URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2022, 20:11

Concurs de afişe și GIF-uri pentru Zilele Sfântului Ladislau în Oradea. Premii de până la 1.000 de euro

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru al doilea an la rând, pasionaţii de design grafic sunt invitaţi să participe la Publicritic, o competiţie în care participanţii trebuie să trimită afişe și GIF-uri cât mai inspirate, de data aceasta cu tema "Periferii".

Cele mai bune lucrări vor fi recompensate cu premii în bani, între 300 şi 1.000 de euro, și vor fi expuse prin Oradea în perioada festivalului Zilele Sfântului Ladislau, programat la începutul verii.

Concursul este organizat în cadrul festivalului de către Departamentul de Arte al Universităţii Creştine Partium.

Anul acesta, afişele create trebuie să aibă tema "Periferii", să scoată în evidenţă "situaţia minorităţilor, diferenţele dintre mediul urban central şi cel periferic, diferenţele între urban şi rural, recuperarea decalajelor, conflictele teritoriale şi de frontieră, contrastele cauzate de diferenţe în calitatea vieţii sau în sistemele de credinţă, răul provocat de violenţa verbală şi fizică asupra relaţiilor umane şi alte aspecte similare", după cum arată un comunicat transmis de organizatori.

Singura condiţie impusă participanților este să aibă vârsta de peste 18 ani.

Doritorii se pot înscrie accesând site-ul concursului, pe butonul "Submit a Critique", să completeze formularul şi să încarce lucrarea într-un format creat cu programe speciale (Corel draw si Adobe Illustrator) cu ajutorul căruia nu îşi va pierde claritatea indiferent de dimensiunea sa. Ei pot înscrie maxim 3 afişe sau GIF-uri. Termenul limită de înscriere este sâmbătă, 30 aprilie.

Premiile sunt la fel la ambele categorii: premiul I – 1.000 de euro, premiul II – 500 de euro, premiul III – 300 de euro şi un premiu de popularitate de 300 de euro.

Juriul care va decide câştigătorii va fi alcătuit din: Brian T. Flinn, artist vizual - Central Connecticut State University, US, Attila Kelemen, director de marketing - OTP Bank Romania, Melinda Kiss, artist, designer de animaţie - Budapest Metropolitan University şi Radu Igazság, regizor de animaţie - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale", Bucureşti.

În urma jurizării, câteva lucrări vor fi incluse în catalogul expoziţiei şi vor fi promovate pe site-ul Publicritic şi pe rețelele de socialziare. "Cele selectate de juriu vor fi expuse pe străzile orădene sub formă de citylights şi panouri publicitare timp de două săptămâni, pe parcursul festivalului cultural Zilele Sfântului Ladislau", au mai transmis organizatorii.

Prima ediţie a competiţiei "Publicritic" a avut loc anul trecut, când tema a fost "Smog digital". Atunci au concurat 154 de persoane cu 256 de lucrări, care au reflectat efectele nocive sau benefice ale fluxului de imagini şi informaţii în online.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON