URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2023, 11:45

Control la Colegiul Economic din Oradea, unde elevii trebuie să plătească festivitatea de absolvire ținută în curtea școlii

Control la Colegiul Economic din Oradea, unde elevii trebuie să plătească festivitatea de absolvire ținută în curtea școlii Festivitatea ar urma să aibă loc în curtea Colegiului Economic, pe 26 mai
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inspectoratul școlar general al județului Bihor, Horea Abrudan, a trimis o echipă în control la Colegiul Economic Partenie Cosma, acolo unde, așa cum a dezvăluit BIHOREANUL, directorul Daniel Negrean le cere elevilor să plătească fiecare câte 200 de lei pentru cheltuieli extravagante la festivitatea de absolvire ținută în curtea școlii.

„Am trimis o echipă de inspectori la Colegiul Economic, să verifice aspectele relatate în mass-media și vom lua o decizie vizavi de măsurile care se impun. Este trist că astfel de lucruri se întâmplă, asta e clar”, a declarat inspectorul școlar general, vineri, pentru BIHOREANUL.

Echipa care a demarat vineri controlul va verifica procesele verbale ale întâlnirilor dintre conducerea școlii, profesori și părinți, va purta discuții cu elevii și va încerca să lămurească toate amănuntele acestui scandal. Concluziile vor apărea, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, într-un mesaj în grupul privat al directorilor de școli din Bihor, șeful IȘJ le-a reamintit tuturor că este interzis să colecteze bani de la părinți și le-a cerut să nu se implice în activitățile asociațiilor de părinți.

„Stimați colegi, atrag atenția, din nou, asupra faptului că este interzisă orice strângere de fonduri de la părinți. De asemenea, vă solicit să nu vă implicați sub nicio formă în activitățile asociațiilor de părinți constituite la nivelul școlilor”, este mesajul pe care Abrudan (foto) l-a scris joi, în grupul de WhatsApp al directorilor din Bihor.

„A fost a treia oară când le-am spus asta. În ședințele cu directorii avute în acest an școlar, de vreo două ori le-am atras atenția că strângerea de fonduri este interzisă la nivelul unităților de învățământ”, a explicat vineri șeful IȘJ.

Printr-un articol publicat joi, BIHOREANUL a dezvăluit că directorul Daniel Negrean, consilier local PNL, are ambiția să organizeze o ceremonie fastuoasă pentru elevii de clasa a XII-a, dar pe banii acestora. Fiecare dintre cei 248 de elevi ar trebui să aducă la școală, până săptămâna viitoare, câte 200 de lei, iar din cei 10.000 de euro astfel strânși să se închirieze o scenă și să se comande prăjituri, ape, cafele și sucuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
PNL-istul care a fraudat examenul de directori trimite control la un director PNL
Toate ar fi foarte frumoase dacă nu ar fi făcute de ochii lumii, în culise ei își dau mâna și stau la sprițuri. Deci: Inpectorul general (PNL), fraudează examenul de directori la care și Negrean (PNL) participă și ghiciți ce? îl promovează cu brio, la celălalt examen care a fost pe bune, nu a fost capabil să ia notă de trecere la scris. Apoi, inspectorul general (PNL), îl numește pe Negrean (PNL) în funcție, și acu Inspectorul general (PNL) trimite inspectori (PNL) să-l investigheze pe directorul (PNL). Ar fi culmea să îl și demită, doar că nu are dezlegare de la BOLOJAN. Oamenii simpli se pot revolta de ceea ce a ajuns învățământul din oraș, doar că pe ei nu îi interesează. Bine poate la anul o să vină din nou să vă mintă că fac POLITICA ELEVILOR după cum bine se vede. Chiar ar fi interesant să cereți de la inspectorat și concluzia anchetei în care pnl-iștii se verifică între ei. Concluzii vor fi firești, a fost o neînțelegere și o problemă de comunicare și viața va merge mai înainte cu ei plătiți din banii contribuabililor, unul care stă în funcție de doi ani după ce a fraudat examenul de directori, celălalt i-a comisioane de la elevi. Ăsta e învățământul bihorean și românesc.
Postat 05 Mai 2023, 21:58 de ObservatorBH
NESIMȚIȚI
Să închirieze o scenă de la cine? Vreo cunoștință?! Pe banii fraierilor. Acest director Negrean, și nu numai umblă numai cu cioara vopsita. Numiți politic și afoni se dau mari scule, dar de fapt pute locul unde stau degeaba. Nu aduc plus valoare învățământului bihorean, ci-și urmăresc doar propriul interes și buzunar. Toate se fac cu buna știință a inspectorului general, care încearcă să facă pe prostul. Cine-l mai crede? Blage era la fel de ordinar, punea elevii să-i cumpere costum, drept cadou de la clasa 12. Niște nimurici, cu aere de vedete.
Postat 05 Mai 2023, 19:18 de adevarat
USR, ești gata sa primești un nou membru?
Parca-l vad și pe asta ca sare-n alta barcă...De unde o sa condamne PNL-ul, desigur!
Postat 05 Mai 2023, 14:10 de acid
România Educată și Depolitizată
Bine că nu s-au intâmplat astfel de evenimente (simpatice) în scoli cu directori PNLiști, cu inspectori generali PNLiști, in municipiu cu primar PNList, intr-un judet cu președinte de Consiliu Județean PNList, cu ministru al educației PNList , intr-o țară educată ce are in frunte un profesor. ,,Ghinion, PeeSeeDee! " citat dintr-un mare înțelept român.
Postat 05 Mai 2023, 13:52 de PureStupidity
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON