperata a PDL-istilor sa mai apara in public.
Postat 08 Noiembrie 2012, 19:45 de Florin
Votez USL
"Solicitat de BIHOREANUL să nominalizeze una dintre aceste minciuni, unul dintre tineri a tăcut încurcat", exista ceva mai tare de atat?
Postat 08 Noiembrie 2012, 19:29 de Votez USL
Intalnirea defectilor de Bihor
Frumos va sade domnilor ! A domnilor e prea mult spus pentru ca amandoi sunteti niste actori de teatru de doi bani in ochi publicului Bihorean . Ce sa zic ! Acum si asta micu de cand a ajuns mare Defect vrea sa faca impresii la public cu nationalismul si patriotismul sau , sau poate ca sufera de amnezie saracul si nu isi mai aduce aminte ca a fost suprefect in domnia PDLista cu ajutorul lui nea strungaru Ghiluta si confectionerul GEPETO - ( carmasi bihoreni ai corabiei PDListe naufragiate pe insula porcilor ). Asa ca nea prefectule mai lasati-ne cu scenele voastre de teatru trucate pentru ca oricum stim ca santeti buni prieteni si ca tot ce faceti faceti doar de ochi prostimi care sta si sufera in timp ce voi faceti afaceri murdare inpreuna ! Inca ceva ! Stiti care ar fi culmea ironeiei in cazul in care Ghiluta nu ajunge senator ! Va spun eu ca nu ar fi excus ca din ianuarie 2013 sa il vedem uns pe Ghiluta suprefect cu ajutorul actalului prefect !
Postat 08 Noiembrie 2012, 18:22 de Teatru de stat
@safe
corect!
Postat 08 Noiembrie 2012, 18:02 de @safe
m
...noroc ca au trecut doar 6 luni, si in tara asta s-a schimbat ceva in bine.din 2004 a mers numai din rau in rau...dovada imprumuturile externe...dar p.d.l. nu a vazut nimic?atunci nu se fura?
Postat 08 Noiembrie 2012, 16:47 de m
Succes USL!
Negrul cartii prezentate de pedelisti este rodul guvernarilor Boc, iar votul din 9 decembrie va confirma acest lucru. Succes USL!
Postat 08 Noiembrie 2012, 16:44 de SAFE
m
EU, votant P.S.D.daca chem presa si pretenii mei prefectul ma primeste asa...inoportun?! Poate ca este imposibil sa primesc un raspuns...desi eu am incredere ca voi primi unul...oare?
Postat 08 Noiembrie 2012, 16:40 de m
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON