URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Noiembrie 2015, 13:40

Doar un punct pentru echipele bihorene în etapa de sâmbătă din Liga a III-a

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum era anticipat, cele două echipe bihorene din Liga a III-a la fotbal, Luceafărul Oradea şi CS Oşorhei au avut jocuri dificile sâmbătă, în cadrul etapei a XII-a, penultima a turului de campionat.

Luceafărul Oradea, deşi a evoluat acasă, la Sânmartin, a remizat doar în derby-ul rundei cu CSM Sighet, scor 1-1, pe când CS Oşorhei a trebuit să se recunoască învinsă la Reghin, pe terenul liderului, Avântul din localitate.

La Sânmartin, pe Stadionul Luceafărul, în ultimul joc de pe teren propriu din acest tur, echipa orădeană Luceafărul nu a reuşit mai mult decât un rezultat de egalitate, deşi într-un asemenea duel cu o contracandidată era foarte importantă o victorie.

Destul de prudenţi, elevii antrenorului Zsolt Muzsnay au trebuit să se mulţumească cu un singur punct în acest joc, după ce oaspeţii au deschis scorul, în minutul 19, prin R. Novoselenszki.

La două minute după încasarea golului, bihorenii au fost foarte aproape să înscrie şi ei, numai că Ciuciu, din 6 metri, a reluat cu capul în transversală. Egalarea a survenit însă în repriza a doua, la şase minute de la reluare, prin acelaşi Ciuciu, care în urma unei lovituri de colţ, executată de Floruţ, a înscris tot cu o lovitură de cap.

Din păcate, după acest moment, deşi ar fi avut posibilitatea să pună presiune pe adversar, luceferii nu au reuşit acest lucru, iar până la final nu s-a mai marcat, rezultatul rămânând acelaşi, 1-1,cu toate că oaspeţii au rămas în inferioritate numerică, după ce Panţâru a fost eliminat în minutul 86, pentru cumul de cartonaşe.


Luceafărul Oradea – CSM Sighet 1-1 (0-1)

Au marcat: Ciuciu (min. 51) / R. Novoselenszki (min. 19)

Luceafărul: Goia – Fl. Drăgan, Ciuciu, Bactăr, Jude – Balea, G. Ghilea, Mihuţa (min. 64 I. Ban), Balla – Cr. Cigan (min. 46 Floruţ), Modan (min.80 R. Lukacs). Antrenor: Zsolt Muzsnay.

CSM Sighet: A. Ionescu – I. Ţârlea, Cr. Bucur, A. Novoselenszki, Panţâru – Al. Taciuc, Bedea, Roghină (min. 64 Turda), Ferhaoui – R. Novoselenszki, D. Lemac. Antrenor: Valentin Sinescu.

Au arbitrat: Vasile Ionuţ Nicoraş (Arad) – Andrei Mircea Roşca şi Alin Marius Lazăr (ambii din Bistriţa).


Evoluând pe terenul liderului, la Reghin, cu Avântul din localitate, CS Oşorhei a pierdut însă la scor sâmbătă, cedând cu 0-4, după ce la pauză gazdele conduceau cu trei goluri.

De altfel, nici nu a început bine jocul şi gazdele au şi deschis scorul, în minutul 2, prin Şaim. Apoi, în minutul 30, Menzariu l-a majorat, pentru ca în minutul 38, Murar, din penalty, să stabilească scorul primei reprize, 3-0 pentru Avântul.

Acest scor putea deveni rezultatul final, numai că în partea a doua, în prelungiri, în minutul 90+1, Truţă nu a fost de acord şi a mai înscris o dată pentru mureşeni, încheind jocul cu 4-0 pentru lider.


Rezultatele şi marcatorii înregistrate în etapa a XII-a a Seriei a V-a din Liga a III-a:

Vineri:
FC Zalău - Industria Galda  0-2
Cernea (13 - pen.), Frenţiu (44)

Sâmbătă:
Avântul Reghin - CS Oşorhei  4-0
Şaim (2), Menzariu (30), Murar (38 - pen.), Truţă (90+1)
AFC Odorheiu Secuiesc - CS Iernut  1-4
Szocs (33) / Balea (11), R. Stoica (37), Ungur (83, 89)
ASF Comuna Recea - Sănătatea Cluj 4-2
Cuc (15), Ciuntu (35), Aseujan (60), Popan (85) / Gaşpar (2), B. Cristea (87)
Unirea Jucu - AFK Csikszereda Miercurea Ciuc  2-0
D. Gavrilescu (62), G. Luca (74)
Unirea Dej - Luceafărul Bălan  3-0
Fl. Alexandru (65, 80 - pen.), K. Szabolcs (71)
Luceafărul Oradea - CSM Sighetu Marmaţiei  1-1
Sg. Ciucu (51) / R. Novoselenszki (14)


Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON