URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2013, 10:43

Complici la tortură: Dovezi zdrobitoare că şefii DGASPC au acoperit bătăile şi violul din Centrul de plasament

Complici la tortură: Dovezi zdrobitoare că şefii DGASPC au acoperit bătăile şi violul din Centrul de plasament TRATAT CU REFUZ. Secretar general al PNL Bihor, deci incompatibil cu funcţia publică pe care o deţine, Călin Puia (foto) s-a plâns joia trecută Biroului Judeţean de partid de "conspiraţia" BIHOREANULUI pentru demiterea sa de la şefia DGASPC, cerând un vot de susţinere. Refuzat de colegii liberali, se agaţă totuşi de fotoliul directorial, pe care nu vrea să-l cedeze decât împins de la spate
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Copii torturaţi cu sadism, obligaţi să se bată între ei, să doarmă în mirosul propriilor fecale, cu hrana dijmuită, tunşi la zero, inclusiv fetele, opriţi să meargă la şcoală, agresaţi sexual. Acestea sunt reuşitele "pedagogice" de la Centrul de Plasament pentru Copii cu Probleme Psihosociale din Oradea.

După ce luni întregi directorul DGASPC Călin Puia şi adjunctul Szarka Arpad au încercat să muşamalizeze grozăviile, sancţionând în schimb un asistent social care le-a raportat, faptele au fost sesizate Parchetului, Avocatului Poporului şi Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. Cei doi o ţin pe-a lor şi repetă întruna că acuzele sunt fără acoperire, însă BIHOREANUL prezintă dovezi ce demonstrează că au cunoscut pe deplin ororile. Şi nu au, deci, nicio scuză!

Vizită în Centru, de la centru

Tăinuite aproape un an, brutalităţile din CPCPP Oradea au ieşit la iveală la finele lunii trecute, când aşezământul din strada Traian Lalescu a fost vizitat de reprezentanţii unui ONG din Capitală, Centrul pentru Resurse Juridice, care au dezvăluit că minorii sunt "abuzaţi fizic şi emoţional" chiar de educatori, pedagogi şi supraveghetori. CRJ a citat şi din declaraţiile celor 17 adolescenţi internaţi: "Am fost dat cu capul de pereţi, călcat în picioare", "Domnul C. ne-a băgat cu mâinile la uşă", "Domnul M. ne bate cu bastonul", "Şeful de centru a bătut un copil cu genunchii în burtă până a căzut pe jos".

Raportul consemna că minorii sunt închişi noaptea în dormitoare şi obligaţi să-şi facă nevoile în găleţi. Cel mai înfiorător, un copil cu dizabilităţi psihice a fost violat fără ca supraveghetorii să intervină şi fără ca apoi să fie mutat în alt centru, în siguranţă. Totul a fost posibil, afirmă CRJ, fiindcă au fost puşi laolaltă copii cu dizabilităţi din naştere, adolescenţi abuzaţi şi tineri agresivi, dar şi din cauza nepăsării, lipsei de pregătire a angajaţilor şi a numărului lor redus.

Comisie peste comisie...

CRJ arăta că şefii DGASPC ştiau totul din 30 mai, când inspectorii Biroului Management al Calităţii Serviciilor Sociale au verificat Centrul. Dar, în loc să sesizeze Parchetul, să informeze conducerea CJ Bihor şi să mute personalul acuzat de abuzuri, aşa cum impune Legea 272/2004 privind protecţia copilului, directorul general Călin Puia a format o comisie "disciplinară" care să ascundă situaţia sub preş.

Raportul ei l-a primit în iulie: "Nu au fost identificate elemente pentru probarea abuzurilor fizice (certificate medico-legale, consemnări medicale, sesizări adresate managerilor de caz etc.)". De mirare? - întreba BIHOREANUL acum trei săptămâni. Nicidecum, fiindcă adolescenţii nu ştiau că pot apela la medic sau la Telefonul Copilului, care, culmea, era instalat în incinta CPCPP, deci le-ar fi răspuns chiar cei care îi abuzau!

Ce a făcut conducerea DGASPC? A schimbat şeful Centrului (cu unul din cei acuzaţi de agresiuni!) şi a dat patru avertismente altor angajaţi, a montat sonerii în dormitoare şi camere de supraveghere pe holuri...

Blândeţe...

06 Cornel Popa_1.jpgÎnainte de a pleca din Oradea, reprezentantul CRJ s-a întâlnit şi pe preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa (foto), pentru a-i spune ceea ce trebuia să-i fi raportat deja şeful DGASPC. Iar cum lucrurile erau extrem de grave, Popa a dispus înfiinţarea unei comisii care să verifice aspectele semnalate de CRJ.

Formată din funcţionari ai Consiliului, aceasta a înlăturat verdictul "nu se confirmă" pus în vară de "disciplinarii" lui Puia, confirmând în schimb constatările din primăvară ale primei comisii. "Conducerea DGASPC era obligată să dispună măsuri concrete pentru remedierea deficienţelor, or acestea s-au limitat doar la constituirea unei comisii disciplinare", arată Raportul Public asumat de Popa.

... şi tupeu

Atât directorul Călin Puia, cât şi adjunctul Szarka Arpad, care răspunde direct de centrele de plasament, pot fi acuzaţi cel puţin de neglijenţă în serviciu cu urmări deosebit de grave. Cu toate acestea, nici Puia (PNL-ist numit în 2010 de fostul şef al CJ Radu Ţîrle) şi nici Szarka (susţinut de UDMR) nu şi-au reproşat nimic. Demisia lui Puia a fost cerută de senatorii liberali Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu, pentru a nu trage partidul în jos, dar directorul s-a făcut că plouă. Apoi, când Popa i-a cerut acelaşi lucru, Puia l-a refuzat şi pe acesta!

Mai mult, la începutul săptămânii trecute, şeful DGASPC a trimis la CJ un răspuns la Raportul Public al preşedintelui susţinând că, abuzurile nefiind dovedite, nu era obligat să sesizeze Parchetul. Asta, deşi procurorii trebuiau anunţaţi tocmai pentru a cerceta şi a se pronunţa! Despre motivul pentru care nu i-a mutat pe "educatorii" agresori, Puia n-a suflat niciun cuvânt, ci doar s-a plâns de insuficienţa personalului. Culmea e, însă, că tot anul directorul n-a cerut angajarea de asistenţi sociali şi pedagogi pe posturile vacante de la CPCPP (3 dintr-un total de 14), ci a 4 şefi de servicii la Direcţiee!

Copiii acuză

În ciuda pretenţiei lui Puia că abuzurile "nu se confirmă", BIHOREANUL a aflat ce declarau copiii, în luna mai, inspectorilor sociali care, la rându-le, l-au informat pe director: "Am fost pedepsită 6 luni, în 2012, când şefa Centrului era Delia Negruţ, şi închisă în Centru. N-am avut voie să ies afară, nici la şcoală". "Un an nu am fost la şcoală, fiind pedepsiţi că fugeam din Centru. Dar fugeam pentru că nu suportam să stau tot timpul închis. Mie mi-a plăcut la şcoală, am cerut voie să merg, dar nu am fost lăsat". "Am fost bătut de dl educator Iluţă Adrian cu pumnii şi cu picioarele în stomac, în plex şi în faţă. M-a lovit aşa tare în gură că mi-a ieşit un dinte prin buză". "Dl Costruţ Adrian şi dl Miheş Mirel nu ne dădeau gustările". "Dacă cineva întârzia, dl Miheş punea copii mai mari să-l bată".

"Dl Costruţ mânca gustarea copiilor, chiar şi mâncarea primită pachet de la părinţi. De cele mai multe ori pe tura lui nu primim gustări". "Am fost pedepsit de dl Mirel şi dl Costruţ strângându-mi-se degetele la uşă până mi s-au învineţit". "Dl Mirel şi-a făcut două bâte cu care ne bătea". "Dl Chişe Ovidiu (n.r. - şef al Centrului după ce Delia Negruţ a intrat în concediu de maternitate) mi-a spus să punem bani din alocaţie pentru lucrurile stricate". "Dl Adi Costruţ m-a tuns zero şi m-a pedepsit să fac 1.000 de genuflexiuni". "Nu mănânc gustările pentru că le dau colegilor mai mari de frică să nu mă bată, că sunt preferaţii dlui Mirel". Declaraţiile - încă o dată - sunt anexă la Raportul din 30 mai, remis conducerii DGASPC!

Aşa a fost!

S-ar putea crede că sunt fabulaţiile unor adolescenţi, dar şi angajaţii şi-au recunoscut, sub semnătură, o parte din fapte. "Datorită problemelor grave moştenite de la vechea conducere, este posibil ca la un anumit moment dat să fi luat decizia nepotrivită", a declarat Chişe despre bătăile aplicate adolescenţilor. Educatorul Adrian Iluţă: "În prezent evit agresiunea fizică asupra copiilor, preferând-o pe cea verbală (!). Au existat cazuri când am fost obligat (n.r. - să bată copii), deoarece comportamentul lor a fost de aşa natură". "În prezent nu se mai foloseşte pedeapsa colectivă (n.r. - pentru vina unui copil erau pedepsiţi toţi), în trecut s-a folosit. Nu era corect, dar situaţia o impunea".

Adrian Costruţ: "Prin detectorul de minciuni (n.r. - strângerea degetelor la uşă) nu am maltratat pe nimeni". "Am tuns copiii la zero la indicaţia şefului de Centru". "Pedeapsa închiderii cu nefrecventarea şcolii a fost luată la nivel de şef Centru". Plus o explicaţie dată de asistenta medicală Sorina Pop despre "răutatea" copiilor: "S-au răzvrătit şi au fugit pentru că au fost închişi". Ce mai poate fi adăugat? Doar că şi aceste declaraţii au ajuns la Puia, odată cu propunerea subordonaţilor de a sesiza Parchetul.

Viol muşamalizat

Puia şi Szarka nu doar că nu au făcut acest lucru, dar au rămas impasibili şi după ce au fost înştiinţaţi despre cel mai grav "incident": violarea unui minor cu handicap psihic. Băiatul în vârstă de 14 ani, autist, fusese pus sub protecţie specială întrucât părinţii nu-l puteau îngriji, ajungând la Centru în 23 mai, cu recomandarea "apărarea copilului de propriile acţiuni". Greşeală, spun specialiştii, deoarece nu trebuia pus laolaltă cu tineri violenţi ori abuzaţi, ci dus la un centru pentru copii cu dizabilităţi.

Pe 27 august, managerul de caz Emese Bathory a trebuit să-l însoţească la Medicină Legală deoarece fusese agresat sexual. Potrivit certificatului emis de dr. Răzvan Oros, suferea de "grave leziuni la nivelul anusului", provocate inclusiv "prin corp contondent". Deşi i s-a propus mutarea băiatului, şefa Serviciului Manageri de Caz, Mirela Abrudan, a cerut prelungirea şederii în CPCPP, argumentând că doar aici existau "condiţii speciale de îngrijire"!

Şi acest lucru îl ştiau Puia şi Szarka, dar n-au făcut nimic. De data aceasta, n-au dispus nici măcar o verificare formală, incidentul fiind pur şi simplu ascuns, pentru ca acum şefiii DGASPC să poată zice că "nu există dovezi" ale abuzurilor! Abia la intervenţia ONG-ului bucureştean, pe 1 noiembrie, preşedintele CJ Cornel Popa a aflat despre caz şi a dispus transferarea băiatului în alt Centru.

Greu de demis

Prima dintre instituţiile sesizate de CRJ care a luat o decizie în cazul abuzurilor este Avocatul Poporului. Marţea trecută, acesta a cerut conducerii DGASPC "evaluarea stării de sănătate fizică şi mintală a fiecărui copil", "furnizarea de tratamente şi suport de terapie pentru fiecare minor dependent de droguri şi alcool", "îndepărtarea de lângă copii a persoanelor indicate că au săvârşit abuzuri" şi "sesizarea organelor de cercetare penală în legătură cu abuzurile constatate".

La fel ca înainte, când BIHOREANUL l-a întrebat cum se apără, Puia a fost însă relaxat: cu o zi înainte, tocmai sesizase şi el Parchetul, obligat de Raportul Public al preşedintelui CJ. Dar să-şi dea demisia, nici gând! Ba, dimpotrivă. Astfel că a fost nevoie ca Popa să sesizeze Comisia de Disciplină a Consiliului pentru a putea propune sancţionarea sa, la fel ca a lui Szarka, a Mirelei Abrudan şi a celor cinci foşti şefi ai CPCPP din ultimul an: Delia Negruţ, Ovidiu Chişe, Crin Boeru, Silviu Bara şi Mirel Miheş. Culmea e că nici aşa Puia nu s-a arătat mai îngrijorat. "Încă nu am primit nicio înştiinţare de la CJ. Când voi primi, voi acţiona ca atare", a spus el, ca şi când ar avea situaţia sub control.

Se aşteaptă, oare, ca preşedintele Consiliului Judeţean, care îi este şi şef la partid, să procedeze cum a făcut el la DGASPC, muşamalizând totul? Greu de crezut şi, mai ales, imposibil de înghiţit!


SEVER AIUREA
Promptitudine extremă

Pe cât de tolerant a fost cu personalul CPCPP acuzat de abuzuri asupra copiilor, pe tot atât de rapid a reacţionat directorul DGASPC împotriva unei subalterne bănuite că a "turnat" povestea presei şi autorităţilor. Pe 28 octombrie, când reprezentanţii CRJ soseau la Oradea, Laura Pavel, inspector la Biroul Management al Calităţii Serviciilor Sociale, a fost pusă "în discuţie" de conducere pe motiv că înainte cu o zi lipsise din birou fără a-şi anunţa superiorul, pentru a da o fugă, 15 minute, la o farmacie din apropiere.

Invocând Codul funcţionarilor publici ("au obligaţia să folosească timpul de lucru numai pentru desfăşurarea activităţii aferente funcţiei"), Puia i-a tras o mustrare scrisă. Deşi pare o meschinărie fără urmări, femeia nefiind afectată la salariu, directorul şi-a atins obiectivul: inspectoarea nu mai poate merge în controale la niciun centru timp de un an!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
interesant ....
Angajatii acelui centru si a altor centre cu copiii agresivi sunt obligati sa le suporte acestora iesirile nervoase si injuraturile, sau sunt obligati sa accepte sa fie amenintati si batuti de copii?
Postat 28 Noiembrie 2013, 21:31 de cetatean
PUIA =chelner personal
POPA CORNEL ,acum ai ocazia sa faci si tu un lucru bun pentru cineva din judetul asta ,ca de altceva nu poate fi vorba ,demite-l pe gunoiu asta de chelner ,apropo poti sa-l reangajezi ca si chelner personal ,daca tot o tineti numai in chefuri ,poate acolo se descurca mai bine
Postat 28 Noiembrie 2013, 06:16 de un bihorean
cititi legea
Stimati comentatori, sunteti pe langa subiect. Se pare ca nu cunoasteti legea, ititi si va documentati! Nu o cunosc pe d-na Pavel, dar exista Hot nr.679/2003 unde scrie foarte clar ce trebuie sa contina atestatul de asistent maternal! Nu scrie nicaieri ca ANGAJATUL este obligat sa primeasca in ingrijire mai mult de un copil! Cititi si comentati in cunostinta de cauza, doar sunteti mari profesionosti! Cu numele?
Postat 27 Noiembrie 2013, 20:45 de maria
dezolant
Tanti justitiara,Eu iti recomand in mod imperios sa te consulti foarte bine atunci cand afirmi anumite idei . Ce legatura are Laura Pavel in toata tarasenia asta . Este forte evident dorinta ta de a denigra imaginea acestei Doamne .Laura Pavel este un om integru si isi cunoste foarte bine atributiile de serviciu ,si nu cred ca trebuie sa mentionezi tu informatii care nu isi au rostul . nu cred ca asta consteaza daca cineva are sau nu 2 copii in plasament . Ar trebui sa apreciezi si daca are un copil in plasament este meritul ei pentru ca asta inseamna ca are valori si norme molare. Te intreb tu ai macar un copil dizabil in plasament? ia vezi documenteaza-te si pe urma actioneaza. La forte multi va place sa comentati pe langa subiect fara sa detii informatii clare.
Postat 27 Noiembrie 2013, 16:00 de Ambitiosul
uimit !
Din cate am auzit e adevarat cam ce se scrie despre domnul Puia Calin, si clar nu e totul pe baza palitica..... am avut tangenta cu 3 copii de la Centru de minori care ne-au marturisit de existenta acestor practici la care recurgeau animalele de asa zis :specialisti". Am un mare regret sa stiu ca exista inca un al'doilea Chighid si sa constat cu stupoare ca sefii DGASPC nu au luat nici'o masura cu privire la demiterea din sistem a persoanelor vinovate.
Postat 27 Noiembrie 2013, 13:53 de Anonim
puia
Puia are terenuri,spalatorie in iosia,sa lase copii!
Postat 26 Noiembrie 2013, 21:26 de eu
foarte cunoscatori
Doar atat! Prostul moare de grija altuia si niciodata de grija lui, asa ca mare atentie!
Postat 26 Noiembrie 2013, 18:31 de gabi
Ascultati la mine ca stiu ce vorbesc!!!
Abureli !!! Puie e un mafiot dar ..... adevarul despre ceea ce se scrie aici este : MINCIUNA !!!! Astai(locatarii din centru) tata noapte zburda peste garduri aiurea aduc si duc gagici la produsa , aduc bautura peste garduri si duc mancare la "apartinatori" Sunt cei doi mafihoti politruci dar ca locatarii ar fi inchisi noapte in centru este o mare MINCIUNA !!!!! Nu ca ar fi disciplina de fier , dinpotriva este un libertinaj total, o babilonie pe fata declaratiile locatarilor sunt MARI MINCIUNI !!!!!! Aici nu sunt de acord cu cele relatate de catre ONG-ul din capitala este o manareala a "locatarilor"
Postat 26 Noiembrie 2013, 18:05 de Stiutor !!!
face-ti ceva!
Decat sa tot pune-ti vina unul pe celalalt, mai bine ati lua masuri asupra acestor copii si nu i lasa-ti sa se distruga si invata-ti sa faca o meserie. De exemplu Duminica seara am trecut intamplator pe acolo ( adica pe langa centrul de pe Lalescu) ,era c-am ora 19 si doi copii fugeau ca sa iasa repede din curte iar portarul nu i-a intrebat nimic, nici macar nu a iesit din cusmelia lui sa ii intrebe unde pleaca. Nu va bate-ti joc de acesti copii si cel care a stiut ca fost violat un copil sa fie luat la raspundere. Eu sunt un simplu trecator care din pacate am trecut pe acolo Duminca nici nu mai stiam daca mai exista ceva in aceasta cladire. Face-ti ceva nu ii lasa-ti sa se drogheze si sa se distruga acesti copii integratii in aceasta societate!!!!!!!!!!
Postat 26 Noiembrie 2013, 15:46 de c
.....
Draga justitiara...nu m-am putut abtine sa nu -ti spun cate ceva...afla ca mama mea este vaduva si nu poate ingriji doi copii , deoarece locuieste singura doar cu copilul din sistem, care sufera de retard si alte probleme afectiv emotionale. Asa ca nu e privilegiata nimanui. Cat despre restul...afla din Condica de prezenta, te rog frumos, acolo scrie exact cand ajung eu la servici si cate absente am....vezi ca nu stii nimic? doar te macina invidia....te rogt sa vii si in serviciul unde lucrezi sa te uiti si in Condica de invoiri...sa vezi ca la ora trei imi scot copilul de la scoala sub semnatura sefului de birou...iar nu te- ai informat bine....
Postat 26 Noiembrie 2013, 14:45 de Pavel Laura
........
Pentru Geo...dar de ce nu iei tu un copil de Craciun? sa vezi ce educatie a primit de la asa zisii educatori...sa vezi ce inseamna un copil abuzat! Ia documenteaza -te tu si apoi scrie...Foarte buna idee ai! Luati copiii din centre acasa, stimati oameni de buna credinta, sa vedeti care sunt consecintele abuzurilor ramase adanc impregnate in sufletul copiilor si exteriorizate prin comportamentul lor...stiti sa aruncati cu vorbe...de asta sunteti buni!!!!
Postat 26 Noiembrie 2013, 14:38 de ......
justitiara
saraca aura Pavel. e clar ca nu o cunoasteti pe aceasta individa, care nu are scrupule. mama ei este asistent maternal si are doar un singur copil in ingrijire, desi dispozitia este ca fiecare asitent maternal sa aiba in grija cel putin 2 copii, dar mama ei este privilegiata doarece are fiica angajata in Directie. in ceea ce priveste lipsa ei de la birou ea stie f bine cum frecventeaza serviciul, ajunge la ora 10 si pleaca la ora 3, ea tot timpul are si alte activitati pe care le desfasoara in timpul orelor de serviciu. exista institutii competente care vor cerceta si vor afla daca aceste abuzuri sunt adevarate, si nu laura pavel, ea sa isi vada de ale ei probleme
Postat 26 Noiembrie 2013, 13:49 de pavel
de ce numai unul!!!!
De ce se vrea doar "capul" lui Puia? Chiar vina este asa de mare? Altii nu trebuie sa isi mai asume responsabilitati? De ce se fuge de ele? Stimatii mei, ar fi bine sa va documentati inainte de a scrie si sa incercati macar o zi sa stati cu asa zisi copii torturati si chinuiti. Va invitam pe cei care comentati sa luati acasa cate unul macar acum ca vin Sarbatorile de iarna. ROMANUL BUN DE DOUA ORI PE AN PASTI SI CRACIUN. Cererile se primesc la relatii cu publicul.
Postat 26 Noiembrie 2013, 13:13 de geo
tupeistii
Nu-si dau demisia si nici nu vor fi demisi pana cand nu se imparte spaga in urma externalizarii si a celorlalte centre. Nimeni nu analizeaza cu cat se cheltuieste mai putin efectiv pe copil in centrele externalizate si cat intra in buzunarele fundatiilor, a conducerii dgaspc si cj cu acordul directoarei economice. Laura Pavel spune adevarul, ceea ce deranjeaza, si de aceea i se interzice si ei si lui Stefan sa faca control in anumite centre.
Postat 26 Noiembrie 2013, 13:05 de dorina
@cunoscator
Puia asta e reincarnarea lui Himmler.... Si ala era ,,om serios si bun familst".
Postat 26 Noiembrie 2013, 13:03 de arhicunoscator
puia, nu mai abera pe aici ! Dispari in cocina din care vii !
De luni de zile se semnaleaza aberatiile acestui dublu sinistru, ospatarul si ungurul. Doi tarani cretini, din categoria hotilor de buzunare, niste psihopati, genu de functionari care fac tara de rusine. De vreme ce nu-i schimba nimeni, ma gandesc ca au cotizat puternic la partid sau la vreun boss de acolo. Astept ca macar Parchetul sa se sesiseze si sa-i mature pe astia la beci. Si da, puia nu mai latra prin zona, e un spatiu liber de infractori.
Postat 26 Noiembrie 2013, 12:47 de Buia
abuzatori
Toti incompetentii ajung sefi la Dgaspc Bihor , Se fura ca-n codru, Se intampla atatea mizerii dar nimeni nu vrea sa le vada .
Postat 26 Noiembrie 2013, 12:13 de comentator
toti cei raspunzatori ar merita trimisi unde le este locul....
incepand de la sefi institutiei pana la cornel popa ar trebui trimisi unde le e locul si violati exact ca acel copil nevinovat inclusiv cu obiecte contondente sa vada cum e... si apoi sa vedem daca vor mai ascunde astfel de cazuri ....
Postat 26 Noiembrie 2013, 12:13 de oradean
Cunascator 1
Lucrurule scrise sunt foarte adevarate. Promovarile se fac politic de aceea nu merge treaba bine. In decembrie promovam sefi la adopti Matica Daciana sora sotului fetei lui Bar deci PSD o incompetenta care mai mult este in concediu medical decat la servici dar asta nu vede D. Puia, la Relati cu Publicul Dana Iancu Functionar public care a a avut abatere disciplinara, schmbata de la Serv. Familial tocmai pentru abuzurile pe care le-a facut, nu ca actuala sefa pusa in locul ei ar fi mai buna , care inafara de a sta tiata ziua cu Puia inchisa in birou nu face mare lucru , dar asta e promovari politice. In aceasta institutie nu se pot angaja sau promova decat cei cu bani sau care sunt inscrisi intr-un partid de aceea nu merg si nu vor merge lucrurile bine.
Postat 26 Noiembrie 2013, 12:06 de adevar..............
Cineva a comandat taierea capuliu( Puia)
Cine vrea sa- l termine pe Puia? - nu cred nimic din ce- se spune despre C Puia, totul este la comanda, Puia are statut de om serios cu familie si copii- doar ca partidul vrea sa scape de el.
Postat 26 Noiembrie 2013, 11:09 de Cunoscator
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON