URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Martie 2014, 17:50

Deputatul Ioan Sorin Roman, declarat incompatibil de ANI

Deputatul PSD de Bihor Ioan Sorin Roman a fost declarat, miercuri, incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, la pachet cu alţi 31 de parlamentari.

Conform comunicatului ANI, Roman este incompatibil încă din decembrie 2008, deci din precedentul mandat de parlamentar, pe motiv că "deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de comerciant persoană fizică - titular al Întreprinderii Individuale Ioan Sorin Roman".

Roman susţine, însă, că nu este incompatibil. "Am o întreprindere individuală care nu este societate comercială, este fără personalitate juridică şi care are ca obiect de activitate producerea vegetală şi creşterea animală. Am terenuri agricole şi o fermă de oi. Însă dânşii (n.r. inspectorii ANI) mă asimilează cu calitatea de comerciant persoană fizică, pentru că aş vinde animale", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, deputatul.

În apărarea sa, Roman a făcut public şi un punct de vedere al Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, căreia i-a cerut, în 2010, să se pronunţe dacă el este sau nu incompatibil. Prin vot, Comisia a stabilit că "nu există o stare de incompatibilitate între calitatea de titular al unei întreprinderi individuale şi calitatea de deputat".

Parlamentarul susţine că a trimis ANI atât acest punct de vedere, cât şi certificatul fiscal al întreprinderii individuale, care atestă obiectul de activitate al întreprinderii, arătând astfel că nu face comerţ, ci agricultură. "Voi contesta în instanţă raportul de evaluare al inspectorilor de integritate", a mai spus parlamentarul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
pica para malaiata in gura lui natafleata
Pentru Cefanul: Draga domnule, va rog nu dat vina pe cineva pentru cei care nu au fost in stare sa isi gaseasca un loc de munca. Domnul Roman A gasit locuri de munca pentru o gramada de oameni din sat. I-a indemnat pe oameni sa lucreze si chiar cand a fost primar au lucrat multi dintre cei care acum iau ajutor social. Explicatia unora exprimata public a fost ca au fost incurajati sa stea acasa ca doar n-o sa asculte de patroni! Nu mai bine stau acasa si iau bani pe degeaba?
Postat 14 Martie 2014, 11:19 de bubico
ei asta-i!
S-au postat comentarii!!! De ce nu sunt puse??? Va bateti joc de oameni?? Lasati doar postacii lui barnau primaru care nu face nimic?
Postat 13 Martie 2014, 21:24 de miruna
iete branza Marioara
Astia care posteaza aci intens despre "meritele" lu Roman sunt fetele lui (care beau de sting prin cluburi), secretara Ancuta si Romanul Simplu alias Alin Avram care se cam plictiseste in Israel, ba chiar s-a mai ingrasat de cand nu lucreaza numa' se roaga la sinagoga. Prietene, vezi ca vine Purimul acuma, spala-te de pacate, mai lasa comentariile idioate, ca nu rezolvi nimic cu asta, tu tot un exilat si un emigrant ramai, iar fostul tau sef care te trimitea la oi sau la tractoare cu motorina tot un nemernic profitor ramane ! Sper sa-l pedepseasca Dumnezeu pentru tot !
Postat 13 Martie 2014, 11:49 de mistretzu
un hotz si un pungas
Roman vinde in fiecare an cereale in Ungaria ! Anul trecut a aparut in ZIARELE LOCALE declaratia lui ca vinde in Ungaria deoarece in Romania nu primeste un pret bun :D Pai asta nu este exact recunoasterea faptului ca, de fapt, ESTE COMERCIANT ??? :D Frajer mai e ! Pe langa asta, primeste de la parlament 4.000 lei pe luna pentru chirie (in Bucuresti poti sa stai si cu 1000 de lei, dar...), bani cu care isi achita un apartament in complexul lui Negoita, RIN. Aici e aici: la finalul mandatului, apartamentul va ramane al lui ! Pe banii publici !!!!!!! Oare nimeni din tara asta n-are testicole sa faca o ancheta despre cum isi cumpara Roman apartament pe banii noastrii ??? Caci la Camera el trebuie sa deconteze "chirie", iar la RIN, undeva, trebuie sa apara "cumparare" sau "rata", ceva ! La fel face si cu masina: primeste 2.000 de lei pe luna pentru deplasari in teriroriu, si cu banii astia isi achita o masina noua care in patru ani va ramane a lui ! Tot pe banii nostri !
Postat 13 Martie 2014, 11:45 de Agentul Termic
pentru cei care nu vad
Ar trebui sa va uitati cu atentie! Poate nu va cunoasteti satul! Cladirea primariei vechi a fost renovata de Roman ca primar, cladirea ias Inand a fost achizitionta pentru scoala Inand de Roman ca primar, Scoala noua Inand a fost facuta de Roman ca primar, renovarea cladirilor din comuna caminele culturale proiectele castigate cu canalizarea de care altii si-au batut joc, proiectul ANL pe care altii l-au lasat balta, declararea parcului natural Cefa, proiecte transfrontaliere, parcul caminului cultural, pentru scoli cate a facut! Deschideti-va ochii! Sau poate vi i-a inchis altii! Si da e la Bucuresti ! Ce a facut pentru sat? A adus un miliard si jumatate pentru un teren pentru copii! E putin? Eu zic ca nu! Numai ca si de ala si-au batut joc altii! Desteapta-te Cefane!
Postat 13 Martie 2014, 11:18 de miruna
ce se oglindeste ca nu vedem
munca lui se oglindeste pt el si nimeni nu sta cu mana intinsa,iar ca nu avem unde munci este datorita lui ca nu a adus investitori ,a cumparat zeci de h de pamant iar de la unii a taiat si putinul care la avut. tot ceea ce se spune nu e din invidie este un adevar care e pe buzele tuturor.Cinste lui pt munca ce o face la ferma lui dar sa nu aruncam cu mizerii in cei ce nu au unde munci ca datorita lui a ajuns comuna sau mai bine zis STA pe loc de 15 ani .Toate satele din jur au avut conflicte politice de putere dar au prosperat putin cate putin dar noi am stat pe loc,dansul sa implicat prin alte parti...
Postat 13 Martie 2014, 11:09 de cefanul
adevarul e la mijloc
nimeni nu contesta ca acest om nu a pornit de jos si ca nu munceste,dar sa afirmati ca ,, si a adus contributia la ceva in comuna ,,e jignitor pt ca a fost primar si nu a facut nimic iar de mai sus din cauza neintelegerilor cu cond primariei ne a lasat balta.Nu trebuia sa faca pt primar ci pt noi satenii care l am votat ,ne am mandrit cu el ca e la Bucuresti si am asteptat sa faca ceva cat de putin pt noi si satul lui.
Postat 13 Martie 2014, 10:49 de mihaela
Invidia
Un om care a pronit de jos si care a ajuns in Parlament prin munca asidua pe care a facut-o aducandu-si contributia atat la nivelul comunei cat si tarii este condamnat si umilit...de ce? Pentru ca munceste si nu intinde mana? Pentru ca este taran? Pentru ca in ciuda piedicilor puse de societate a continuat sa mearga mai departe? Pentru ca functia de deputat nu l-a impiedicat sa stea in mijlocul turmei de oi sau sa urce in tractor si sa are? Anual omul acesta isi plateste toate taxele si isi vinde rezultatul muncii la fel cu o fac totii taranii...diferenta dintre el si ceilalti este ca acest om face totul legal declarand fiecare miel si kilogram de porumb, si tot el este vinovat? A fi agricultor e o mandrie, si ar trebui sa ne mandrim ca un demnitar nu si-a uitat originile si munceste cu drag facand ceea ce odinioara faceau si parintii lui.
Postat 13 Martie 2014, 09:40 de Dreptatea
Intai ne documentam si apoi comentam
Consider ca munca domnului Ioan Roman se oglindeste in imaginea comunei Cefa. Faptul ca este un agricultor model pentru cetatenii comunei ar trebui sa ii stimuleze si pe locuitorii comunei sa ii urmeze exemplul, iar celor care asteapta doar ajutorul social, sa puna mana pe telefon si sa isi caute de lucru nu doar sa stea cu mana intinsa asteptand mila celor ce isi platesc toate darile catre stat si care se trezesc dimineata merg la munca.
Postat 13 Martie 2014, 09:26 de Dreptatea
Replica la CENZURA Bihoreranul
Redactia saptamanalului Bihoreanul NU CENZURA ! NU CENZURA comentariile comentatorilor de pe forumul Ebihoreanul dacxa acestea nu -ti convin, lasa postarea comentariilor , iar pe urma si daca cenzurezi , sa se vada pe forumul Ebihoreanul ca ai cenzurat , si ca comentariul a fost cenzurat ,am scri un comentariu la ora 6:00 a.m.si nici la ora asta 9:00 a.m. NU este postat , si NU a trecut de cenzura ,mai bine atunci scrie-ti, NU mai comentati ca nu va postam comentariile pentru ca sunt contra politici noastre editoriale a saptamanalului Ebihoreanul. Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 13 Martie 2014, 09:00 de Romanul Simplu
munca nu e si nu ar trbui sa fie o rusine
Ar trebui cei care posteaza din invidie sa mai puna mana sa munceasca si sa mai invete! Cercetati mai intai si apoi vorbiti! Sa va fie rusine ! Omul asta a facut pentru Cefa ce nu veti face voi niciodata! Consultati codul comercial! Cei care barfesc evident sunt invidiosi! Si da are dreptul sa vanda ca agricultor! Vai de capul vostru! Incultilor!
Postat 13 Martie 2014, 08:48 de miruna
Pentru Florin din Cefa
Domnule Florin, mai puneti mana pe carte. Iata definitia intreprinderii individuale: Intreprinderea individuala este intreprinderea economica, fara personalitate juridica, organizata de catre un intreprinzator persoana fizica. Astfel, intreprinzatorul persoana fizica are obligatia de a se inregistra si de a autoriza functionarea inainte de inceperea activitatii economice.
Postat 13 Martie 2014, 08:47 de Cititor
Din curiozitate.
Asteptam replica Romanului Simplu.
Postat 13 Martie 2014, 04:50 de Curiosul
RER
Ai dreptate Florin din Cefa ii un gunoi de om. Ii si incompatibil si incompetent. Nu se gandeste numa la el. Mi scarba de el si ca traiesc in Cefa.
Postat 13 Martie 2014, 00:19 de Inand
Un mincinos!
Mincinosule!
Postat 12 Martie 2014, 22:19 de Florin Cefa
Un mincinos!
"Am o întreprindere individuală care nu este societate comercială, este fără personalitate juridică şi care are ca obiect de activitate producerea vegetală şi creşterea animală. Am terenuri agricole şi o fermă de oi" Si cu animalele ce faci tarane, cati miei ai vandut pana acum???? Ai declarat undeva profitul sau voi sunteti cei care sprijiniti munca la negru? Fara personalitate juridica inseamna persoana fizica si atat!!! Decaratiile mincinoase din dosarul cu care ai obtinut fondul de vanatoare pe cand vor iesi la iveala? Cati bani incasezi de pe pasunea de cateva sute de hectare concesionate de la Primaria Cefa? Nu ti-e rusine? Folosesti banii comunei, care puteau fi investiti pentru binele comunei si nu pentru al tau! Mare e nesimtirea ta!
Postat 12 Martie 2014, 22:18 de Florin Cefa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON