URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2019, 17:03

Director câteva zile! Daniel Vulcu a fost repus în funcţie, dar îi expiră contractul. Managerul ameninţă cu un nou proces 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După un proces care a durat un an şi jumătate, managerul Teatrului Regina Maria din Oradea, Daniel Vulcu, şi-a obţinut în cele din urmă funcţia înapoi, însă doar pentru câteva zile, căci contractul încheiat cu Consiliul Judeţean expiră pe 30 noiembrie.

"Să răspundă penal"

Managerul interpretează că decizia Curţii de Apel Oradea de a anula evaluările care au dus la destituirea sa impune automat continuarea contractului, din momentul în care a fost întrerupt, lucru cu care juriştii CJ Bihor nu sunt de acord.

"Lucrurile se desfăşoară la nivel de amatori (n.r. la Consiliul Judeţean). Mi-au făcut o decizie pentru trei zile (n.r. – de revenire în funcţie) fără să accepte că trebuie refăcută evaluarea şi să fim în momentul de dinaintea demiterii", a declarat pentru BIHOREANUL Daniel Vulcu.

Drept urmare, managerul Teatrului ameninţă cu o nouă acţiune în instanţă. "Îi acţionez în instanţă. Să răspundă penal, dacă e cazul. Vom stabili cine se face vinovat de nepunerea în aplicare a sentinţei judecătoreşti", a spus Vulcu.

"Nu există aşa ceva"

Pe de altă parte, Consiliul Judeţean Bihor nu interpretează în acest fel decizia judecătorilor. Preşedintele Pásztor Sándor a semnat un document pentru repunerea în funcţie a lui Daniel Vulcu şi încetarea mandatului de interimar al Elvirei Rîmbu. Revenirea în funcţie a lui Vulcu este valabilă, însă, doar câteva zile, până la expirarea contractului, pe 30 noiembrie. 

"Am semnat dispoziţia de reangajare. Aveam 30 de zile să o pun în aplicare, dar am pus-o imediat. Nu există în decizia instanţei aşa ceva (n.r. – prelungirea contractului managerului). Este foarte clar că acel contract expiră pe 30 noiembrie", a declarat, la solicitarea BIHOREANULUI, Pásztor Sándor.

În continuare, a spus Pásztor, Consiliul Judeţean Bihor va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de manager. 

După 30 noiembrie, cel mai probabil va fi numit un nou interimar la conducerea instituţiei. Preşedintele CJ Bihor a afirmat, însă, că vicepreşedintele Ioan Mang răspunde de activitatea Teatrului Regina Maria şi el este cel care va lua o decizie în acest sens.

"Încheiere sau început?"

În motivarea sentinţei Curţii de Apel Oradea se arată că evaluările lui Daniel Vulcu au fost nelegale, dat fiind faptul că cele două comisii n-au fost formate din specialişti. De asemenea, judecătorii au dispus ca Daniel Vulcu să primească de la Consiliul Judeţean Bihor contravaloarea salariilor pentru perioada cuprinsă între data la care a fost mazilit şi data sentinţei definitive în acest caz, adică 24 aprilie 2018 - 15 noiembrie 2019.

În schimb, din motivarea instanţei nu reiese că s-ar fi dispus prelungirea contractului lui Daniel Vulcu dincolo de termenul la care acesta expiră. 

Teatrul Regina Maria a anunţat o conferinţă de presă pentru vineri, 29 noiembrie, pe tema "Încheiere sau început de mandat al managerului Daniel Vulcu?", în care acesta din urmă îşi va susţine cauza.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:

Sentinţă definitivă: Daniel Vulcu a fost mazilit nelegal şi revine la şefia Teatrului Regina Maria!

Reacţiile şefilor CJ Bihor după victoria lui Vulcu în instanţă: Pásztor zice că doar a semnat, iar Mang susţine că "nu s-a greşit cu nimic"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dacă expiră ... mai trebuie un proces care să se întindă până în preajma alegerilor din 2024 !?!
Să zică instanța apoi, dacă anii în care Vulcu a șomat dar ia bani ca și când ar fi fost prezent, se consideră bonus la un contract care încetează la 30 noiembrie !?! Iar când va câștiga, dacă va mai putea convinge ... o să fie băgat direct în pensie !?! Pierdere de vreme, așadar ... mai câștigat ar fi să se țină de PNL, că vine iar vremea lipirii afișelor electorale !?!
Postat 28 Noiembrie 2019, 10:27 de CrisDumi
dle Vulcu, nu va lasati! ar fi pacat sa pierdem un om de valoare demonstrata din cauza unui retardat agramat si hot demonstrat ca Mang
nu reiese automat faptul ca trebuie sa isi desfasoare mandatul, mai ales daca primeste banii pt aceasta perioada. DAR ceea ce ar fi cu adevarat un pacat ar fi ca dl Vulcu sa nu mai continue munca formidabila pe care a inceput-o/avut-o cu teatrul din postur ade director, când aceasta institutie chiar a avut o imagine si o activitate de exceptie, daca nu chiar unica in epoca post-decembrista! in mod normal, nu ar trebui sa ii fie frica de un nou concurs pt acest post pt ca sincer, nu are contracandidat de valoarea lui! dna Rimbu si Gajdo au atata agresivitate si frustrare adunata incat e inundata scena când apar in spectacole! fara suparare...
Postat 27 Noiembrie 2019, 17:39 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON