URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 21 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Septembrie 2011, 14:23

Curăţenia la FMF continuă: 37 de cadre didactice puse pe liber

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Începutul de an universitar aduce veşti proaste unor cadre didactice de la Facultatea de Medicină şi Familie. 37 de preparatori şi asistenţi universitari nu se mai regăsesc pe statele de funcţii, după ce procesul de restructurare al FMF, început în urmă cu doi ani, continuă.

După cum a recomandat şi Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior, FMF trebuie să renunţe la o parte din cadre, numărul acestora fiind prea mare comparativ cu numărul de studenţi. Pentru aceasta, se reduc planurile de învăţământ, se încarcă grupele de studenţi la norma fixată de lege şi se refac statele de funcţii, a precizat conducerea Universităţii Oradea într-o conferinţă de presă desfăşurată miercuri.

Din cele 37 de cadre didactice care în acest an nu se mai regăsesc la FMF, 10 şi-au şi dat demisia, iar pentru celelalte 27 Universitatea va demara procedurile legale de disponibilizare.

"O facem cu părere de rău, pentru că nu e vina lor. E vina acelor conducători care acum 10-15 ani, au scos la concurs posturi nejustificate", a declarat rectorul Universităţii, Cornel Antal, adăugând că acelaşi lucru s-a întâmplat cu alte 32 de cadre didactice de la FMF.

Totodată, Antal a anunţat că Universitatea a putut, într-un final, să scoată posturi didactice la concurs, după ce o Ordonanţă a Guvernului din 2009 cerea ca doar la şapte persoane care părăsesc sistemul să fie angajată una. O altă Ordonanţă a permis, recent, să se facă angajări în raport de 1 la 1, adică o angajare nouă pentru fiecare persoană plecată din sistem.

Astfel, Universitatea din Oradea a scos la concurs 71 de posturi, dar criteriile impuse de Ministerul Educaţiei au fost mai dure decât în trecut. De pildă, s-au putut înscrie doar cadrele cu doctoratul luat, nefiind suficientă simpla înscriere a candidaţilor la un program de doctorat, cum era până acum. "Probabil din acest motiv am avut doar 30 de dosare depuse. Au fost validaţi 28 de candidaţi. Majoritatea sunt preparatori care au dat concurs pentru a deveni asistenţi", a precizat Antal.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Citi ani din urma?
Antal este rector numai de acum sau are in spate un lung sir de ani. Din cite tin minte, in urma cu 6-7 ani nu vorbea de greaua mostenire. Ipocrit domnul asta, fals si lipsit de caracter. Un catel care se vrea dulau.
Postat 29 Septembrie 2011, 10:57 de Book
esti dus
Nelu, eşti cam picat din cer. Poza e cu FMF. Numai că tu n-ai de unde să ştii, din moment ce nu depăşeşti perimetrul din jurul blocului tău, unde te vezi seara cu tovarăşii la spart de seminţe.
Postat 29 Septembrie 2011, 09:19 de @nelu
titluri nepotrivite
Titlul articolului afirma in mod explicit ca la Facultatea de Medicina s-a facut curatenie, ceea ce inseamna ca cei ramasi fara slujbe sunt gunoaie. Mi se pare de prost gust un asemenea titlu, in conditiile in care cele 37 de persoane au fost concediati datorita restructurarii facultatii.
Postat 28 Septembrie 2011, 17:04 de oana
nu vezi bine Nelule?
Cred ca nu mai recunosti cladirile Nelule?
Postat 28 Septembrie 2011, 15:59 de Corina
ha???
si poza cu primaria oradea? FMF şi Primăria sunt in oradea amandoua, ce-i drept:)
Postat 28 Septembrie 2011, 15:43 de nelu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5777 RON
  • 1 EUR = 4.9748 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON