URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
06 Septembrie 2023, 11:46

CJ Bihor: De azi se deschide parțial circulația pe Centura Aleșd. Vezi cum arată! (FOTO/VIDEO)

CJ Bihor: De azi se deschide parțial circulația pe Centura Aleșd. Vezi cum arată! (FOTO/VIDEO) foto: Consiliul Județean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Traficul pe Centura Aleșd se deschide joi, parțial, începând cu ora 12, pe tronsonul de drum care face legătura între localitățile Tinăud și Peștiș, de la km 3+600 până la km 5+852.

„Comisia formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Bihor, Poliției Rutiere, Direcției Regionale Drumuri și Poduri Cluj, ai SDN Oradea și constructorii au fost în teren marți, 5 septembrie, și au constatat că sectorul de drum menționat, în lungime de 2,25 km, îndeplinește condițiile pentru deschiderea traficului în siguranță”, a anunțat miercuri Consiliul Județean Bihor, care a transmis și imagini cu tronsonul în cauză.

Potrivit unui comunicat de presă, stadiul fizic al lucrărilor la Centura Aleșd a ajuns la peste 70%, iar în prezent constructorii lucrează pe tronsonul cuprins între km 1+600 și km 2+900.

„Lungimea totală a Centurii Aleșd este de 5,8 kilometri. Drumul va asigura o nouă rută rapidă de transport, scurtându-se semnificativ timpul de parcurs pe DN1, în dreptul localității Aleșd”, mai precizează CJ.

Lucrările sunt executate de asocierea de firme Drum Asfalt și Trameco, iar valoarea totală a investiției este de 74.871.982,59 lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020.

Așa cum BIHOREANUL a mai scris, centura Aleșd este prilej de scandal între Consiliul Județean și mai mulți localnici, pe un tronson care trece prin zona municipiului. Aleșdenii care locuiesc pe o porțiune a străzii Octavian Goga, traversată de centură, au cerut încă de la început ca șoseaua să nu treacă prin cartier, deschizând CJ mai multe procese. 

23 de localnici blochează construirea unei porțiuni din Centură, iar în acest context, CJ Bihor îi amenință că va pretinde despăgubiri pentru întârzierea lucrărilor, dar și pentru fondurile europene pierdute.

De cealaltă parte, nemulțumiți că li se „taie” curțile pentru ca șoseaua să încapă prin fața caselor, dar mai ales de faptul că vor suporta deranjul și poluarea provocate de trafic, oamenii spun că nu cedează în fața CJ și încă mai speră ca, în urma zecilor de procese intentate Consiliului Județean, CNAIR și Guvernului, să obțină modificarea traseului, deși drumul trebuie să fie gata peste o lună.

Detalii, în articolul: Somați de Bolojan: Consiliul Județean le va cere bani aleșdenilor care blochează construirea unei porțiuni din centură (FOTO)

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Centura Aleșdului e de la DN1 pe direcția Marghita?
Voi aveți toate "țigle pe casă" de spuneți că Peștiș e pe traseul centurii care face parte din DN1. Ce are "sula" din dreptul casei de vacanță a lui Bolojan, de la 10 km de Aleșd pe un drum comunal sau județean, cu "prefectura" de la CNAIR care plătește doar pentru lucrările de la drumurile naționale?
Postat 07 Septembrie 2023, 08:18 de KP
Vaslui, Romania
Acu vreo 7 ani, 7 vasluieni au violat o fata. Au violat-pina la lesin. Procese, puscarii, fata era faina, saraca. Poate si BUNA. In mintea lor, era vorba de un sex mai aparte, "sex surpriza". Citam: "23 de localnici blochează construirea unei porțiuni din Centură, iar în acest context, CJ Bihor îi amenință că va pretinde despăgubiri pentru întârzierea lucrărilor, dar și pentru fondurile europene pierdute.". Pa...
Postat 06 Septembrie 2023, 20:52 de excalibur
Felicitari!
Multi nu vor folosi pe acest segment, asteptam partea de sud, care e adevarata centura a orasului, dar e binevenita si partea asta! Nu vad niciundeva o limita de viteza, drumul asta e considerata ca DN? Nu vad niciundeva mentionata indiciul drumului.
Postat 06 Septembrie 2023, 13:37 de cititor_
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON