URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2023, 11:01

Conducere nouă la SCT Felix! Cine preia managementul de la fostul prefect Florian Serac

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fondul de investiții Transilvania Investments, principalul acționar al societății de Turism Felix SA, care administrează cunoscuta stațiune balneară din Bihor, a anunțat că începe anul 2024 cu o nouă echipă managerială.

Director general va fi un fost secretar de stat specializat în Turism în Elveția, secondat de o colegă care a activat în industria croazierelor mai bine de două decenii.

Manageri de top

„Turism Felix SA va începe anul 2024 cu o nouă echipă managerială: Răzvan Pîrjol și Alina Chefneux vor ocupa, începând cu data de 1 mai 2024, funcțiile de director general, respectiv director general adjunct”, a anunțat Transilvania Investments printr-un comunicat de presă difuzat marți dimineață, precizând că „experiența internațională a noilor manageri va ajuta la definirea strategiei prin care compania își propune să devină o destinație de top în turismul balneo și de wellness din Europa de Est”.

Potrivit Transilvania Investments, Răzvan Pîrjol lucrează în industria ospitalității încă din 1997, cu un parcurs profesional ce a inclus atât zona antreprenorială, cât și sectorul public (n.r. - fiind în trecut și secretar de stat) și privat, asigurând consultanță pentru importante branduri internaționale din turism”.

Pârjol a obținut licența în turism în 1994, ca absolvent al Institutului GLION din Elveția.

În ce o privește pe viitoarea directoare adjunctă, Alina Chefneux, Transilvania Investments arată că aceasta are un master în ospitalitate la același GLION Institute din Elveția și „a acumulat o experiență internațională de peste două decenii alături de unul dintre liderii mondiali în industria croazierelor”.

Transferul de responsabilități către noua echipă de conducere este în derulare, cei doi noi manageri urmând să preia atribuțiile complet începând cu data de 1 mai 2024, mai transmite compania de investiții.

Obiectiv: dezvoltarea

„Dezvoltarea ofertei Turism Felix, în special în zona de wellness & spa, este printre prioritățile anului ce urmează”, afirmă Radu Roșca, președinte executiv Transilvania Investments.

SCT Felix, condusă din 2005 de directorul general Florian Serac, fost prefect al județului, a modernizat în ultimii ani stațiunea Băile Felix, dar și Băile 1 Mai, anul acesta finalizând, de pildă, investiții de peste 20 milioane euro, cum ar fi reabilitarea Hotelului Termal din Felix și a Aquapark Venus din 1 Mai.

Tranzacționată la Bursa de Valori București, SC Turism Felix SA este unul dintre cei mai mari operatori balneo din România, cu o capacitate de cazare utilizată de 1.743 locuri și o echipă de 600 de angajați, compania fiind specializată în servicii de agrement, tratament balnear, turism intern și internațional.

Transilvania Investments, care deține SCT Felix, este unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din țară, listat la Bursa de Valori București, și administrează un portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie și IT.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
niste (aproape) nulitati
Doamna din imagine a lucrat... pe vase de croaziera !!! Pe bune !? Cum sa conduca ditamai statiunea o tanti care supraveghea ospatarii si cameristele ??? De altfel, primul lucru pe care l-au facut astia a fost... oprirea tuturor investitiilor in derulare (in conditiile in care unele sunt 90% realizate !!!). Nici nu e de mirare ca Serac a refuzat sa ramana consilierul viitorului director si a refuzat sa ramana chiar si in consiliul de administratie al SIF (mai mult ca sigur ca astia noi vor sa distruga statiunea si sa o cumpere niste baieti pe nimic, iar Serac nu vrea sa puna umarul la asta).
Postat 15 Decembrie 2023, 22:55 de topograf
Asa.
Si director tehnic cine e?
Postat 12 Decembrie 2023, 17:51 de nihil
Sa fie de success! Suna promitator, sa fie performanta!
Cu personalul sunt de-acord ca trebuie sa creasca in calitate, da eu unu sunt putin pesimist, ca nu ai de unde sa atragi, nu ai scoala in domeniu, e greu sa ii retii cand granitele sunt deschise..:( Cheful de munca poate il promovezi cumva prin bonusuri trimestriale, sa nu fie doar salar fix ci si componenta variabila pe performanta.. Pare ca investitorii si administratorii vor sa creasca compania intr-o noua etapa, in care dl. Serac a investit impreuna cu autoritatile in statiune, zone publice, investitii in atractii, dar acum sa incurajeze o trecere de la turism romanesc si vouchere, la recunoastere internationala (mai ales daca avem curse zilnice cu hub international) dat fiind ca modernizarile sunt pe final. In turism, marketingul conteaza mult.
Postat 12 Decembrie 2023, 15:06 de unu
Așa se știe la Bihoreanul ...
... că Serac a condus SCT Felix din 2005 doar? Dezinformați cu intenție, sau ați preluat abordarea liberală "merge și așa" ?!?
Postat 12 Decembrie 2023, 13:41 de KP
Succes!
CV-urile celor doi arata bine, speram sa performeze. Ar fi bine sa investeasca timp si resurse in formarea permanenta a personalului caci acolo e marea problema la SCT - ospatari facuti ieri, majoritatea de la tara, needucati, fara chef de munca, fara cunostinte esentiale in domeniu...
Postat 12 Decembrie 2023, 12:26 de TanarSiNelinistit
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON