URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 IULIE 2025
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Lumea se întreabă de ce trebuie să achite asigurări de sănătate și veteranii de război. Sau de ce mamele aflate în îngrijirea copilului sunt supuse aceleiași obligații. Doar cu banii astfel adunați în plus nu astupăm marea gaură din buget. Numai că Ilie Bolojan știe că, dacă faci o excepție, imediat urmează și altele. Când a introdus plata parcării pentru absolut toți cetățenii Oradiei, au sunat telefoanele în draci. Ziariști, judecători, polițiști, atârnători de partid ș.a. s-au trezit cu amenzi pe parbrize. Știți care a fost reacția lui Bolojan? „Vă rog să trimiteți amenda la mine la birou, că o s-o plătesc eu”. Așa i-a pus la punct.
Zic şi eu
Adrian Cris
În 2008, când prelua Primăria Oradea, îl știam deja binișor pe Ilie Bolojan. Își începuse ascensiunea cu patru ani înainte. În 2004, câteva luni, fusese consilier județean, unul venit „de la țară”, dar singurul care citea toate proiectele de hotărâri (ceea ce, cred, nu făceau nici măcar șefii Consiliului Județean) și care punea întrebări.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că măsurile fiscale adoptate de Guvernul Bolojan sunt necesare și eficiente?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Zilele acestea se discută în spațiul public faptul că măsurile fiscale de austeritate așteptate în cursul lunii iulie vor fi cuprinse într-un act normativ ce nu va fi ordonanță de urgență, cum se întâmplă de obicei, ci o lege care va fi adoptată prin procedura specială a angajării răspunderii Guvernului în fața Parlamentului.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Decembrie 2022, 09:18

Comunicat de presă finalizare proiect, comuna Copăcel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAMUL OPERAŢIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect

"Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Copăcel, judeţul Bihor",
Cod SMIS 2014+ 145932

UAT COMUNA COPĂCEL, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul "Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Copăcel, judeţul Bihor ", Cod SMIS 2014+ 145932, în baza contractului de finanţare nr. 901/02.02.2022, încheiat între MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi UAT COMUNA COPĂCEL.

Proiect cofinanţat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 şi al consecinţelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecinţelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilităţii echipamentelor/ dispozitivelor de protecţie si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ de stat in vederea obţinerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-COV-2 in sistemul public de educaţie preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecţie necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăţi capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătăţii populaţiei prin limitarea răspândirii virusului/infecţiei SARS-COV-2 la nivelul Unităţilor de Învăţământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Copăcel, ca urmare a asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiţii obţinute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obţinute):

- Dotarea Unităţilor de învăţământ preşcolar de stat de pe raza UAT Comuna Copăcel cu echipamente de protecţie, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecţie; Mănuşi de protecţie; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecţie; Termometru non contact; Covoraş dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafeţe).

Beneficiarii direcţi ai proiectului:

Populaţia şcolară şi cadrele didactice de pe raza U.A.T. comuna Copăcel.

Unităţile de învăţământ preşcolar vizate sunt:

- Şcoala Gimnazială nr. 1 Chijic

- Şcoala Primară nr. 1 Sărand

- Şcoala Primară nr. 2 Copăcel

- Şcoala Primară nr. 3 Surduc

- Şcoala Gimnazială nr. 2 Bucuroaia

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Chijic

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Sărand

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Copăcel

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 4 Surduc

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 5 Bucuroaia

Beneficiarii indirecţi ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătăţii populaţiei ca urmare a consolidării capacităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza unităţii administrativ teritoriale de a limita, prin acţiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecţiei SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 489.355,49 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 484.795,49 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Copăcel reprezentată legal de către dl primar Silviu Ioan PETRIŢA.

Perioada de implementare a proiectului: 02.02.2022 – 31.12.2022 .

Date de Contact:

UAT COMUNA COPĂCEL
CIF: 4883974, cu sediul în Comuna Copăcel, str. Principală nr. 176A, judeţul Bihor, România
Tel: 0745632045, e-mail: primariacopacel@yahoo.com

(anunţ publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.3461 RON
  • 1 EUR = 5.081 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON