URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 29 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Cele mai multe statui le veți găsi ori în țările mari, foste imperii, ori, paradoxal, în cele mai mărunte. Din prima categorie face parte, de pildă, Marea Britanie, unde personalitățile abundă și era păcat să nu fie imortalizate. La polul opus mi s-a părut a fi Macedonia de Nord, unde, la o populație de nici trei milioane de locuitori, sunt o grămadă de lucrări de for public...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Tarom are un vechi monopol pe cursele București - Oradea, ba surse din industrie spun chiar că ruta este cea mai profitabilă a companiei. O informație intuită și din prețurile biletelor, exorbitante, și din faptul că se găsesc greu cu o zi - două înainte de zbor, iar adesea chiar deloc. 
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 10 mai 2024, Președintele României a promulgat un proiect de lege inițiat în 2023 de doi celebri parlamentari (Ion-Marcel Ciolacu și Nicolae-Ionel Ciucă), prin care se schimbă radical regimul infracțiunii de evaziune fiscală, în sensul în care infractorul va plăti ca să nu mai meargă la închisoare - cu cât va plăti mai târziu, cu atât va plăti mai mult!
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Epuizarea profesională, denumită și burnout, este definită de Organizația Mondială a Sănătății ca un sentiment de oboseală intensă și constantă, de pierderea controlului și de incapacitatea de a obține rezultate concrete la locul de muncă.
25 Martie 2024, 09:30

Comunicat finalizare proiect: Centru Educațional Multifuncțional „Octavian Goga”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Martie 2024

Finalizare proiect: CENTRU EDUCAȚIONAL MULTIFUNCȚIONAL ”OCTAVIAN GOGA”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în calitate de Autoritate de Management, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar, și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului: CENTRU EDUCAȚIONAL MULTIFUNCȚIONAL ”OCTAVIAN GOGA", Cod SMIS 125905. Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 - 2020 prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al infrastructurii și facilităților educaționale, al posibilităților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Obiectivele specifice care vor duce la atingerea obiectivului general sunt:

- Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea Colegiului Național ”Octavian Goga", clasele 0-VIII, pentru îmbunătățirea actului educațional din Marghita (componenta A);

- Construcția și dotarea unui internat aferent Colegiului Național ”0ctavian Goga", pentru a crea condiții mai bune pe perioada anilor de studiu elevilor din localitățile învecinate;

- Realizarea unui spațiu multifuncțional sportiv recreativ pentru comunitatea Municipiului Marghita (componenta B).

Rezultatele proiectului sunt:

1. Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea Colegiului Nabional ”Octavian Goga", clasele 0-VIII (corpurile Cl cu regim de înălțime Sp+P+2E și C9 cu regim de înălțime P), pentru îmbunătățirea actului educabional din Marghita (comp. A) în suprafață utilă totală de 3.787,05 mp, respectiv suprafata desfasurata de 4.460,43 mp - realizat în măsura de 90%

2. Construcția și dotarea unui internat aferent Colegiului (str. Nicolae Bălcescu, nr. 80) cu regim de înălțime D+P+4E, în suprafață utilă totala de 2.285,60 mp, respectiv suprafata desfasurata de 3.632,10 mp, și cu o capacitate de 94 de persoane, pentru a crea condiții mai bune pe perioada anilor de studiu elevilor din localitatile invecinate - realizat in masura de 67,76%

3. Realizarea unui spațiu multifuncțional sportiv recreativ (str. Eroilor) cu o suprafata construita/ desfașurată de 1.049,76 mp și o capacitate de 102 locuri pentru comunitatea Municipiului Marghita - realizat in masura de 98,56%

Impactul investiției va fi îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al infrastructurii și facilitatilor educaționale și a calității mediului urban în care trăiesc. Un alt impact al acestui proiect este îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din municipiul Marghita și împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al infrastructurii și facilitatilor educaționale, al posibilităților de petrecere a timpului liber și a calității mediului urban în care trăiesc.

Valoarea totală a proiectului este de 23.200.000,00 lei.

Valoarea totală eligibilă este de 23.198.695,00 lei din care:
-19.718.890,75 lei finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (85 %),
- 3.015.830,35 lei finanțare nerambursabilă din bugetul național (13 %),
- 463.973,90 lei cofinanțare de la UAT Municipiul Marghita (2 %) Valoarea totală neeligibilă este de 1.305,00 lei.

Grupul țintă al proiectului este reprezentat de copiii din Marghita și din împrejurimi care frecventează sau vor frecventa clasele 0-VIII și clasele IX-XII ale Colegiul Național ”Octavian Goga", precum și de toți locuitorii și vizitatorii municipiului Marghita care au acces nerestricționat la spațiul multifuncțional sportiv recreativ nou amenajat, în special persoanele aparținând categoriilor vulnerabile/defavorizate pentru care au fost prevăzute o serie de facilități.

Perioada de implementare a proiectului este de 57 luni, respectiv între 16.02.2016 și 31.03.2023, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5755 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.013 RON