URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 14 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Minerii au protestat la Oradea, pe motiv că pensiile lor au fost reduse drastic odată cu noua lege, care pune pe prim plan criteriul contributivității. Ei au mai puțini ani lucrați, pentru că aveau grupa de muncă zero și ieșeau mult mai devreme la pensie. Așa se face că, după noul algoritm, ortacii pierd bani mulți la pensie...
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Mai 2024, 08:22

Compania CESAL, parte a grupului ATLAS, investește în educație

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania orădeană Cesal, producător local de adezivi și materiale adiacente domeniului construcțiilor, și-a propus pentru anul 2024 o implicare mai intensă în partea de educație.

Astfel, pentru colaboratorii săi, proprietari de business, Cesal a apelat la specialistul în domeniul financiar Iancu Guda. Educația financiară este deficitară în România și, astfel, prin prezența fizică a domnului Iancu Guda la evenimentul anual al companiei, desfășurat în luna februarie, în Băile Felix, am aflat nu doar informații statistice, ci și cum să înțelegi date financiare complexe și ce soluții ai la îndemână pentru afacerea ta.

Colaborarea cu dânsul a continuat cu un program de training - „Gestiunea Financiară a Afacerii”. Acesta a fost special conceput pentru distribuitorii de materiale de construcții și a avut în centrul atenției analiza detaliată a capitalului de lucru, solvabilitatea, fluxul de numerar, marjele de profitabilitate, viteza de rotație a ciclului de conversie și strategiile de investiții. Un aspect important al programului a fost particularizarea tuturor acestor concepte la specificul industriei construcțiilor.

Știați că:

–» Veniturile din acest sector au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii 5 ani, iar 6 din 10 companii înregistrează o creștere de peste 10% pe an?

–» Viteza de rotație a capitalului de lucru este de 53 de zile, iar cash buffer pe termen scurt este de 21% din nivelul datoriilor pe termen scurt?

Astfel de date, discuții deschise și studii de caz au oferit managerilor și proprietarilor de business repere reale pentru afacerile lor și pentru o dezvoltare sănătoasă. Suntem convinși că acest program de training va aduce beneficii semnificative partenerilor Cesal, contribuind la îmbunătățirea performanței financiare și la consolidarea poziției lor pe piață.

Investiția companiei Cesal în educație a continuat în luna aprilie, prin implicarea în comunitate, participând ca sponsor pentru Inspectoratul Școlar al Județului Bihor, organizatorul etapei naționale a Olimpiadei din aria curiculară Tehnologii - Domeniul Construcții, Instalații și Lucrări Publice. Au participat în această etapă 31 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, reprezentând 14 județe.

În același timp, compania continuă trainingurile de specialitate organizate de către echipa tehnică Cesal în locațiile partenerilor noștri.

Vă invităm să urmăriți următoarele articole, iar mai multe detalii din domeniul construcțiilor puteți găsi și pe www.cesal.ro.

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5471 RON
  • 1 EUR = 4.9752 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON