URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 01 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 August 2023, 23:32

Debut cu dreptul: FC Bihor a câștigat cu 2-0 meciul cu CSC Peciu Nou, desfăşurat pe o căldură sufocantă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor au debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat, după ce s-au impus sâmbătă seara cu scorul de 2-0 în faţa formaţiei din judeţul Timiş CSC Peciu Nou.

Meciul, programat la Stadionul „Iuliu Bodola”, s-a desfăşurat pe o căldură toridă, arbitrul Cătălin Drugea fiind nevoit să oprească de două ori pe repriză jocul, pentru a oferi pauze de hidratare.

Deşi în această vară a promovat în Liga 3, cei de la Peciu Nou au în componenţă mai mulţi jucători cu experienţa primelor eşaloane, cum ar fi Mera, Scutaru, Ignea sau Enciu.

Joc de tatonare în prima repriză

În prima repriză nu s-au prea consemnat ocazii, fapt motivat şi de faptul că antrenorul Florin Farcaş nu le-a cerut elevilor săi să se grăbească, ci, dimpotrivă, să aibă răbdare, ştiut fiind faptul că în timp echipa oaspete poate cădea fizic.

Prima ocazie mai bună de a marca a venit în minutul 35, când atacantul orădean Marius Hosu a fost angajat în careu, a centrat în centrul suprafeţei de pedeapsă, de unde Tiberiu Serediuc a reluat cu capul, dar portarul nu a avut probleme în a reţine.

Cea mai clară ocazie de gol a primei părţi a jocului s-a consemnat în minutul 43, când după o combinaţie în viteză a „roş-albaştrilor”, Călin Jurj a centrat de pe partea dreaptă, iar Florin Chitaş a reluat de la 12 metri, din poziţie centrală, dar peste poartă.

În repriza a doua, FC Bihor şi-a dominat adversarul, însă tot nu a reuşit să găsească rapid drumul spre gol. Alexandru Sorian a expediat două şuturi de la distanţă, în minutele 50 şi 53, pentru ca în replică, în minutul 58 să se consemneze primul şut al celor de la Peciu Nou, prin Marco Enciu, de la 22 de metri, dar reţinut de portarul Mihai Pînzariu.

După o incursiune în careu a lui Chitaş, la poarta cealaltă, oaspeţii au mai avut o bună ocazie, după o lovitură de colţ. Mingea a fost trimisă în faţa porţii de pe dreapta, Ioan Mera s-a înălţat și a reluat cu capul periculos, dar peste transversală.

Sergiu Jurj, omul cu golurile

A venit însă minutul 73, când Florin Chitaş a centrat de pe stânga, Ioan Fandel a respins până la Sergiu Jur, iar atacantul orădean, intrat doar cu 6 minute înainte pe teren, a trimis în plasă.

Pe final de joc, portarul orădean Mihai Pînzariu, care nu prea a fost pus în dificultate până atunci, a avut o intervenție bună în minutul 87, când a respins o centrare periculoasă în faţa porţii.

Scorul final l-a stabilit acelaşi atacant Sergiu Jurj, care a marcat pentru 2-0 în minutul 90, după ce Răzvan Gunie a recuperat un balon, a pătruns spre poartă şi i-a trimis în lateral lui Sergiu Jurj, care a reuşit dubla şi, astfel, poate fi considerat jucătorul meciului.

Prin această victorie, FC Bihor s-a instalat în fruntea clasamentului Seriei a 8-a, încă din prima etapă.

„A fost un joc interesant, cu o echipă foarte bună, o echipă mult mai experimentată decât noi. Dar, sigur, este o victorie. Asta ne-am propus de la început, mai ales că am evoluat pe o căldură insuportabilă. Eu cred că au fost peste 40 de grade la sol. Dar, una peste alta, ţin să felicit băieţii pentru efortul depus, pentru inteligenţa de care au dat dovadă, pentru că am spus-o din minutul 1 că nu trebuie să ne aruncăm la joc, pentru că, pe o asemenea căldură trebuie să temperezi şi să ai răbdare. Am făcut-o destul de bine, am înscris de două ori şi acesta este lucrul cel mai important”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene Florin Farcaş.

De menţionat că deşi a fost foarte cald, suporterii echipei bihorene au ţinut să fie alături de favoriţi încă de la debutul noii ediţii de campionat, aproximativ 800 de spectatori fiind prezenţi în tribunele Stadionului Iuliu Bodola, inclusiv o inimoasă galerie a „roş-albaştrilor”, care au întreţinut atmosfera.


FC Bihor Oradea – CSC Peciu Nou 2-0 (0-0)

A marcat: Sergiu Jurj (min. 74 și 90)

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Sg. Bactăr, R. Farcaș - ctp, Al. Stoian – R. Gunie, Al. Sorian (min. 82 D. Stan) – A. Chindlea (min. 67 A. Moga), T. Serediuc (min. 46 I. Ban), Fl. Chitaș (min. 76 L. Ioviță) – M. Hosu (min. 67 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaș

CSC Peciu Nou: M. Brașoveanu – M. Rosemblum (min. 86 Voroș), I. Mera, M. Matei, C. Ureche – D. Bud, C. Scutaru – ctp. (min. 72 Fl. Doble), A. Ignea, Ov. Buză (min. 72 A. Gania) – M. Giuricici (min. 72 I. Fandel) – M. Enciu (min. 82 D. Cristodulo). Antrenor: Sorin Gheju

Au arbitrat: Cătălin Drugea – Bogdan Marinescu şi Alexandru Vasile (toți din Buzău)


Rezultatele complete din prima etapă a Seriei a 8-a a Ligii a III-a:

Vineri
Avântul Periam – Progresul Pecica 2-3
ACB Ineu – Gloria Lunca Teuz Cermei 0-1

Sâmbătă
Şoimii Lipova – CS Socodor 1-2
SSU Politehnica Timișoara – Phoenix Buziaş 0-0
FC Bihor Oradea – CSC Peciu Nou 2-0

În următoare etapă, FC Bihor va juca în deplasare, la Buziaş, pe terenul celor de la Phoenix, sâmbătă, 2 septembrie.

Până atunci, miercuri, de la ora 17, tot la Stadionul Iuliu Bodola va avea loc jocul din play-off-ul Cupei României, cu FC Argeş.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON