URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IULIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lumea se întreabă de ce trebuie să achite asigurări de sănătate și veteranii de război. Sau de ce mamele aflate în îngrijirea copilului sunt supuse aceleiași obligații. Doar cu banii astfel adunați în plus nu astupăm marea gaură din buget. Numai că Ilie Bolojan știe că, dacă faci o excepție, imediat urmează și altele. Când a introdus plata parcării pentru absolut toți cetățenii Oradiei, au sunat telefoanele în draci. Ziariști, judecători, polițiști, atârnători de partid ș.a. s-au trezit cu amenzi pe parbrize. Știți care a fost reacția lui Bolojan? „Vă rog să trimiteți amenda la mine la birou, că o s-o plătesc eu”. Așa i-a pus la punct.
Zic şi eu
Adrian Cris
În 2008, când prelua Primăria Oradea, îl știam deja binișor pe Ilie Bolojan. Își începuse ascensiunea cu patru ani înainte. În 2004, câteva luni, fusese consilier județean, unul venit „de la țară”, dar singurul care citea toate proiectele de hotărâri (ceea ce, cred, nu făceau nici măcar șefii Consiliului Județean) și care punea întrebări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că măsurile fiscale adoptate de Guvernul Bolojan sunt necesare și eficiente?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public faptul că măsurile fiscale de austeritate așteptate în cursul lunii iulie vor fi cuprinse într-un act normativ ce nu va fi ordonanță de urgență, cum se întâmplă de obicei, ci o lege care va fi adoptată prin procedura specială a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
25 Martie 2024, 09:30

Comunicat finalizare proiect: Centru Educațional Multifuncțional „Octavian Goga”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Martie 2024

Finalizare proiect: CENTRU EDUCAȚIONAL MULTIFUNCȚIONAL ”OCTAVIAN GOGA”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: CENTRU EDUCAȚIONAL MULTIFUNCȚIONAL ”OCTAVIAN GOGA", Cod SMIS 125905. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020 prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al infrastructurii și facilităților educaționale, al posibilităților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Obiectivele specifice care vor duce la atingerea obiectivului general sunt:

- Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea Colegiului Național ”Octavian Goga", clasele 0-VIII, pentru îmbunătățirea actului educațional din Marghita (componenta A);

- Construcția și dotarea unui internat aferent Colegiului Național ”0ctavian Goga", pentru a crea condiții mai bune pe perioada anilor de studiu elevilor din localitățile învecinate;

- Realizarea unui spațiu multifuncțional sportiv recreativ pentru comunitatea Municipiului Marghita (componenta B).

Rezultatele proiectului sunt:

1. Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea Colegiului Nabional ”Octavian Goga", clasele 0-VIII (corpurile Cl cu regim de înălțime Sp+P+2E și C9 cu regim de înălțime P), pentru îmbunătățirea actului educabional din Marghita (comp. A) în suprafață utilă totală de 3.787,05 mp, respectiv suprafata desfasurata de 4.460,43 mp - realizat în măsura de 90%

2. Construcția și dotarea unui internat aferent Colegiului (str. Nicolae Bălcescu, nr. 80) cu regim de înălțime D+P+4E, în suprafață utilă totala de 2.285,60 mp, respectiv suprafata desfasurata de 3.632,10 mp, și cu o capacitate de 94 de persoane, pentru a crea condiții mai bune pe perioada anilor de studiu elevilor din localitatile invecinate - realizat in masura de 67,76%

3. Realizarea unui spațiu multifuncțional sportiv recreativ (str. Eroilor) cu o suprafata construita/ desfașurată de 1.049,76 mp și o capacitate de 102 locuri pentru comunitatea Municipiului Marghita - realizat in masura de 98,56%

Impactul investiției va fi îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al infrastructurii și facilitatilor educaționale și a calității mediului urban în care trăiesc. Un alt impact al acestui proiect este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al infrastructurii și facilitatilor educaționale, al posibilităților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Valoarea totală a proiectului este de 23.200.000,00 lei.

Valoarea totală eligibilă este de 23.198.695,00 lei din care:
-19.718.890,75 lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (85 %),
- 3.015.830,35 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național (13 %),
- 463.973,90 lei cofinanțare de la UAT Municipiul Marghita (2 %) Valoarea totală neeligibilă este de 1.305,00 lei.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de copiii din Marghita și din împrejurimi care frecventează sau vor frecventa clasele 0-VIII și clasele IX-XII ale Colegiul Național ”Octavian Goga", precum și de toți locuitorii și vizitatorii municipiului Marghita care au acces nerestricționat la spațiul multifuncțional sportiv recreativ nou amenajat, în special persoanele aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate pentru care au fost prevăzute o serie de facilități.

Perioada de implementare a proiectului este de 57 luni, respectiv între 16.02.2016 și 31.03.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3461 RON
  • 1 EUR = 5.081 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON