URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Octombrie 2020, 11:14

Compania orădeană Valtryp, dublu premiată în Topul Naţional al Firmelor 2020, pentru investiţii în comunitate şi pentru profitul brut

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România şi desfăşurată vineri la Bucureşti, premierea companiilor din Topul Naţional al Firmelor 2020 a adus orădenilor de la Valtryp o dublă recunoaştere, pentru investiţii în comunitate şi pentru profitul brut.

Diploma şi placheta aferente premiului pentru investiţii în comunicate i-au fost înmânate proprietarului şi managerului companiei orădene, Valeriu Trip, chiar de către premierul României, Ludovic Orban, care a participat la eveniment împreună cu ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi cu ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În speech-ul de după primirea distincţiei, Trip a ţinut să precizeze că firma Valtryp este prima companie românească cu capital autohton 100% în sectorul automotive, realizând volane în lemn şi în piele pentru maşini de lux pentru producători precum Jaguar, Porsche, BMW, Audi, Lancia, Volvo, Toyota şi alţii, fiind înfiinţată în 1994, iar de un an activând în Parcul Industrial II din Oradea, într-un sediu ultramodern, construit cu cofinanţare europeană.

„Dacă Dumnezeu ne ajută, anul viitor vom deveni prima companie independentă energetic pe timpul verii”, a spus Trip, arătând că Valtryp va derula un proiect pentru amplasarea de celule fotovoltaice pe acoperişul clădirii aşa încât să obţină pe timpul verii 150 kWh, ceva mai mult decât consumul de electricitate de acum, de 140 kWh. „Îi îndemn pe toţi întreprinzătorii să folosească fonduri europene”, a mai spus Trip.

Reprezentantul firmei orădene a ţinut, de asemenea, să mulţumească Primăriei Oradea pentru amenajarea la cele mai înalte standarde a parcurilor industriale din oraş, făcând referire la Oradea ca fiind „oraşul faptelor bune” şi exprimându-şi convingerea că după alegerea fostului prima Ilie Bolojan ca preşedinte al Consiliului Judeţean şi Bihorul va deveni „judeţul faptelor bune”.

Compania Valtryp, despre care proprietarul afirmă că doreşte să fie o "firmă a faptelor bune", a fost premiată atât pentru profitul brut realizat în ultimul an, cât şi pentru investiţiile în comunitate.

Anul acesta, în plină pandemie, Valtryp a reuşit să îşi majoreze producţia cu 20%, să crească numărul angajaţilor de la 120 la peste 190, în condiţiile în care muncitorii câştigă aici substanţial (fiind plătiţi chiar şi cu 4.900 lei net lunar) şi în care a sprijinit oraşul cu viziere de protecţie pentru medici şi poliţişti, iar pe elevii din comuna natală, Dobreşti, cu tablete necesare învăţării online.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON