URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 30 IANUARIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În ultimii ani, s-au dat peste 600 milioane de euro de la bugetul de stat pentru construirea de stadioane. Mai sunt pe ţeavă încă şase, printre care şi stadionul din Oradea, aşa că, până la final, statul va băga în infrastructura sportivă aproape un miliard de euro. Este remarcabil că reuşim să facem într-un timp relativ mic aşa puzderie de temple ale sportului, dar din ’90 încoace nu ne-am învrednicit să ridicăm un spital din iarbă verde.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel ca în bancurile cu olteanul care, atunci când nu are ce face, se dezbracă și își păzește hainele, Compania Națională Poșta Română - firmă de stat care, spre deosebire de oltean, are însă multe de făcut ca să iasă din înapoiere - a intentat BIHOREANULUI un proces pentru o serie de articole publicate în primăvară.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Probele medicale ar putea fi trimise cu drona de la Spitalul Județean la laboratorul din Rogerius. Ce părere aveți despre inițiativă?

De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La finele anului trecut, Camera Deputaților, în calitatea de cameră decizională, a adoptat o propunere legislativă de modificare a legislației privind acordarea ajutorului public judiciar pentru cetățenii care nu își permit să susțină financiar un proces. Legea este trimisă Președintelui României pentru promulgare, urmând să intre în vigoare în viitorul apropiat. Pe cine ajută ea?
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Indigestia sau dispepsia sunt termeni des utilizaţi de către pacienţi pentru descrierea unor simptome digestive variate, cum sunt durerea abdominală superioară (pusă frecvent în legătură cu consumul unor alimente), pirozis ("arsurile" stomacului), eructaţii (râgâituri), flatulenţă (eliminarea de gaze), balonare sau intoleranţă la unele alimente.
31 Decembrie 2022, 09:18

Comunicat de presă finalizare proiect, comuna Copăcel

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAMUL OPERAŢIONAL INFRASTRUCTURĂ MARE 2014 – 2020

Decembrie 2022

Comunicat de presă finalizare proiect

"Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Copăcel, judeţul Bihor",
Cod SMIS 2014+ 145932

UAT COMUNA COPĂCEL, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul "Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 pentru elevii şi cadrele didactice din Comuna Copăcel, judeţul Bihor ", Cod SMIS 2014+ 145932, în baza contractului de finanţare nr. 901/02.02.2022, încheiat între MINISTERUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE (MIPE) în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare şi UAT COMUNA COPĂCEL.

Proiect cofinanţat din Fondul European Dezvoltare Regională - REACT-EU prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 - Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creşterea eficienţei energetice şi utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de Covid-19 şi al consecinţelor sale sociale.

Obiectivele generale realizate ale proiectului:

- Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criza în contextul pandemiei de COVID19 si al consecinţelor sale sociale.

- Limitarea răspândirii virusului, precum si a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei României, poate fi realizată prin asigurarea disponibilităţii echipamentelor/ dispozitivelor de protecţie si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, astfel încât se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ de stat in vederea obţinerii următorului rezultat:

- Capacitate adecvată de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-COV-2 in sistemul public de educaţie preuniversitară.

- Prin dotarea cu echipamentele/dispozitivele de protecţie necesare pentru evitarea transmiterii virusului si asigurarea condiţiilor igienico-sanitare minime necesare, se impune dotarea corespunzătoare a Unităţilor de Învăţământ, in mod direct, pentru prevenirea infectării cu COVID-19. Astfel, se va îmbunătăţi capacitatea de prevenire a îmbolnăvirii elevilor si personalului didactic.

- Protejarea sănătăţii populaţiei prin limitarea răspândirii virusului/infecţiei SARS-COV-2 la nivelul Unităţilor de Învăţământ preuniversitar de stat de pe raza U.A.T. Comuna Copăcel, ca urmare a asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare în acest context – condiţii obţinute prin implementarea prezentului proiect..

Obiectivele specifice ale proiectului (rezultate obţinute):

- Dotarea Unităţilor de învăţământ preşcolar de stat de pe raza UAT Comuna Copăcel cu echipamente de protecţie, dispozitive medicale mobile destinate asigurării condiţiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea răspândirii potenţiale a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2 (Masca de protecţie; Mănuşi de protecţie; Poarta detectare temperatura umana; Cos de gunoi cu pedala; Viziera de protecţie; Termometru non contact; Covoraş dezinfectant pentru intrare (70*50*3cm); Dozator pentru gel sau lichid dezinfectant; Uscător de mâini; Dispenser automat de dezinfectare cu senzor; Dispenser automat săpun lichid cu senzor; Săpun lichid; Gel dezinfectant de mâini; Igienizant de suprafeţe).

Beneficiarii direcţi ai proiectului:

Populaţia şcolară şi cadrele didactice de pe raza U.A.T. comuna Copăcel.

Unităţile de învăţământ preşcolar vizate sunt:

- Şcoala Gimnazială nr. 1 Chijic

- Şcoala Primară nr. 1 Sărand

- Şcoala Primară nr. 2 Copăcel

- Şcoala Primară nr. 3 Surduc

- Şcoala Gimnazială nr. 2 Bucuroaia

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 1 Chijic

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 2 Sărand

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 3 Copăcel

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 4 Surduc

- Grădiniţa cu Program Normal nr. 5 Bucuroaia

Beneficiarii indirecţi ai proiectului:

Comunitatea locală, prin protejarea sănătăţii populaţiei ca urmare a consolidării capacităţii unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza unităţii administrativ teritoriale de a limita, prin acţiunile întreprinse, răspândirea virusului/infecţiei SARS-COV-2.

Valoarea totală a Contractului de Finanţare este de 489.355,49 lei, din care:

- Valoarea totală eligibilă  ( Valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR REACT-EU)  - 484.795,49 lei
- Valoarea ne-eligibilă inclusiv TVA - 4.560,00 lei

Proiectul a fost implementat de către beneficiarul UAT Comuna Copăcel reprezentată legal de către dl primar Silviu Ioan PETRIŢA.

Perioada de implementare a proiectului: 02.02.2022 – 31.12.2022 .

Date de Contact:

UAT COMUNA COPĂCEL
CIF: 4883974, cu sediul în Comuna Copăcel, str. Principală nr. 176A, judeţul Bihor, România
Tel: 0745632045, e-mail: primariacopacel@yahoo.com

(anunţ publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4928 RON
  • 1 EUR = 4.8922 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON