URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 22 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Decembrie 2022, 11:10

Cum s-a produs accidentul grav din seara de Crăciun, de pe Bulevardul Decebal din Oradea

Cum s-a produs accidentul grav din seara de Crăciun, de pe Bulevardul Decebal din Oradea foto: Facebook / grupul INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA / Ben Ruben
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliția Bihor a transmis luni primele concluzii după cercetările făcute la locul accidentului petrecut în seara de Crăciun în Oradea. Șoferul Daciei Logan nu a oprit la „Stop” și a pătruns de pe strada Simion Bărnuțiu pe bulevardul Decebal, iar astfel s-a lovit cu un autoturism Audi. 

„Duminică, 25 decembrie a.c., în jurul orei 21.29, un bărbat de 50 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Simion Bărnuțiu din Oradea, la intersecția cu Bulevardul Decebal, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu a respectat semnificația indicatorului rutier “Oprire”, a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus pe Bulevardul Decebal, de un tânăr de 23 de ani, din comuna Câmpani, județul Bihor”, se arată în informarea trimisă de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor. 

Impactul dintre cele două mașini a fost puternic, iar mai multe persoane au fost duse la spital cu mai multe răni. 

„În urma accidentului rutier, o femeie de 63 de ani și o alta de 59 de ani, ambele din Oradea, pasagere în primul autoturism, au suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora au fost transportate la spital. De asemenea, în urma leziunilor suferite, au fost transportați la spital și un bărbat de 66 de ani, din Oradea, pasager tot în primul autoturism și o tânără de 18 ani, din municipiul Beiuș, pasageră în cel de-al doilea vehicul implicat”, se mai precizează în informare. 

Polițiștii Biroului Rutier Oradea continuă cercetările în cauză sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


Recomandări ale IPJ Bihor pentru șoferi: 

- Polițiștii rutieri bihoreni le recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă, să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. 

- Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare.

- Echipați autovehiculul cu pneuri corespunzătoare;

- Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!

- Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă, ninsoare sau ceaţă densă!

- Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

- Folosiți centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

- Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;

- Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

- Este chiar indicat să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele!

- Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacele de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
@poiu Corect ce spui, dar chestiunea s-a transat demult, in 2012!
Edilii spun că toate locurile de parcare au fost făcute cu aviz de la Poliţie. Leontin Pătcaş - fostul şef al Biroului Drumuri din Primăria Oradea (s-a pensionat în 2016) "Singura observaţie a fost să rămână un spaţiu de cel puţin 3 metri să fie haşurat." Nici vorba, spun poliţiştii, care susţin că au dat avizul conform cu legea. Comisar-şef Claudiu Ciuclea - Poliţia Rutieră Bihor "Codul Rutier prevede că oprirea este interzisă la mai puţin de 25 de metri faţă de trecerile de pietoni, faţă de colţul intersecţiilor, faţă de staţiile mijloacelor de transport în comun." Leontin Pătcaş - fostul şef al Biroului Drumuri din Primăria Oradea "Dacă ar fi să respectăm interdicţia ar însemna că la fiecare intersecţie sau trecere de pietoni cel puţin 20 de locuri de parcare să fie anulate." Chiar dacă invocă legea, poliţiştii de la circulaţie se feresc să ia măsuri. Neoficial, invocă faptul că în oraş e nevoie de parcări. Aşa că, deşi încalcă prevederile Codului Rutier, locurile de staţionare continuă să fie utilizate de şoferi şi să fie taxate de primărie."
Postat 28 Decembrie 2022, 15:06 de pinonel
Zicea un martor
Ca audi a taiat curba. Daca loganul oprise.la.limita de maxima vizibilitate, vizibilitate redusa de masinile parcate aiurea? Sun toți că semnul e in coltul intersectiei, il faci apoi inaintezi pana ai vizibilitate. Cam prea din scurt s-a gasit vinovatul. O fi soferul de audi "d'alu careva"?
Postat 26 Decembrie 2022, 18:15 de poiu
Mumia
Trebuia să-i bată de cap mumiei indicatorul Oprire sa il tina minte idiotu ca e mare cat prostia din bostanu' lui!
Postat 26 Decembrie 2022, 12:22 de Jianu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5756 RON
  • 1 EUR = 4.9746 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON