URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Noiembrie 2023, 14:37

DNA, post-Covid

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului. Potrivit comunicatului DNA de joia trecută, cei doi foști miniștri ar fi propus „cu încălcarea dispozițiilor legale”, iar fostul premier a aprobat, cumpărarea a aproape 53 de milioane de doze de vaccin în plus față de cele peste 33 de milioane comandate anterior de predecesorul lor, Nelu Tătar, care ar fi fost suficiente pentru vaccinarea întregii Românii.

Dacă ancheta ce vizează fapte de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și respectiv de complicitate la abuz în serviciu nu ar fi coordonată de procurorul care a obținut în 2019 condamnarea la închisoare a fostului premier PSD Liviu Dragnea (George Adrian Matei), puteam fi înclinați să suspectăm că dosarul are ținte politice cu nu mult înaintea super-anului electoral 2024.

De altfel, secta USR a și sărit să acuze o „telejustiție” coordonată de PSD-PNL, după cum s-a exprimat primărița Sectorului I, Clotilde Armand, ea însăși o „penală” în toată puterea cuvântului, după ce s-a numit manager într-un proiect cu fonduri europene pentru a încasa necuvenit zeci de mii de euro. Președintele USR, Cătălin Drulă, a scos din nou ranga, vorbind despre „dosare activate când e convenabil politic”, pronunțând deja verdictul, cum că „Vlad Voiculescu este un om cinstit”, și amenințând că „nu ne vor intimida!”. Cine anume? Păi, nu e clar? Statul Paralel.

Spre lauda lor, cei din REPER, în frunte cu Ioana Mihăilă însăși, au reacționat calm și corect, arătând că respectă statul de drept și că „instituțiile au tot dreptul să investigheze fapte sau decizii care au legătură cu banii publici”, la fel cum just a procedat și fostul premier Florin Cîțu: „Am deplină încredere în actul de justiție”.

Este limpede că dosarul DNA are o totală încărcătură politică, dar asta e absolut normal, de vreme ce achiziția vaccinurilor (într-o etapă a pandemiei când nu se știa - să ne amintim! - cum va evolua aceasta și nici câte vor fi necesare până la sfârșitul ei) a fost atributul prin excelență al decidenților politici, nicidecum al naționalei de oină.

Este, însă, tot o chestiune de sănătate publică și ca acest dosar să fie finalizat înaintea alegerilor parlamentare de anul viitor, fie prin trimitere în judecată, fie prin clasare, după modelul unei mari anchete similare încheiate tot săptămâna trecută în Italia prin renunțarea la acuzații. Altfel, chiar și fără voie, DNA doar va da apă la moară cavalerilor anti-sistem, tip AUR & Șoșoacă, și așa crescuți cu steroizi Covid de nu-și mai încap în piele.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
S-a furat 1 miliard de euro si uni "intelepti" aka pinonel justifica acest furt.
S-a furat 1 miliard de euro si uni "intelepti" aka pinonel justifica acest furt.Ma intreb,CATE miliarde trebuiau sa fure ca sa se justifice urmarirea penala impotriva acestor "TERORISTI" informational?Pentru ca GRIPA nu era foarte periculoasa,era una cu mortalitate egala cu orice gripa.
Postat 02 Decembrie 2023, 19:36 de spaima_trepadusilor
Daca fura toti de 10 ori mai mult nu e problema ,daca fura DOAR Romania de 10 ori mai mult era Bai.
Logica BETON a unor "ganditori" de pe pe acest chat:Daca fura toti de 10 ori mai mult nu e problema ,daca fura DOAR Romania de 10 ori mai mult era Bai.
Postat 02 Decembrie 2023, 19:32 de spaima_trepadusilor
E complicat totuși
Eu zic că mai degrabă e o mare problemă cu măștile neconforme care s-au luat. Aduceți-vă aminte paleții de materiale care nu se puteau utiliza. E clar că multă lume s-a îmbogățit în perioada aceea. Într-adevăr, procurorul în cazul de față are renumele cu Dragnea și că a făcut un dosar contra celor ce conduceau țara în acel moment. Dar nici nu se poate nega dosarele DNA sunt făcute în niște momente extrem de proaste. Amintiți-vă de dosarul deschis lui Orban în plină campanie electorală! El se retrage din cursă, se supune justiției și după vreun an dosarul se clasează. Dacă acest dosar se clasează, nu este o bilă albă pt DNA. Un articol mult mai amplu cu mai multe semne de întrebare am citit pe g4media: https://www.g4media.ro/ce-sta-in-picioare-si-care-sunt-vulnerabilitatile-din-dosarul-vaccinurilor.html
Postat 29 Noiembrie 2023, 07:00 de Vio_427
Sa raspunda cu totii!
Daca sunt vinovati sa plateasca.
Postat 28 Noiembrie 2023, 19:20 de Riviera
da
dupa razboi toti sant eroi ! de ce DNA-ul nu a inceput ancheta in 2021 cand au avut loc faptele incriminate ? pentru ca stateau toti ascunsi cu masca pe fata ! acum agentii DNA se dau eroi !
Postat 28 Noiembrie 2023, 18:31 de richard
Șoșoacă
apropo de ultima fraza - foarte corect!! Șoșoacă nu-si incape in propria piele la propriu!!
Postat 28 Noiembrie 2023, 18:26 de TanarSiNelinistit
Atât spun
Un teatru, nimic altceva.
Postat 28 Noiembrie 2023, 16:27 de Maikeltroll
O p*rcarie marca usl 2.0 !
Comisia Europeana a semnat contracte în valoare totală de 71 de miliarde de euro pentru livrări de până la 4,6 miliarde de doze de vaccin împotriva COVID-19 la o populație de 448,4 milioane de locuitori, raport 10 doze pt un locuitor. Parchetarii ce vor face, ii vor sub acuzare pe membrii COmisiei? N-ar fi prima oara, a mai facut-o adj SS, adina florea. Ce s-a urmarit? Eliminarea lui Cȋţu, foarte critic la adresa gӑştii lui moş teacӑ. Sabotarea USR-ului pt a forta cresterea hauristilor. Ciolanu tare ar mai vrea sa-i inlocuiasca pe penali la guvernare cu hauristii dupa alegerile din 2024.
Postat 28 Noiembrie 2023, 14:58 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON