URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Octombrie 2023, 22:40

Doar egal la Pecica pentru FC Bihor, care a terminat turul de campionat cu 6 puncte avans în fruntea clasamentului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un joc pe care l-au dominat cu autoritate și în care au evoluat în superioritate numerică aproximativ 60 de minute, dar și unul în care au primit două goluri prin şuturi de la distanţă, fotbaliştii de la FC Bihor au încheiat la egalitate duelul de la Pecica din ultima etapă a turului de campionat, scor 2-2. La pauză, Progresul Pecica a condus cu 1-0.

Golurile au fost marcate de Luca Bodri, în prelungirile primei reprize, şi Fred Nortey în minutul 88, pentru gazde, respectiv de Sergiu Jurj, în minutul 74, şi Alexandru Stoian, în minutul 86, pentru orădeni.

Filmul jocului

Prima acţiune periculoasă a jocului s-a petrecut în minutul 15, când Luca Bodri a centrat de pe dreapta, iar Alexandru Capătă a reluat cu capul din şase metri în transversala porţii orădene. În replică, în minutul 19, Răzvan Gunie a avut o ocazie uriaşă, a trimis din şase metri pe lângă portar, dar un fundaş al echipei arădene a salvat de pe lina porţii. Apoi a venit un şut bun al lui Alexandru Sorian de la 25 de metri, dar mingea a lovit bara transversală a echipei gazdă.

În minutul 33, cei de la Pecica au rămas în inferioritate numerică, după ce arbitrul clujean Narcis Bodocan i-a arătat direct cartonaşul roşu lui David Shiando, după o intervenţie periculoasă a acestuia asupra lui Andrei Moga.

Contrar cursului jocului, cei de la Progresul au avut o ocazie bună în minutul 40, când Alexandru Capătă s-a descurcat bine între doi adversari bihoreni şi, după ce a intrat în careu, a şutat periculos, pe jos, în dreapta portarului, dar Mihai Pânzariu a reuşit să respingă de lângă bară.

În ultimul minut al primei reprize, Răzvan Gunie a introdus mingea în poarta gazdelor, după o centrare bună de pe stânga a lui Ionuţ Ban, dar, la semnarea arbitrului asistent, centralul nu a validat golul, pe motiv de ofsaid.

Orădenii nu au concretizat pe tabela de marcaj, iar arădenii au reuşit să deschidă scorul în primul minut de prelungiri din prima repriză, când Luca Bodri a prins un şut bun de la 38 de metri, mingea a lovit pământul în faţa portarului orădean, care a fost surprins şi a încasat golul.

Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut bihorenilor, dar şutul lui Andrei Moga, de la 14 metri, a trecut puţin pe lângă poarta celor de la Pecica.

Presiune totală pe adversar

În repriza a doua, orădenii au controlat cu autoritate jocul, de multe ori masându-şi adversarul în careul de 16 metri.

În minutul 69 Vadim Calugher a trimis mingea în transversală, după care balonul a căzut în zona linei porţii, dar arbitrul nu a acordat nici de această dată gol orădenilor, considerând că mingea nu a trecut cu întreaga circumferinţă lina de poartă. Totuşi, în minutul 74, FC Bihor a reuşit să restabilească egalitatea, după o presiune totală pe care a pus-o pe adversar. A marcat din nou golgheterul Sergiu Jurj, care a introdus balonul în plasă din faţa porţii, după o deviere a lui Alex Popa.

Orădenii nu s-au mulţumit cu egalul şi au continuat să preseze, iar pe final au reuşit să înscrie şi golul 2, prin fundaşul stânga Alexandru Stoian, care a marcat cu un şut-centrare în minutul 86.

Din păcate, roş-albaştrii nu s-au putut bucura foarte mult de avantaj, pentru că doar două minute mai târziu, gazdele au înscris cu un şut de la distanţă. De această dată, Fred Nortey a prins un şut bun de la circa 30 de metri, la vinclu, în stânga portarului şi scorul a redevenit egal, 2-2.

În minutele care au mai rămas şi în prelungiri orădenii nu au mai izbutit să marcheze şi astfel au trebuit să se mulţumească cu un egal la Pecica, scor 2-2. Totuşi, acest rezultat de egalitate le mărește cu un punct diferenţa în fruntea clasamentului bihorenilor, pentru că echipa de pe locul II, Poli Timişoara a cedat în această etapă cu 1-3, pe terenul nou-promovatei CSC Peciu Nou.

Dezamăgiţi de rezultat

„Suntem dezamăgiţi de deznodământul acestui joc, pentru că am dominat această partidă, ne-am creat foarte multe ocazii şi oportunităţi, dar lipsa de eficacitate şi concentrare, plus inspiraţia de care trebuia să dăm dovadă în treimea adversă ne-a făcut să suferim. Dar, până la urmă, e îmbucurător că am luat un punct, pentru că ne măreşte diferenţa din fruntea clasamentului, faţă de locul 2.

Sigur că ne-am fi dorit mai mult la acest joc. Am fost destul de încrezători, am sperat şi am crezut într-o victorie, dar, se pare că şansa nu a fost de partea noastră, am primit şi goluri de la distanţă, eurogoluri, care au surprins pe toată lumea”, a declarat, după partidă, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.


Progresul Pecica – FC Bihor Oradea 2-2 (1-0)

Au marcat: Luca Bodri 45+1, Fred Nortey 88 / Sergiu Jurj 74, Alexandru Stoian 86

Progresul: R. Zamfir – T. Bodri, R. Moraru, M. Arsene – cpt., F. Nortey – M. Salka, D. Shiando (min. 33 eliminat) – A. Adamcsik (min. 39 R. Bănățan), L. Bodri, D. Răchită, – Al. Capătă (min. 90+4 Novac). Antrenor: Dan Stupar (min. 79 eliminat)

FC Bihor: M. Pânzariu – C. Jurj (min. 65 Al. Popa), Sg. Bactăr, R. Facaș – cpt., Al. Stoian – R. Gunie, V. Calugher (min. 87 D. Stan) – A. Moga (min. 87 A. Chindlea), Al. Sorian (min. 66 A. Militaru), I. Ban (min. 66 L. Ioviță) – Sg. Jurj. Antrenor: Florin Farcaș

Au arbitrat: Narcis Bodocan – Tamas Bazso Magyar (ambii din Cluj-Napoca) şi Florin Puiu (Braşov)


Rezultatele şi marcatorii etapei a 9-a (ultima a turului) din Seria a 8-a a Ligii a III-a:

Vineri
ACB Ineu – CS Socodor 0-0
Phoenix Buziaş – Şoimii Lipova 2-0
Cristian Pădurariu (min. 55), Darius Savu (min. 77)

Sâmbătă
Gloria Lunca Teuz Cermei – Avântul Periam 1-2
Denis Lazăr (min. 23) / Ovidiu Oancia (min. 12), Alexandru Baranyi (min. 90)
Progresul Pecica – FC Bihor Oradea 2-2
Luca Bodri (min. 45+1), Fred Nortey (min. 88) / Sergiu Jurj (min. 74), Alexandru Stoian (min. 86)
CSC Peciu Nou – SSU Politehnica Timișoara 3-1
Marco Enciu (min. 5 şi 46), Alin Ignea (min. 40) / David Popa (min. 60 – penalty)

În urma desfăşurării turului de campionat, FC Bihor este lider detaşat în Seria a 8-a a Ligii a III-a, cu 23 de puncte, după ce în cele nouă etape a obţinut şapte victorii şi a înregistrat două rezultate de egalitate. Pe locurile 2 şi 3, la mare distanţă, se află Poli Timişoara şi CSC Peciu Nou, cu câte 17 puncte.

Prima etapă a returului de campionat va avea loc la finele săptămânii viitoare, când FC Bihor va evolua tot în deplasare, pe terenul echipei de pe locul 3, CSC Peciu Nou.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON