URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Decembrie 2022, 19:33

Crăciun cu staruri: Vedetele muzicii românești vor cânta la Oradea, în „Orașul Faptelor Bune”

Crăciun cu staruri: Vedetele muzicii românești vor cânta la Oradea, în „Orașul Faptelor Bune” VOCILE ROMÂNIEI. Patru dintre cei cinci antrenori din populara emisiune Vocea României - adică Smiley și Theo Rose (care fac echipă în show-ul de la PRO TV), alături de Irina Rimes și de solistul trupei The Motans, Denis Roabeș - vor concerta la Oradea, în „Orașul Faptelor Bune”
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oraşul Faptelor Bune. Aşa se va chema Oradea în perioada 16-22 decembrie, când Radio ZU, unul dintre cele mai ascultate posturi din ţară, va emite exclusiv dintr-o "casă" instalată în Piaţa Unirii, promovând totodată câteva cauze umanitare şi apelând la generozitatea ascultătorilor.

Pe deasupra, echipa ZU a anunţat că va face show la Târgul de Crăciun, aducând 21 de cântăreţi, DJ şi trupe pe scena evenimentului. Pentru a-şi primi oaspeţii, gazdele, adică orădenii, pun la dispoziţie o sumă importantă: aproape 170.000 euro...

ZU şi pălinca de Bihor

Pentru a treia oară, Radio ZU a decis să organizeze în Oradea campania anuală de Crăciun numită "Oraşul Faptelor Bune". Prima ediţie orădeană s-a ţinut în 2019, iar cea de-a doua, într-un format mai modest, date fiind restricţiile impuse de pandemie, în 2021. 

"O să facem, după trei ani, din nou concerte în Oraşul Faptelor Bune, unde deja se ridică bine-cunoscuta casă Radio ZU, de aceea ascultătorii noştri din... Oradea cu siguranţă au aflat înaintea tuturor că ne întoarcem în Oradea!", anunţa, la finalul lunii noiembrie, Mihai Morar, completat de colegul său, Daniel Buzdugan, care a spus că este nerăbdător să se întoarcă în oraşul de pe Crişul Repede, unde este omenit mereu cu pălincă, ba chiar o primeşte şi cadou, să o ducă la Bucureşti.

În perioada 16-22 decembrie, DJ-ii Radio ZU care vor emite din "casa" făcută din containere în Piaţa Unirii, unde vor şi locui, sunt: Mihai Morar, Daniel Buzdugan, Emma Ştefan, Tea Teodorescu, Adi Mihăilă "The Hitman", Raluca Benavides, Răzvan Popescu, Cuza şi Vlad Drăgulin.

Oraş... piperat

Anunţul a fost primit cu bucurie de mulţi dintre orădeni, încântaţi că despre oraşul lor se va auzi la radio o săptămână întreagă, dar şi că vor primi vedetele Radio ZU, care-i invită pe toţi ascultătorii la fapte bune, înainte de Crăciun. Sunt şi localnici care, pe social media, nu s-au arătat încântaţi de eveniment, dar mai cu seamă de costurile pe care le suportă Primăria Oradea, prin APTOR, cu organizarea Oraşului Faptelor Bune, adică 835.000 lei, aproape 170.000 euro. 

Suma este, într-adevăr, consistentă, şi acoperă mai multe cheltuieli de natură logistică, însă gazdele motivează că evenimentul nu doar că face vizibilitate Oradiei în ţară, ci le ofertă seri de entertainment orădenilor în preajma sărbătorilor, cu o mulţime de vedete, care, altfel, nu ar ajunge - cel puţin nu în această formulă - pe scena locală. 

Târg cu vedete

Despre cine este vorba? Radio ZU a anunţat un program de concerte ce cuprinde 21 de cântăreţi, DJ şi trupe. Vineri seară, după ce echipa ZU se va fi instalat în căsuţa din Piaţa Unirii, pe scena târgului va urca DJ Razz, pentru a da startul petrecerii. Sâmbătă seară, orădenilor le vor cânta Andia, Spike şi Delia, în timp ce duminică seară vor urma Irina Rimes, Puya şi The Motans. Orele de începere a concertelor nu au fost încă prezentate, însă Mihai Morar a spus că, cel puţin duminică, startul va fi dat după finala Cupei Mondiale la fotbal. 

Luni, 19 decembrie, pe scena din Piaţa Unirii vor urca Cabron, Theo Rose şi Taraful Rutenilor, în timp ce marţi, 20 decembrie, vor concerta Vescan, Jo, Mario Fresh şi Alexandra Stan. Miercuri, 21 decembrie, le vor cânta orădenilor Noaptea Târziu, Nicole Cherry, ultimul show al serii fiind oferit de cei de la Carla’s Dreams, aflaţi pentru a doua oară în acest an la Oradea.

În fine, în ultima seară a "Oraşului Faptelor Bune", vor face atmosferă Juno, Mira, Lidia Buble şi Smiley. La fel ca la celelalte două ediţii, echipa ZU va primi şi colindători, adică orădeni care vor să transmită gânduri bune în preajma Crăciunului...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Oi fi eu ignorant
Da cate premii recunoscute sau studii in muzica au "artistii" astia? Toate ciurucurile moldovanilor fac succes in romania. Oare suntem mai prosti ca ei? Din toate numele alea de acolo, cunosc unul al unui consumator de substante halucinogene (poate mai multi, da asta e din Salajan), si unu care crede ca rade, dar de fapt melodiile lui sunt de ras, cu versuri fara sens, doar de dragul rimei, unde o prinde si pe aia, ca nu e peste tot. Sa le zici la astia de ritmul iambic .. o sa zica de RnB sau DnB. Totusi, sunt inca artisti cat de cat valorosi in tara, sau Oradea nu e de nasul lor? Toate trompetele si pipele urca pe scena azi, ma intreb care o fi procesul de selectie, cine ajunge si cine nu "cantocios/cioasa"? Penibil, tot mai prost merge. Decat 21 de "artisti" mai bine 5 ARTISTI, aia de fac din muzica o arta nu pur un venit din playback.
Postat 15 Decembrie 2022, 08:40 de poiu
Cocalarisme.
Atrag ce ofera.
Postat 15 Decembrie 2022, 06:19 de User anonimizat
Dinu29
Dacă nu-ți place, schimbi orașul.
Postat 15 Decembrie 2022, 00:02 de Sandu2100
Când se termină
Când se va termina cu șușanelele astea de prost-gust pe care se cheltuie banii contribuabililor? Theo rose??? Roabeș? irina rîmeș???? Pe asta a trimis-o Maia Sandu să facă rost de bani pt gaze și curent? Și ea habar nu avea cine e Brâncuși?????
Postat 14 Decembrie 2022, 23:26 de Dinu29
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON