URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Octombrie 2013, 19:42

Directorul Călin Roman cere să fie confruntat cu ministrul care l-a reclamat la DNA

În urma informaţiilor vehiculate de presă conform cărora directorul firmei Selina, Călin Roman, ar fi încercat să-l şpăguiască pe ministrul Dan Şova, pentru a obţine lucrări la un tronson la Autostrada Transilvania, compania orădeană a precizat, joi seară, că "nu a existat nicio discuţie în sensul oferirii vreunei sume de bani".

"În ceea ce priveşte informaţiile apărute azi, în massmedia, referitoare la o pretinsă tentativă de dare de mită, dorim să precizăm că NU a existat nicio discuţie în sensul oferirii vreunei sume de bani. În acest sens, ne-am pus la dispoziţia organelor de anchetă penală, solicitând audierea de urgenţă pentru orice fel de clarificări ar fi necesare în vederea lămuririi acestei situaţii", se arată într-un scurt comunicat transmis presei joi seară.

Comunicatul are ataşată şi o cerere adresată Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, conform căreia directorul Călin Roman, prin avocatul Răzvan Doseanu, solicită audierea de urgenţă şi chiar confruntarea faţă în faţă cu Dan Şova.

"Solicit respectuos audierea mea de urgenţă pentru a da toate lămuririle necesare raportat la informaţiile apărute în mass media, în legătură cu pretinsa faptă penală săvârşită de subsemnatul semnalată de către Ministrul Dan Şova. Solicit de asemenea confruntarea de urgenţă cu numitul Şova Dan în situaţia în care există contradicţii între declaraţiile noastre", arată documentul citat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
La puscarie...
ajungi Caline cu Paprika in celula..poti lua mai putini ani daca sifonezi pe Beni @Bolo...multe succesuri.si al multi ani!
Postat 12 Octombrie 2013, 11:15 de ion
INFANTILUL
DIRECTOR GENERAL=INFANTIL LA VORBA SI FAPTA!!! ATAT L-A DUS MINTEA. DE CAND E MARE DIRECTOR A UITAT SI PE UNDE A VAZUT LUMINA ZILEI......., NU ARE PIC DE RESPECT PENTRU NIMENI ORICAT DE BUN SPECIALIST AR FI, ORICAT DE FEMEIE AR FI SI ORICAT DE BATRAN AR FI. UN LINGAU FARA COLOANA. FIECARUIA II DA DUMNEZEU DUPA FAPTE.
Postat 11 Octombrie 2013, 18:39 de foaia verde
alin
ciocu mic ...si la puscarie....pe cine prostesti tu cand spui ca " nu era voraba de suma de bani"la nivelul asta ne crezi prosti ca spaga se da cu punga cu bani? ordinarule!!
Postat 11 Octombrie 2013, 15:56 de alin
bag ceva in ma ma ma ma voastra de ORDINARI !
SLUGOILOR sa va muscati capul de FRAIERASI , taran oooiii imputiti , contaminati BIHORUL cu reputatia voastra de cuurrvet uri politice in calduri :))))) ce mai fura tara ni astia, extraordinar ! MUNCA a devenit o rusine pentru Romania !!! Sa spui ca muncesti in ROMANIA , te scuipa, sa spui ca platesti taxe la FEL , idiotime analfabeta ! NASCUTI sa fure din ura pentru ONOARE :)).Daca ala a furat eu is mai FRAIREAS de neam !
Postat 11 Octombrie 2013, 15:23 de numa in GURA
mita era in contractul de consultanta a lu ma-sa
Sova nu vine la confruntarea cu Roman decat insotit de ma-sa! Si ma-sa nu vine decat daca Roman il aduce pe Beni! Nu de alta, dar mama lui Sova trebuie sa incheie contract de consultanta avocatiala cu toate firmele cale lucreaza in Romania si dau spaga! A consultat mama lui Sova pe Bechtel, pe RMGC, pe tot ce misca!
Postat 11 Octombrie 2013, 13:56 de avocatu spagarului
dumexin
dumexin este firma de casa a lui CORNEL POPA ,STIU CE SPUN ,urmariti comunele unde au santiere ,90% sunt conduse de primari P.N.L.
Postat 11 Octombrie 2013, 12:50 de P.N.L.
Putintica rabdare, stimabile !
O sa te confrunti, sta linistit pana (mai) poti ! Si asa, ca fapt divers, se zvoneste ca ai fost selenar 100% si ai vorbit de fata cu un martor.... asta nu ti-a spus soferul, sa belesti ochii ?!
Postat 11 Octombrie 2013, 12:41 de DlGoe
OK SLUGA lui BENI are DREPTATE pe cine a SESIZAT ?
Sa presupunem ca nu i a convenit SUMA exista sau nu fapta PENALA "darea , promisiunea de MITA" facem pe ambele parti, POATE DOVEDI SLUGA lui BENI ca a fost OBLIGAt sa dea MITA ?!!! CE va zbateti asa in KKKKKKUUUR ?
Postat 11 Octombrie 2013, 11:57 de ha, ha, ha, ha, ha
fratii lacomiei
Sova minte la fel ca "fratele lui geaman" Ponta, adica la fel cum respira! Acesti doi mikey-mouse se inteleg din priviri si simt mirosul banilor mai repede decat simte rechinul mirosul sangelui! Aici a fost nevoie de mai bine de o luna intre "tentativa de mite" si denuntul la DNA facut de Sova! Curat murdar coane Fanica... A durat o luna ca sa-l faca pe Ponta sa inteleaga ca astia erau toti banii...
Postat 11 Octombrie 2013, 10:59 de mama lui sova
DUMEXIM
Si la Bratca pare ca o sa lucreze tot Dumexim. Peste tot isi aranjeaza Dumexim. Acum sa vedem daca il controleaza cineva si pe primarul din Bratca pt murdaria cu Dumexim. Cine stie ... cunoaste
Postat 11 Octombrie 2013, 10:32 de Dumexim
MIZERIE SOCIALA TRAIM cu ajutorul profesiilor autorizate
asta se intampla din cauza PDL el a distrus orice VIS in ROMANIA , dai SPAGA esti BENI RUS in rest esti un OM CINSTIT care chiar nu simte nevoia sa fie BENI RUS , UN NE BUN pentru ROMANIA, pe furat construiesti tu ceva !!! MULTI sufera de debilitate mintala necertificata legal, ca vezi Doamne nu sunt FONDURI, dar unii nu ar trebui sa li se permita sa intre in afacerii, avem nebunii si cei SANATOSI nu au loc de ei, ce fac cei de la SANATATE !!!!! ACEST OM BENI RUS este o SLUGA politica ATAT . NOI suntem SLUGI dupa CONSTITUTIA ROMANIEI, ce afaceri faci tu cu SPAGA ca FURI LOCUL celor capabili !!!!!
Postat 11 Octombrie 2013, 10:26 de NU fura omul
mama lor de javre penale ! Cum sa dai mita unui licentiat in drept ?
ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ROMANIA vibreaza de VIATA pentru un unic scop : D R E P T A T E A :)))))) M I S C A R E si la fapte , luati capul JEGURILOR PENALE ! SA DEA mita JJJEEEGGGUUULLL , vrem/dprim COMPETITIE si cel mai bun sa castige , ori mori pentru TARA ori du te de unde ai venit , " YYYEESSSS " SCANCET TRAIAN BASESCU :)
Postat 11 Octombrie 2013, 09:41 de ce IDIOT !!!
Şi ce o să spui tu la confuntare !?!
Că administrezi jumătate din străzile municipiului Oradea şi aproape jumătate din cele ale judeţului Bihor, că eşti abonat la toate lucrările publice din regiune, de la MM la AR şi de la CJ la SM, că faci case ca şpagă constuctivă pentru politrucii care conduc nişte judeţe şi mai multe oraşe importante din zona de influenţă, că nu degeaba te-a dat afară până şi unul ca Micula ca să te planteze în zona construcţiilor ... că ... pe fruntea ta scrie şpăgar iar DNA-ul local e gata preluat, dar că DNA-ul lui Kovesi au aruncat nada în curtea Parchetului bihorean ... că până şi mă-ta te-a rugat să o laşi mai moale că pute rău ... !?!
Postat 11 Octombrie 2013, 09:33 de Carp III
adevarul se afla
Era de asteptat ca adevarul sa iasa la iveala,dintr-un sofer pe autocarul lui Petr..,a ajuns mare constructor BENI,iata ca dupa ascensiunea facuta dupa preluarea puterii de catre Bolo...,prin multele lucrari de sensuri giratorii si refaceri stradale(unde nu se mai pot verifica cheltuielile),urciorul....,dar este abia inceputul,sa vedem cum se termina si cheltuielile fictive de 20 mld,facute fictiv facute de Beni,cu buna stiinta a lui Bolo,ce v-a face DNA-ul,sau se vor musamaliza?De unde Hamer d-le Beni?Beni sa fie groparul lui Bolo?
Postat 11 Octombrie 2013, 09:25 de un rabdator
" YYYEESSSS " SCANCET TRAIAN BASESCU
ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha, ROMANIA vibreaza de VIATA pentru un singur si unic scop : D R E P T A T E A :)))))) MISCARE si la fapte , luati capul JEGURILOR PENALE ! SA DEA mita JJJEEEGGGUUULLL , vream COPETITIE si cel mai bun sa castige , ori mori pentru TARA ori du te de unde ai venit ," YYYEESSSS " SCANCET TRAIAN BASESCU
Postat 11 Octombrie 2013, 09:18 de ha, ha, ha, ha, ha
Comunicat de pres(t)a(ri) servicii
Doresc sa informez organele de cercetare (fie ea si penala) ca odata cu rezultatele alegerilor de anul trecut s-a schimbat majoritatea. Ca urmare a trebuit ca si GRUPUL (infractional) Selina sa isi modifice conceptul si strategia (pe care o implementez inca de cand lucram la CHEMICAL BROTHERS), motiv pentru care, la fel ca si pana acum, dau mita. Consider, de buna credinta, conform oricaror legi care nu se pot aplica retroactiv, ca mita oferita este de la inceputul lunii septembrie si ca urmare s-a pre(a)scris. Astfel si/sau altfel, sunt dispus sa cooperez cu organele (mele) in vederea reducerii pedepsei prin denuntarea mitelor oferite anterior la lucrarile de la spitalul de oncologie Oradea, la spitalul de copii Oradea, la podul de pe centura orasului Oradea, la contractul de asfaltare din Oradea, la lucrarile de infrastructura din Arad, la palatul de justitie Oradea si TOATE celelalte.Imi cer scuze dar nu imi incap toate lucrarile pe singura foaie care o am pe birou.
Postat 11 Octombrie 2013, 08:19 de Calin mucosu
Bolojan,omul cu mita
Drum expres-rapid,centura -cu bani obtinuti prin mita ? Bolojane,asa vrei tu sa ne demonstrezi cat de capabil esti ?Asta-i primul semn si daca nu te astamperi ai sa vezi cum o sa ajungi pe drumuri............. ca Filip,in celalalt capat de tara. Tu ai sa fii primul EXPROPRIAT.....................impreuna cu procurorii tai mafioti de la Parchetul Bihor. Se strange latul,dragi tovarasi........
Postat 11 Octombrie 2013, 01:10 de xyz-q
Intrebare;
A cui este firms Dumexim? cine sint patroni la noi in Borod fac toate lucrarile
Postat 10 Octombrie 2013, 22:20 de Nelu
sovaa
http:// m. timesnewroman . ro /politic/10431-gest-nobil-tatal-lui-dan-sova-a-primit-scuze-in-scris-de-la-durex-pentru-prezervativul-rupt
Postat 10 Octombrie 2013, 20:52 de Jokeman
MORALITATE
Rus daca mergea in China si mituia era luat de la aeroport de procurori si aruncat in arestul politiei, deoarece Rus Beniamin are antecedente penale si n-ar mai fi scapat.Asa l-o trimis pe Roman Calin, baiat tanar, de-o varsta cu Sova și o crezut că le vor merge treburile cu mita.Roman Calin a acceptat sa mearga in China, plecare aranjata de Rus Beniamin si cu Popa Cornel, respectiv Bolojan Ioan, pt a obtine contracte pt firma Selina.Se practica asa ceva la Oradea si de catre DUMEXIM si alte firme de constructii.
Postat 10 Octombrie 2013, 20:38 de EU
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON