URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 14 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Octombrie 2015, 16:05

CS Oşorhei a obţinut prima victorie pe teren propriu în noul sezon: 2-0 cu CS Iernut

CS Oşorhei a obţinut prima victorie pe teren propriu în noul sezon: 2-0 cu CS Iernut (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Echipa bihoreană de fotbal CS Oşorhei şi-a trecut în cont primul succes intern din actuala stagiune, după ce vineri a dispus cu scorul de 2-0 de CS Iernut.

CS Iernut câştigase cu 2-0 ultimul meci de la Oşorhei, astfel că gruparea bihoreană şi-a dorit nu numai o revanşă ci şi o victorie prin care să spargă gheaţa pe propriul teren.

În minutul patru putea fi deja 2-0 pentru bihoreni. Todea l-a găsit excelent pe Costea scăpat singur cu portarul Crăciun, însă acesta din urmă a respins in-extremis, pentru ca la faza următoare Sergiu Pop, să ajungă şi el în situaţie de unu la unu cu portarul advers care a respins din nou.

După un sfert de oră acelaşi Sergiu Pop a reluat cu capul după un corner, dar pe direcţia lui Crăciun. Oaspeţii au scăpat cu faţa curată şi au reuşit să echilibreze jocul. Ba mai mult, în minutul 49, o contră a oaspeţilor a adus doi jucători în faţa porţii lui Hava, însă Iulian Cuc a intervenit salvator.

Antrenorul bihorean Călin Cheregi a mutat în minutul următor şi l-a introdus pe Sergiu Ban. La 60 de secunde distanţă, Trip a găsit o verticală pentru Ovidiu Popa, acesta a centrat în gura porţii, de unde noul intrat Sergiu Ban a trimis în plasă (1-0).

Oaspeţii şi-au creat ceva ocazii prin şuturi de la distanţă şi au avut o şansă mare de egalare în minutul 62 la o minge care a căzut de vreo trei ori în faţa porţii bihorene, însă Cheţan a şutat pe lângă poartă din cinci metri.

Cheregi a mai mutat apoi iarăşi inspirat, pe final de partidă când i-a trimis pe teren pe Hosu şi Coriolan Chiş. În minutul 89, Hosu a re-dublat pasa la un contraatac, l-a pus în situaţie de unu la unu cu portarul pe Chiş care a marcat al doilea său gol trei partide disputate în Liga III.

"În fine, un meci pentru care am putut avea la dispoziţie, în proporţie de 90%, jucătorii din lot lucru care s-a observat în multe momente ale jocului. Mă bucur că am accesat cele trei puncte şi îi felicit pe băieţi", a conchis la final antrenorul Călin Cheregi, după prima victorie de acasă din acest sezon".


CS Oşorhei – CS Iernut 2-0 (0-0)

Au marcat: Sg. Ban 51, Chiş 89          

CS Oşorhei: Hava – Mălaiu, Şerban Pop, Hering, Vali Petricău – Cuc (82 Coriolan Chiş), Todea (50 Sg. Ban, 85 Cornea) – Costea, Trip, Ovi Popa – Sergiu Pop (84 Hosu). Antrenor: Călin Cheregi.

CS Iernut: Crăciun – Groza, Ştefan Popa, Fekete, Balea -  Petra (46 Stoica), Caliani – Cheţan (84 Drăghici), Ungur, Ghirca – Rotaru. Antrenor: Nicolae Ghiră.

Arbitri: Dorian Barzuca (Lugoj) – Andrei Fiţoiu, Alex Filip (ambii din Timişoara)

Observatori: I. Tanasoglu (Timişoara – joc) şi S. Mocanu (Arad – arbitri)   

Într-o altă partidă de vineri, din etapa a VIII-a din Seria a V-a a Ligii a III-a la fotbal, FC Zalău a cedat acasă, la scor de neprezentare, cu 0-3, confruntarea cu harghitenii de la Csikszereda Miercurea Ciuc.

Celelalte dispute ale rundei sunt programate sâmbătă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6156 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON