URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 August 2012, 10:58

Daţi un click pentru a ajuta persoanele fără adăpost!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Asociaţia Smiles are nevoie de sprijin pentru susţinerea financiară a adăpostului temporar pentru persoanele fără casă amenajat în Oradea, pe strada Gutenberg. Pentru a deveni unul dintre beneficiarii unui grant de 5.000 de euro oferit de Raiffeisen Comunităţi, proiectul depus de organizaţie are nevoie de cât mai multe voturi, fiind la concurenţă cu alte 205 proiecte.

Dintre ele, doar primele 5 vor primi finanţare din partea Raiffeisen Comunităţi.

Proiectul depus de Smiles în cadrul programului de granturi susţinut de Raiffeisen Comunităţi a îndeplinit toate criteriile solicitate de organizator şi este menit să finanţeze un adăpost pe care asociaţia l-a amenajat pentru câteva zeci de persoane fără adăpost din Oradea, în incinta azilului de noapte de pe Gutenberg.

"Suntem în cea mai importantă etapă, aceea în care proiectele se voteaza online. Proiectele cu cele mai multe voturi la nivel naţional vor primi finanţare. Avem nevoie de cât mai multe voturi, deci vă rugăm votaţi proiectul nostru, nu durează mai mult de 2 minute", spune Sorin Balogh, director de marketing în cadrul Smiles Oradea, care face un apel public la adresa tuturor să ajute persoanele fără adăpost.

Pentru a vota, sunt necesari câţiva paşi simpli. Cei care au cont trebuie să acceseze doar pagina web de la adresa www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Iar cei care nu, trebuie să îşi creeze un cont, completând numele de utilizator, adresa de email şi o parolă.

Pentru a accesa programul de granturi, utilizatorul trebuie să se logheze, după care să dea click pe "Judeţul Bihor", să bifeze proiectul "Adăpost temporar pentru persoanele fără adăpost din Oradea" şi apoi pe "Votează".

Adăpostul temporar amenajat în Oradea de Asociaţia Smiles (foto) pentru persoanele fără un acoperiş deasupra capului a fost deschis în septembrie 2011, în urma unui parteneriat realizat cu Administraţia Imobiliară Oradea, pe un teren din spatele azilului de noapte de pe strada Guttenberg.

Şapte containere au fost amenajate ca şi spaţii de locuit şi oferă condiţii decente de trai pentru 40 de persoane. Trei dintre acestea, cele mai mari şi mai bine dotate sunt destinate familiilor cu handicap social şi încă trei containere oferă adăpost, în paturi supraetajate, nefamiliştilor.

Două containere au fost dotate cu toalete şi duşuri pentru persoanele fără adăpost.

Întreţinerea celor şapte containere de locuit costă aproximativ 10.000 de lei lunar, bani în care Smiles le asigură asistaţilor sociali câte o masă de seară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
topai.melinda
pt maria cipoca vreau sa iti multumrsc pt ca nu faci diferenta intre oameni . si sa sti ca DUMNEZEU te va iubi mereu dar pe RAUL stiu ca nu va iubi ca isi bate joc deoameni din adapost .maria chiar daca tu mai esti suparata pe mine te rog sa ma ierti ca sti ca esti rau suparata pe mine . daca vrei hai sa ne intalnim si sa putem vorbi noi doua nu ma ionora te rog frumos sau nu te mai intereseaza de mine ca am fost rea cu RAUL si nil lam ascultat imi pare rau de tine singer ceau si sa te ajuta dumnezeu de la melinda paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Postat 23 Noiembrie 2012, 13:11 de Melinda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON