URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Ianuarie 2024, 23:20

Drum de coșmar! Un autocar ce transporta pasageri de la Oradea la Cluj-Napoca a fost lovit de o mașină de deszăpezire (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai mulți orădeni îmbarcați într-unul dintre autocarele care înlocuiește trenul Oradea – Cluj-Napoca au trăit clipe de panică vineri seara pe un drum județean acoperit cu gheață, de pe teritoriul județului Cluj. După ce un alt autocar a ieșit în șanț din cauza carosabilului alunecos, traficul în zonă s-a oprit, iar pe drum s-a format o coloană de mașini, în așteptarea utilajelor de deszăpezire. Când au ajuns, un utilaj a lovit autocarul pornit din Oradea!

Șosea ca un patinoar

Întreaga pățanie a fost relatată BIHOREANULUI de un tânăr orădean care se afla în autocarul care înlocuiește trenul de Cluj, oprit pentru lucrări de electrificare a căii ferate. Aceste autocare nu merg direct spre Cluj-Napoca, ci, dat fiind că țin loc de trenuri, trec prin comunele unde sunt stații CFR. 

„Am pornit la ora 14.30 din Oradea și am mers către Oșorhei, abia la ora 16 am reușit să ieșim, pentru că a fost protestul agricultorilor. Am mers cu Autoros, care înlocuiește trenul Interregional. Șoferul a încercat să recupereze întârzierea, dar acum nu se merge direct, ci autocarul ocolește pe la fiecare gară, ceea ce e mult”, spune Samuel. 

Pe traseu s-a discutat în autocar despre starea drumurilor de pe teritoriul județului Cluj, iar șefa de tren, prezentă pe cursele care înlocuiesc trenurile, părea să știe că șoselele nu sunt bine deszăpezite, mai spune pasagerul. „După ce am trecut de Huedin, am mers către Leghia, e un drum acolo foarte strâmt. După un kilometru și jumătate, s-a oprit autocarul și ni s-a spus că nu mai putem să înaintăm. Un autocar cu remorcă se răsturnase și am stat să așteptăm vreo o oră. Am ieșit afară la o țigară, dar afară nu că aluneca, ci era gheață! Doar la patinoar mai vezi așa ceva!”, a povestit martorul, care a trimis BIHOREANULUI și un video cu „patinoarul” de pe șosea. 

„Toată lumea a fost panicată”

După ce a intrat înapoi în autocar, orădeanul a văzut niște faruri apropiindu-se și s-a bucurat că vin echipajele de deszăpezire. Bucuria i-a fost scurtă, căci autocarul în care se afla a fost izbit de un utilaj: „A intrat direct în noi mașina de deszăpezire, cu bascula cu tot! Eu eram în spate, m-am panicat. Era să ajungem în șanț și noi, dar noroc că șoferul a fost foarte OK și am reușit să ne oprim cumva fără să ieșim în decor. Toată lumea a fost panicată, o fată cred că a făcut atac de panică, alta plângea”. 

După incident, a fost trimis un alt autocar după pasagerii de la Oradea, care i-a dus până la Aghireșu, potrivit martorului. „Doamna polițistă ne-a zis că firma de deszăpezire nu-și face treaba și că o să fie amendată”, mai spune martorul, care a adăugat că, până la ora 22, nu ajunsese încă la destinație, adică în Cluj-Napoca. 

Fără victime

Poliția Cluj a transmis vineri seara o informare pe tema acestui incident, petrecut pe DJ 108 C, între localitățile Leghia și Aghireșu, precizând că nu au fost înregistrate victime. 

Polițiștii confirmă spusele martorului. „Din informațiile primite, un autocar cu remorcă, care transporta 20 persoane ar fi derapat, remorcă ieșind parțial de pe partea carosabilă, fără a rezulta victime. Partea carosabilă nu a fost deszăpezită, sectorul unde s-au produs evenimentul fiind unul în pantă. În timpul așteptării utilajelor de deszăpezire, s-a format o coloană cu autoturisme, dar și un alt autocar, care la momentul sosirii respectivelor utilaje a fost acroșat de unul dintre acestea, nefiind persoane rănite”, se arată în informarea IPJ Cluj. 

Polițiștii mai transmit că vor „sancționa contravențional administratorul drumului, pentru neîndeplinirea obligațiilor referitoare la viabilitatea drumului”. 

„Utilajele de deszăpezire acționează în zonă, iar echipaje de poliție au restricționat și deviat accesul vehiculelor în zonă până la soluționarea situației”, a mai arătat Poliția Cluj. 

ISU Cluj a trimis autospeciale la fața locului, dar nu a fost cazul să intervină pentru îngrijiri medicale. În schimb, autospecialele au găzduit temporar o parte din pasagerii din autocare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
11 Comentarii
vasi/adi13
Ai scris cu sanduivanov si mai ai si alte conturi, in schimb eu am.doar unul.
Postat 20 Ianuarie 2024, 20:12 de Sandu2100
sandu cel cu buda-n curte
Ir ma pomenesti speriatule!!! Vad ca scrii si cu Biggie, marele Blue, ai ceva complex cu mare, de la capul ala chel mare, sau ca o ai mica si inutila? Amscris eu ceva aici la articolul asta mah speriatule?
Postat 20 Ianuarie 2024, 15:13 de vasi13
@KP
"Ambii niște psihopați pe care-i obsedează pavăza fundurilor coaliției PNLSD." Tu vorbesti despre obsesiile altora? Pe ale tale nu le vezi? Sunt vizibile in fiecare postare a ta.
Postat 20 Ianuarie 2024, 14:50 de Biggie
@KP
"Da-i într-unul și sar doi ". Pe bune? Da-i? Cate clase ai?
Postat 20 Ianuarie 2024, 13:46 de Biggie
Ceata lui Pițigoi.
Da-i într-unul și sar doi ... pupincuriști. Ambii niște psihopați pe care-i obsedează pavăza fundurilor coaliției PNLSD.
Postat 20 Ianuarie 2024, 12:41 de KP
sanduivanov aka vasi13
Ești disperat rău ::::))))) nici macar nu citești articolul si repede vomiți ::::)))) stai ma liniștit ca tot Bolojan votăm la CJ Bihor nu la Cluj
Postat 20 Ianuarie 2024, 12:21 de Sandu2100
@KP
"Guvernarea primului PNL-ist al țării, 8 din 9 ani și ceva aflat în concediu de studii și monitorizări asupra bunului mers al țării " Un nou delir marca KP! Strict in legatura cu articolul. Esti caz patologic.
Postat 20 Ianuarie 2024, 11:46 de Biggie
Guvernarea primului PNL-ist al țării, 8 din 9 ani și ceva aflat în concediu de studii și monitorizări asupra bunului mers al țării ...
... trece pe la PSD-iștii care, din pozițiile de ministru cu asfaltul și secretar de stat cu șinele de cale ferată, nu sunt în stare să vadă nici măcar direcția de mers când se așează un pic zăpada.
Postat 20 Ianuarie 2024, 09:01 de KP
Eu am trecut pe acolo.
Multe curbe și serpentine. Nu cred că o să fie primul accident cu autocar pe acolo. Poate ar trebui să ia alt traseu, chiar dacă îi mai lung.
Postat 20 Ianuarie 2024, 08:16 de Vio_427
@sanduivanov
"Asa curata Bolojan drumurile, in bataie de joc . De cand e el la Cj, dezapezirile sunt ca mersul OTL." Se pare ca nici macar n-ai citit articolul. Mai nou, Bolojan trebuia sa curete si drumurile din judetul Cluj? Si mai care? Vaslui, teleorman?
Postat 20 Ianuarie 2024, 08:10 de Biggie
Ieftin
Asa curata Bolojan drumurile, in bataie de joc . De cand e el la Cj, dezapezirile sunt ca mersul OTL.
Postat 20 Ianuarie 2024, 07:48 de sanduivanov
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON