URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Octombrie 2020, 11:14

Compania orădeană Valtryp, dublu premiată în Topul Naţional al Firmelor 2020, pentru investiţii în comunitate şi pentru profitul brut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi desfăşurată vineri la Bucureşti, premierea companiilor din Topul Naţional al Firmelor 2020 a adus orădenilor de la Valtryp o dublă recunoaştere, pentru investiţii în comunitate şi pentru profitul brut.

Diploma şi placheta aferente premiului pentru investiţii în comunicate i-au fost înmânate proprietarului şi managerului companiei orădene, Valeriu Trip, chiar de către premierul României, Ludovic Orban, care a participat la eveniment împreună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi cu ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În speech-ul de după primirea distincţiei, Trip a ţinut să precizeze că firma Valtryp este prima companie românească cu capital autohton 100% în sectorul automotive, realizând volane în lemn şi în piele pentru maşini de lux pentru producători precum Jaguar, Porsche, BMW, Audi, Lancia, Volvo, Toyota şi alţii, fiind înfiinţată în 1994, iar de un an activând în Parcul Industrial II din Oradea, într-un sediu ultramodern, construit cu cofinanţare europeană.

„Dacă Dumnezeu ne ajută, anul viitor vom deveni prima companie independentă energetic pe timpul verii”, a spus Trip, arătând că Valtryp va derula un proiect pentru amplasarea de celule fotovoltaice pe acoperişul clădirii aşa încât să obţină pe timpul verii 150 kWh, ceva mai mult decât consumul de electricitate de acum, de 140 kWh. „Îi îndemn pe toţi întreprinzătorii să folosească fonduri europene”, a mai spus Trip.

Reprezentantul firmei orădene a ţinut, de asemenea, să mulţumească Primăriei Oradea pentru amenajarea la cele mai înalte standarde a parcurilor industriale din oraş, făcând referire la Oradea ca fiind „oraşul faptelor bune” şi exprimându-şi convingerea că după alegerea fostului prima Ilie Bolojan ca preşedinte al Consiliului Judeţean şi Bihorul va deveni „judeţul faptelor bune”.

Compania Valtryp, despre care proprietarul afirmă că doreşte să fie o "firmă a faptelor bune", a fost premiată atât pentru profitul brut realizat în ultimul an, cât şi pentru investiţiile în comunitate.

Anul acesta, în plină pandemie, Valtryp a reuşit să îşi majoreze producţia cu 20%, să crească numărul angajaţilor de la 120 la peste 190, în condiţiile în care muncitorii câştigă aici substanţial (fiind plătiţi chiar şi cu 4.900 lei net lunar) şi în care a sprijinit oraşul cu viziere de protecţie pentru medici şi poliţişti, iar pe elevii din comuna natală, Dobreşti, cu tablete necesare învăţării online.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON