URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Decembrie 2012, 23:24

Dezamăgire la ARD: "Dacă am fi candidat ca PDL, am fi obţinut mai mult" (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La ora 21, câteva zeci de tineri mişunau prin sediul PDL Bihor, centralizând date şi urmărind informaţiile din teritoriu. În sala de conferinţe, 25 de oameni aşteptau cu sufletul la gură publicarea sondajelor de la ieşirea de la urne, între ei numărându-se atât candidaţi precum Cristian Puşcaş, Ionel Bungău, Bogdan Manafu sau Nicolae Hodişan, cât şi fostul primar Mihai Groza, liderul grupului PDL din Consiliul Local Dorin Corcheş sau secretarul general al PDL Bihor, Cristian Ile.

Când cele mai importante televiziuni au afişat pe ecran primele rezultate, cu precizarea că acestea au fost colectate din 311 secţii de votare şi cu o rată ridicată de refuzuri, de 9%, iar ARD a fost creditată la nivel naţional cu 19%, PDL-iştilor nu le-a venit să creadă. "Să vedem ce spun ceilalţi", a spus Ionel Avrigeanu, liderul PDL Oradea, şi el candidat.

Dezamăgirea se citea pe chipurile celor prezenţi, care n-au mai aclamat ca în alte dăţi, urmărind cu atenţie discursurile liderilor partidelor la nivel naţional.

Întrebat de jurnalişti cum apreciază rezultatele, preşedintele interimar al PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, candidat la Senat, a răspuns că acestea se pot încă schimba, având în vedere că mulţi din cei intervievaţi au refuzat să răspundă, şi exprimându-şi, totuşi, speranţa că la nivel de judeţ alianţa va scoate 20%, ceea ce ar însemna ca ARD Bihor să aibă 3 parlamentari.

"Rezultatul exit-poll-urilor este mic. Aşteptam un rezultat mai bun, dar eu trag speranţa că cei care nu au răspuns cu cine au votat să vină în mare procent la ARD şi probabil la PPDD. Pe de altă parte, noi, la Bihor, sper să obţinem un procent care să permită să avem doi deputaţi şi un senator în Parlament", a spus Ghilea.

Întrebaţi de BIHOREANUL dacă PDL nu a fost cumva dezavantajat de faptul că a candidat într-o alianţă cu însemne electorale prea puţin cunoscute, atât Ghilea, cât şi Ionela Pop Bruchental şi Ionel Avrigeanu, au spus că, în mod cert, PDL-ul ar fi obţinut unul, două sau chiar trei procente în plus, dar, pe fond, alianţa este de viitor. "Am întâlnit situaţii în judeţ în care votanţi ai PDL nu ne-au recunoscut. Doar după ce am explicat foarte bine au înţeles că inclusiv PDL face parte din această alianţă. Totuşi, cred că pentru viitor, această alianţă cu PNŢCD şi Forţa Civică poate coagula dreapta românească", a declarat Avrigeanu.

Cea mai optimistă s-a arătat însă Bruchental, care a afirmat că, la un asemenea scor, de 19%, PDL a dovedit că are totuşi "un bazin electoral foarte important". "Este un rezultat care ne demonstrează că suntem un partid cu un mare potenţial. Dacă după trei ani şi jumătate de guvernare, în condiţii de criză, avem acest segment de electorat care ne înscrie în categoria partidelor mari, înseamnă că ARD sau PDL, indiferent dacă e la guvernare sau în opoziţie, are o bază stabilă şi foarte loială de susţinere din partea populaţiei", a spus ea.

Pe de altă parte, liderii PDL au spus că în perioada următoare va urma o evaluare a alegerilor şi a celor care s-au implicat în campania electorală, în funcţie de care vor fi luate măsuri. "E nevoie de reorganizare, pentru că, s-a dovedit, nu toţi oamenii s-au implicat în campanie. Au fost unele organizaţii care nu şi-au făcut treaba", a afirmat Gavrilă Ghilea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
SA VA TAVALITI IN HINURI
SA VA TAVALITI IN CHINURI TOTI CEI DIN POZA. ADUNATURA DE HOTI NENOROCITI SI ANALFABETI
Postat 11 Decembrie 2012, 12:54 de alea
an de an au nimicit samanta ADN
nu au dat PDL isti banii ca se inmulteau tiganii asa au bagat miliardele in casele altora sa i duca in strainatati sa inmultesca acolo populatia, analfabeti si deloc romani, tradatori de tara! Femeile sa nasca si sa creasca copii este o responsabilitate nationala , nu in politica la desfacut picioare si avorturi !
Postat 10 Decembrie 2012, 14:17 de munca nu face bine
cantecel
Bună-i ţuica, bat-o vina/Bea nănaşul şi cu fina/Bea nănaşul şi cu fina/Bun îi ginul, bun coktail-ul/Şi le cântă USL-ul/Şi le cântă USL-ul.../Bun îi wiskey-ul, bună-i berea/Beau Vasile şi Ionela/Beau Vasile şi Ionela!
Postat 10 Decembrie 2012, 11:10 de TDS
m am saturat de smiorcaiti , manac un om mai mult decat 5 copii , ati inebunit , sunteti in creste!!
ESTE clar dovedita o manipulare bazat pe banul PUBLIC si pe cutuma de STAPAN , mai debili mintali traiti in DEMOCRATIE nu ti trebuie ban iti trebuie sustinere MORALA , RROMI daca se strang toti vor CONDUCE ROMANIA , pregatiti va serios mai sunt 4 ani daca nu cresteti populatia o sa aveti REGE CIOABA, nu ca ar fi rau dar ne am rromaniza :))))))) fara strategie cultural sociala planificata o tara se distruge am pierdut 20 de ani cu intretinerea fostilor comunisti la GUVERNARE acum tinerii sa si faca si 11 copii , asigurati gradinitie si locuinte in acesti 4 ani.
Postat 10 Decembrie 2012, 11:04 de ganditi !!!!
@vai si amar
Fii serios mai!!! Spune-mi 3 oameni ca lumea acolo, si eu ii mananc cu fulgi cu tot! Toti is de 2 lei!
Postat 10 Decembrie 2012, 10:33 de miha
THE END
GATA CU VOI, IN SFARSIT CA NE-ATI ASUPRIT DESTUL DISPARETI, GOLANI NESATUI
Postat 10 Decembrie 2012, 06:51 de USLUSLUSL
ridicol
ati fi obtinut o laie singuri! din punctul meu de vedere ati obtinut si asa prea mult! nici macar in ceasul al 12-lea nu realizati ce ati facut? Pupati-l in "bas" pe mentor! Cu Ionela fina?(eh, nici nasu n-a facut multe, atat ca a aparut la TV beat crita)! Cu Mocan pensatu'? Cu Bungau? Cu Ghilea? Chiar nu aveti simtul ridicolului?
Postat 10 Decembrie 2012, 00:45 de TDS
sustineti partidul rromilor PDL este mort demult, mai gasiti fraieri sa sponsorizeze ?
Tiganul avea mai multe sanse in partidul rromilor, pacat de cativa ca sunt buni dar degeaba "spune mi cine ti e prieten sa ti spun cine esti ", banii aruncati in vant!
Postat 09 Decembrie 2012, 23:38 de vai si amar
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON