URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iulie 2011, 12:37

Controlor nervos, bruschează călătorii OTL

Controlor nervos, bruschează călătorii OTL După ce a oprit-o pe femeie din drum şi a ameninţat-o că o sancţionează, chiar dacă avea abonament, controlorul nervos (foto stânga) a fost susţinut de colegii săi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un controlor al regiei de transport local a dovedit joi că stă prost cu nervii, iar un orădean martor al evenimentului a povestit BIHOREANULUI ce s-a întâmplat. Dimineaţa, în jurul orei 9, controlorul a dat să urce în tramvaiul ce oprise în staţia de la piaţa Decebal. O călătoare era pe punctul de a coborî din tramvai, iar pe scări, controlorul a oprit-o pentru a-i cere biletul sau abonamentul.

Femeia nu a vrut să prezinte nimic, motivând că atunci coboară din mijlocul de transport în comun, dar în final i-a arătat bărbatului abonamentul. Întrucât acesta era în regulă, controlorul a lăsat-o să plece şi a vrut să urce în tramvai, pentru a verifica şi ceilalţi călători. Femeia ce fusese deja controlată s-a depărtat câţiva paşi, însă a continuat să bolborosească, nemulţumită de situaţie.

Lucru ce l-a scos din sărite pe controlor, care nu a mai urcat în tramvai, ci s-a întors şi a prins-o de braţ pe femeie, întorcând-o din drum. "Vreţi să vă sancţionez?", a strigat angajatul OTL, vădit nemulţumit de femeia care continua să riposteze. În acest timp, ceilalţi călătorii se uitau miraţi de cât tupeu are bărbatul, însă niciunul nu a putut reacţiona, întrucât tramvaiul se pusese deja în mişcare.

BIHOREANUL i-a povestit întâmplarea şi directorului OTL, Csuzi Istvan, care spune însă că, pentru a se lua măsuri, ar trebui să existe o reclamaţie scrisă din partea femeii. "E regretabil ce s-a întâmplat, nu sunt permise derapajele de atitudine. Însă trebuie să recunoaştem şi că ţine şi de personalitatea fiecăruia", a declarat Csuzi.

Totodată, directorul a ţinut să precizeze că un controlor are dreptul de a verifica legitimaţiile sau biletele călătorilor chiar şi în staţia de tramvai, deci atitudinea controlorului de a-i cere femeii biletul sau abonamentul la coborâre nu a fost greşită. Totuşi, cazul ar putea fi discutat de conducerea OTL cu controlorul doar dacă ar exista o reclamaţie scrisă, pentru a fi cunoscute toate detaliile situaţiei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Gunoaiele
DE CE NU SE IAU DE TIGANII CARE CIRCULA FARA BILETE, LE E FRICA DE EI??? SE PUN CU FEMEILE. NISTE PUTORI ORDINARE IN FRUNTE CU PANARAMA AIA CU PAR ROZ SAU CE DRACULUI DEW CULOARE ARE. MAI BINE S-AR DUCE LA MUNCA. ASTA-I MESERIE????
Postat 26 Noiembrie 2011, 10:03 de Monica
taranu
Vreau sa-i spun taranului ca se urineaza la toaleta nu pe controlorul nervos el ar trebui sa-si revizuiasca comportamentul asa ca gura mica si cumpara-ti bilet!
Postat 21 Octombrie 2011, 19:47 de ada
nu treceti pe langa statiile de tramvai
d-l Csuzi ne sfatuieste sa nu ne apropiem de statiile de tramvai fiindca toti putem fi controlati si amendati chiar si cei care probabil nu au avut intentia de a se sui intr-un tramvai ! Nu ma mira aceasta logica la un director care , atunci cind a fost solicitat sa puna o linie de autobuz spre Biblioteca a spus, citez : "mersul pe jos nu impiedica accesul la cultura"
Postat 04 Iulie 2011, 09:38 de piroska zold-feher
eu nu
nu stiu ce sa zic, circul mult cu mijloacele de transport in comun dar eu nu am patit niciodata nimic! daca esti in regula, ce sa fie? si din contra, eu ii vad mereu in uniforma si politicosi. poate ca pe femeia respectiva au suspectat-o ca i-a observat si ca de aceea a coborat la statia respectiva. pana la urma isi fac treaba. ca de romi nu se leaga, cred ca e adevarat. si daca s-ar lega ce s-ar intampla? NIMIC! sper ca nu ma suspecteaza cineva de legaturi cu OTL-ul. cu OTL-ul am chiar multe probleme. de pilda n-am inteles de ce si cu acordul cui statia Simion Barnutiu a devenit Universitatea Partium? desi parca as avea un raspuns!
Postat 03 Iulie 2011, 14:20 de dan justitiarul
?!?!
"Totodată, directorul a ţinut să precizeze că un controlor are dreptul de a verifica legitimaţiile sau biletele călătorilor chiar şi în staţia de tramvai" nu stiu daca in cazul asta istvan sau cel care a scris articolul e prost. are voie sa te controleze doar daca cobori din tramvai, fiindca, daca eu stau langa statie si ma duc sa-mi iau un kil de rosii iar vanzatoarea e pe aproape, doar nu o sa ma amendeze un tampit ca trec prin statia de tramvai.
Postat 03 Iulie 2011, 14:01 de polooradea
jenanti
Sunt niste tarani controlori astia batai Dmz ,impreuna cu sefu lor pentru ca au niste preturi exagerate de tot ,sunt niste unguri jegosi amendeaza lumea cu amezi ff mari bine ca tigani merg bine mersi , de n-ati mai avea zile nici unu
Postat 02 Iulie 2011, 13:35 de rad
foarte simplu
Cel mai bine s-ar pune camere video si cu asta basta. In Cluj-Napoca de ce se poate si la noi nu? Camere video interioare si exterioare.
Postat 02 Iulie 2011, 08:51 de dan
cu ochii deschisi
Cand coboram din tramvai ne uitam in fata la trepte si nu la altceva ca altfel ne accidentam !!! Dl Csuzi tramvaiele nau scara rulanta!
Postat 02 Iulie 2011, 04:06 de Zoli
CONTROLORII DE BILETE
Ureche Auzfin cu ARICIUL NERVOS sunt eu unul si aceeasi persoana. P.S. Am mai multe semnaturi pentru diferitele situatii.
Postat 02 Iulie 2011, 00:59 de ARICIUL NERVOS
CONTROLORII DE BILETE
PT DAN JUSTITIARUL - "unde?" : Nu stiu cum s-ar putea pune bariere dar ar fi o solutie,sau ceva asemanator.Eventual senzori,card,oricum ar fi cine sa le gaseasca.De aceea sunt fel si fel de ingineri sau proiectanti ca sa gandeasca.O bara culisabila ori in stanga ori in dreapta si in momentul in care arati cardul ea culiseaza deschizandu-se.Parerea mea,dar cum ti-am zis sunt inginerii.....
Postat 02 Iulie 2011, 00:54 de Ureche Auzfin
interesant
Am calatorit si eu intr-o zi cu tramvaiul ... si am vazut ce "frumos" se comporta "controlorii" cu oamenii vagabonzi, tiganii sau altii, efectiv ii roaga frumos sa coboare din tramvai sau se prefac ca nu ii vad, dar sa la dea si amenzi....hm..."vise", iar cei care composteaza cu un minut mai tarziu sau care coboara si se grabesc sunt luati de "fraieri"!
Postat 02 Iulie 2011, 00:14 de un calator
unde?
@ARICIUL NERVOS: ai putea exemplifica concret cum se pot monta bariere ca la metrou pe niste peroane relativ inguste?
Postat 01 Iulie 2011, 23:35 de dan justitiarul
@cetatean de onoare
Sa nu punem totusi semnul de egalitate intre niste controlori si politisti.
Postat 01 Iulie 2011, 16:14 de Vladimir
CONTROLORII DE BILETE
Completare la art. "him".Da, tot sistemul de control al biletelor e o PORCARIE ! Scria cineva mai jos si ar fi o idee exceptionala,intrare cu card ca si la metrou.BARIERE !!1 Ai bilet intri nu ai stai afara si s-ar elimina porcaria si imbecilitatea controlorilor de bilete si implicit TIGANIMEA di tramvaie care circula FARA BILETE,CONTROLORII neavand acces la ei.DE CE ? NU stie nimeni !!!!
Postat 01 Iulie 2011, 14:18 de ARICIUL NERVOS
him....
adica si daca stam pur si simplu in statia de tramvai au voie sa ne controleze?....sau daca i-am urcat bunicii bagajele in tramvai si am coborat in aceeasi statie s-ar putea sa fiu amendata??????sau am nevoie de bilet doar sa urc si sa cobor din tramvai la aceeasi statie?..interesant......
Postat 01 Iulie 2011, 13:59 de monica
CONTROLORII DE BILETE
Adevarul e ca acesti controlori in primul rand nu sunt controlori.DE CE ? In primul rand tinuta etica pe care o au,apoi tinuta ( ii vezi cu blugi,cu tot felul de anexe,etc ).ORI O INSTITUIE CARE SE RESPECTA ar trebui sa-si verifice angajatii ,exact cum sunt imbracati vatmanii ,la costum si pentru asta toate laudele.Asadar controlorii sunt de fapt angajati din randul smecherilor de cartier si .....ma opresc aici.Nunar fi nimic,DAR NU SE STIU COMPORTA,in relatia lor cu calatorii.Aici trebuie umblat FOARTE MULT la COMPORTAMENTUL lor de huligani si de smecheri si la tiganimea ce da buluc in noile tramvaiuri SIEMENS , aici ar trebui sa se dea smecheri asa zisii controlori DAR e mai usor cu cel cinstit decat cu javrele ordinare ale societatii care incet ,incet ne vor inlocui.Va multumesc pentru rabdare.
Postat 01 Iulie 2011, 13:49 de ARICIUL NERVOS
mizerabil
is doar niste "organe"... nu vreau sa spun de care.... mi-e greata, au un comportament deprins la coada vacii, complet necivilizat, lipsit total de respect fata de calatori
Postat 01 Iulie 2011, 13:49 de lala
@cetatean de onoare
esti sigur de parerea ta?unde si cine spune ca poate un controlor otl sa retina pe cineva impotriva vointei sale?nu au voie sa atinga calatorii darmite sa bruscheze sa prinda de brat asa ca in cazul de fata,politisti da,controlori nu,nu comenta numai sa te afli in treaba.
Postat 01 Iulie 2011, 13:47 de dada
au procedat corect.
In alte tari se prezinta legitimatia de calatorie si la coborare. Doar cobori dintr-un mijloc de transport cu plata, nu din copac. Daca doamna ar fi intarziat 5 secunde la munca, ar fi fost probabil o tragedie. Iar in cazul in care ii injura pe controlori, acestia au dreptul sa o amendeze. Incercati sa injurati un politist si sa fugiti, sa vedeti daca va prinde sau nu de brat. E tot un organ de control, la fel ca cei care iti cer biletul la abonamentul. Asa ca atentie la gatul cui sariti, draga opinie publica.
Postat 01 Iulie 2011, 13:41 de cetatean de onoare
Taranu
Toti controlorii sunt niste tarani manelisti, cocalari, analfabeti si fara bun simt. Pe langa faptul ca toti miros a transpiratie si le pute gura mai au si tupeu sa se ia de femei singura. Daca eram acolo il bagam sub tramvai si urinam pe el.
Postat 01 Iulie 2011, 13:17 de Oradean
ha, ha, ha, ha
ce organizare de ce nu faceti l intrare cu cartela si atunci stiti clar ca care urca platesc sau sa puneti un scaner care sa descifreze codul de bare chiar din haina mare lucru dar va place sa fi ti tiganosi numai sa nu cheltuiti:)) ce face banul cu omul , rusinica sa fie! nu merita un om sa treca prin asa ceva dar unii manati de ura si posesivitate asa urmaresc : manipularea sociala, dominatia, frica, ha,ha,ha
Postat 01 Iulie 2011, 12:57 de ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON