URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2018, 10:58

Civilizarea cu forţa

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ilie Bolojan, primarul de Oradea, pare un om foarte grăbit. În anii pe care-i mai are la conducerea Primăriei vrea să schimbe cât mai multe lucruri. Nu ştiu dacă o face din altruism, din dorinţa de satisfacere a propriului ego sau pentru că aşa cere fişa postului, cert este că are talentul de a supăra pe toată lumea.

Nu pot să nu remarc faptul că numărul contestatarilor săi creşte de la o zi la alta. Unii îl contestă pe baza unor principii de viaţă, alţii din motive politice, în timp ce alţii o fac din motive strict personale.

În decursul mandatelor sale, primarul a supărat ecologişti, arhitecţi, proiectanţi, designeri, funcţionari publici, artişti, fundaţii, ONG-uri, proprietari de terenuri şi imobile, pasionaţi de sport, iubitori de câini şi pisici, membri şi simpatizanţi PSD, UDMR şi tot ceea ce nu e PNL.

Ultimii pe care şi i-a ridicat în cap sunt proprietarii caselor care nu respectă încadrarea în frontul stradal construit şi regimul de înălţime, clădiri ce vor fi supraimpozitate printr-un regulament votat recent de către Consiliul Local.

Primăria vrea ca oraşul şi orăşenii să se schimbe, dar, pentru a face asta, pare să ignore un factor esenţial în procesul schimbării - timpul. Oamenii din instituţie au apăsat butonul fast-forward şi fac schimbări pe repede înainte într-un ritm pe care nu toţi orădenii sunt dispuşi să îl accepte.

Dacă îţi trimiţi copilul de 12 ani direct în clasa a XII-a pentru că te grăbeşti să-l dai la facultate şi să-l însori, lucrurile s-ar putea să nu iasă aşa cum îţi doreşti. Săritul etapelor nu face bine. Schimbările majore trebuie pregătite, gândite şi comunicate oamenilor din timp, iar Primăria exact asta nu face.

Ar fi bine ca funcţionarii Primăriei să nu uite că oamenii afectaţi de schimbări şi regulamente sunt în primul rând orădeni, iar orădenilor le-ar plăcea să se simtă protejaţi, nicidecum ameninţaţi de către Primărie.

Aşa cum bine avertiza Mircea Jacan, director al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, într-o postare pe Facebook, consilierii locali nu au primit un cec în alb din partea cetăţenilor, ci un vot de reprezentare, iar datoria lor este să reprezinte cetăţenii Oradiei, nicidecum persoanele sau partidul care le-au trecut numele pe lista de consilieri.

Civilizarea cu forţa seamănă a reeducare şi nu funcţionează eficient. Împinşi de lama buldozerului dintr-o parte şi de perceptorul Primăriei din cealaltă, oamenii au tendinţa să se apere, iar relaţia dintre cetate şi cetăţean se fracturează. Un pic de înţelepciune şi de înţelegere a problemei din perspectiva celuilalt poate face minuni, iar respectarea etapelor fireşti în complicatul proces al evoluţiei urbane nu poate fi ignorată.

Un oraş e făcut şi din oameni, nu numai din arbori şi ziduri. Ar fi bine să nu fie trataţi la fel.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
65 Comentarii
!!!
@Sandu1206: Mi-a ieșit! Habar nu ai, sorbonicel! PS: Dacă ești așa înfocat, m-as risca...to give! Ooops: să-ți dau lecții de gramatică! But what it's M**E? Please answer me! Maybe MARE ? MAME ? MUTE ? MERE ? MAȚE ? MÂȚE ?
Postat 02 August 2018, 20:47 de soricel
Soricel
Pluralul englezesc înseamnă M**E TSD ????
Postat 02 August 2018, 00:54 de Sandu1206
!!!
@Sandu1206: Nu mă pot abține...știi ce e cu Pluralul englezesc? Dar nu căuta pe nu știu unde!
Postat 01 August 2018, 21:26 de soricel
49
@Sandu1206: Si azi am verificat! Cred că gardul viu ți pare că ar fi "burene"! Crește că naiba! Dar măcar ne da oxigen! Si se tunde toamna și primăvara! Asta e....
Postat 01 August 2018, 21:24 de soricel
Soricel
Tu ai de toate TDS . Minte nu ai , in rest e bine
Postat 01 August 2018, 21:14 de Sandu1206
Pluralul englezesc! Habar nu ai despre ce e vorba
Da! Am și " certificat"! Dar....iar noi?
Postat 01 August 2018, 17:43 de soricel
Soricel
Ăștia care corectează cum faci tu , se urăsc pe ei înșiși. Noi știm că ești bolnav psihic.
Postat 31 Iulie 2018, 23:47 de Sandu1206
Bihoreanoradean
Ahahahaha. Hahahaha
Postat 31 Iulie 2018, 19:29 de Sandu1206
@ sandu
Nu pot să îți spun ce as face pentru că nu vreau sa se inspire nebunu' și sa-si aroge merite :)
Postat 31 Iulie 2018, 18:46 de User anonimizat
http://www.feminis.ro/s-a-demonstrat-stiintific-oamenii-care-te-corecteaza-gramatical-sunt-niste-nesuferiti_61172.html
.
Postat 31 Iulie 2018, 17:47 de Sandu1206
Soricel asta e pt tine
Postat 31 Iulie 2018, 17:47 de Sandu1206
!!!
@Sandu1206: Mai mult Ciolos cu feribotul prin munți....
Postat 31 Iulie 2018, 17:44 de soricel
Soricel
Cine , DANCILA????
Postat 31 Iulie 2018, 17:40 de Sandu1206
!!! Sorbonel
Am zis că mă abțin! Nu pot! Când văd ce și cum scrie...
Postat 31 Iulie 2018, 17:19 de soricel
Bihoreanoradean
Ce ai face tu daca ai fi primar??
Postat 31 Iulie 2018, 16:14 de Sandu1206
@ sandu, cetaten
La politica, economie și fotbal toți suntem pricepuți în fața televizorului sau a unei tastaturi :)
Postat 31 Iulie 2018, 16:09 de User anonimizat
Cetateanbihorean
Asta așa e . Dar unii vor datorii mici și bani la șomeri mai mulți. Ceaușescu a obținut 11 miliarde bani cu care a dezvoltat tara
Postat 31 Iulie 2018, 12:17 de Sandu1206
tari dezvoltate
Daca vrei sa vorbim economie, vorbim. In general tarile dezvoltate au un grad de indatorare mare si foarte mare, cateva exemple: Japonia peste 200%din Pib, Belgia, Sua, samd. Prefer indatorarea pe dezvoltare decat indatorare mica fara dezvoltare diar de dragul neindatorarii. Daca infrastructura lipseste si investitiile vor lipsi, tara pierzand competivitate. Uita-te la Moldova, fara autostrada peste Carpati, diferentele vor creste fata de Transilvania, fiind condamnati la saracie
Postat 31 Iulie 2018, 11:59 de cetateanbihorean
BO
Oradene, de zici ca Bolo e o nulitate?! Asa stii tu sa apreciezi ce a facut el? Sau poate nu stii, nu vrei. Daca toata Tara era condusa de oameni ca el, eram inaintea ungurilor demult, cot la cot cu polonezii, aveam A3 gata, centura Bucurestilor facuta, A1 gata cu Sibiu-Pitesti inclusiv, borfasii. La puscarie Unde le e locul, averile executate cum e normal, si intr-adevar te ustura buzunarul daca treceai pe rosu sau faceai alte magarii. Era Mai bine decat acum? Poate zici ca nu pentru ca taxele probabil erau Mai mari. Oricand prefer varianta cu taxe Mai mari. Tu parca sustineai ca nu va reusi sa mute. Nutrientul din Iosia pe nustiu ce informatii si uite ca afacut-o!
Postat 31 Iulie 2018, 10:47 de cetateanbihorean
Bihoreanoradean
Putorile că tine au de muncă la canal. Tu nu ești leneș, ești PUTOARE. Esti nemulțumit de tine .
Postat 31 Iulie 2018, 10:33 de Sandu1206
În țara orbilor chiorul e împărat
Sa nu confundăm disciplina cu dictatura. Sigur că e de dorit un primar și mai bun, și mai galant în relațiile publice, nu doar în cele conjugale. De escrocii sentimentali am tot avut parte și după ei n-am rămas cu nimic, așa că nu putem decât să fim mulțumiți cu ce avem. O fi el din topor, dar e mai bun decât toți ceilalți. Ăia au fost mai mult din coadă.
Postat 31 Iulie 2018, 09:34 de FaBULA
Shogun
Atunci când stai într-un bloc cenușiu, comunist dar visezi o casa ca in povești, ce faci? Îți renovezi ce ai, in limita posibilităților sau îți cumperi pe credit o casa pe care nu ți-o permiți și de care toți prietenii, rudele, vecinii vor fi invidioși iar tu foarte mândru. Dar ce te faci daca nu îți mai permiți rata? Sau ce te faci daca banca nu îți dă credit pentru că nu ești eligibil? Ei bine bolojan poate face orașul frumos pe bani 'imprumutati' de la orădeni, atâta timp cât nimeni nu îl poate atenționa că sare calul. Ați ajuns să-l ridicați în slăvi de parcă a venit cu bani de acasă..
Postat 31 Iulie 2018, 08:02 de User anonimizat
Băi...
Cât au construit austriecii, ungurii şi evreii, Oradea a arătat super. Când s-au apucat de construit românii, au făcut-o praf... Nu zic că nu există vile foarte frumoase construite de români, dar sunt puţine. În rest, vax şi fix-pix... Bine face Bolojan, oraşul ăsta trebuie să devină o bijuterie. Dacă n-ar fi fost el, Oradea ar fi arătat ca o cloacă.
Postat 31 Iulie 2018, 07:35 de Shogun
"Civilizații" din Oradea
Voi ăștia care vreți civilizație cu forța... o vreți pentru a-i civiliza pe cei din jur sau pe voi înșivă? Adică e bine de știut: sunteți voi necivilizați și neputincioși și aveți nevoie de ajutor.. sau aveți impresia că toți în jur sunt necivilizati, mai puțin voi?
Postat 31 Iulie 2018, 07:29 de User anonimizat
Bine B0$$!!!
romanii au invatat doar amenintati cu trasul in teapa sau cu munca la canal. in rest, au fost niste lenesi in toata istoria. doar cu forta poti face ceva in tara asta. chiar daca nu ne convine...
Postat 31 Iulie 2018, 01:38 de crzy
Felicitări!
Aveți votul meu oricând. Felicitări! Se vede în tot ardealul că PNL civilizează România. Și cu forța dacă trebuie. De la Oradea la Sinaia și de la Brașov la Timișoara doar administrațiile liberale produc dezvoltare și plus valoare.
Postat 31 Iulie 2018, 01:36 de Clauditza
Foarte bine face
Toata ziua ne plangem ca ce in urma suntem fata de Austria, Germania si Europa in general. Ei au invatat toate astea in timp, cum zice articolul. Dar oare noi ne permitem sa treaca acei 50 de ani natural? Cand vrem sa ii ajungem din urma? Ca sa nu aruncam banii degeba - aia putini care sunt, mai bine ii punem la treaba sa faca alti bani. Si din ceea ce producem ulterior si care vor veni apoi anual, putem face strazile la periferie, putem face festivaluri si putem face spatii verzi. Dar inainte trebuie infrastructura, trebuie turism si trebuie parcuri industriale.
Postat 31 Iulie 2018, 01:35 de Smiley
Bihoreanoradean
Eu nu votez partidul, eu votez Omul. A făcut treabă Felicitări. Dar ne trebuie noua niște reguli ( un șablon, cum au avut alții ). Noua ne lipsește identitatea. Noi nu suntem Români, termenul de Roman sau Ruman l-au inventat cele 3 imperii, datorită faptului că imperiul Roman a cucerit Dacia, și așa ne-am pierdut identitatea.
Postat 31 Iulie 2018, 01:26 de Sandu1206
Bihoreanoradean
Mie îmi place ordinea, dar problema w că nu se face la nivel național. Pt că în perioada 1990-2004 am făcut ce am vrut, și am înțeles că asta e democrația, ceea ce e greșit, și acu e greu sa ii civilizezi pe oameni. Englezii, Japonezii, Germanii și Americanii au fost niste jegoși in comparație cu noi, dar au făcut un efort, un efort pe care noi nu vrem să-l facem ce e bine așa ( no nu-i bai , mai rău nu fie ) , noi trebuie să scăpăm de chestiile astea , și să ne definim că nație. Avem șansa dar nu vrem. Era mai frumoasă Oradea in alți ani în care nu puteai sa mergi in centru pt că , clanurile de Țigani și Șmecheri făceau legea in Oradea????
Postat 31 Iulie 2018, 01:00 de Sandu1206
Sandu
Completare: să știi că am fost votant Bolojan/PNL si chiar am crezut în naivitatea mea că un om care a reușit să facă ordine în administrație ca secretar de stat, ar putea face minuni ca primar. Chiar dacă a făcut unele chestii se pare că acum vrea să facă curățenie și între oradeni.. probabil că astea sunt limitele lui și abuzează de ele .. mai lipsește un pas până la dictatura..
Postat 31 Iulie 2018, 00:46 de User anonimizat
@ sandu
Te miri că a ajuns PSD în cardasie cu UDMR să conducă țara? Bolovan e produsul și oglinda pnl-ului. Află că la următoarele alegeri locale voi vota orice numai sa nu iasă bolojan: am păreri convinse de dreapta și sunt roman getbeget dar prefer un ungur, tigan, comunist, orice în locul acestei nulități!
Postat 31 Iulie 2018, 00:35 de User anonimizat
Felicitări Bolojan
.
Postat 31 Iulie 2018, 00:26 de Sandu1206
Teoria civilizatiilor
"felul miserupist și bădăran cu care a ajuns sa-i trateze pe orădeni, care au ajuns sa nu mai aibă nici un drept în orașul lor, pana și dreptul la proprietate a ajuns sa fie periclitat de HCL-urî abuzive care calca în picioare constituția! " bine exprimat.Omul a facut treaba,fara discutie,probabil e chiar la apogeu.In mod inevitabil la un moment dat va incepe sa coboare, iar sfortarile astea peste lege si bun-simt sunt un semn.Nu e exclus sa coboare mai jos decit ne asteptam, daca nu i se va deschide parasuta.Pina atunci, "la trebunal,birjar"
Postat 31 Iulie 2018, 00:16 de excalibur
Ai dreptate
In ceea ce ai spus. Imi pare rau ca nu putem sincer, formal sau informal sa avem discutii periodice cu repr primariei pe unele subiecte. Dar sa stii ca aceste lucrari sunt necesare, trebuie facute. Ca Bolo le face pe toate odata, e altceva. E harnic, bine ca le face. Altii nu le fac. Referitor la taxe, cand le va creste guvernul pe viitor, Bolo va da lovitura scazandu-le! :)))
Postat 31 Iulie 2018, 00:14 de cetateanbihorean
@ cetatean
Or fi impresionați vizitatorii de unele obiective din Oradea, fapt ce ar putea face mândru orice orădean dar toate astea au un preț: am ajuns sa ocolesc centrul pentru că eu că orădean nu am nevoie de chiar nimic de acolo, am ajuns sa ocolesc piețele, apropo de subiectul articolului (și care sunt gestionate de oamenii primăriei) pentru că găsesc aceleași chestii de import dar mai ieftine la oricare supermarket sau le iau de la tara când merg la părinți în weekenduri, am ajuns sa ocolesc in general orașul din cauza traficului haotic generat de pietonale și lucrări fara sfarsit, am ajuns sa urăsc monopolul, restricțiile și taxele in creștere de care primăria se pare că nu se mai satură și lista ar putea continua. Deci sa ne integem: problema mea nu e cu omul ci cu felul miserupist și bădăran cu care a ajuns sa-i trateze pe orădeni, care au ajuns sa nu mai aibă nici un drept în orașul lor, pana și dreptul la proprietate a ajuns sa fie periclitat de HCL-urî abuzive care calca în picioare constituția!
Postat 30 Iulie 2018, 23:56 de User anonimizat
Niko
Suntem satuli de telenovele, vino cu dovezi, altfel intri doar la categoria barfe, smenuri, susanale. Babele care stau pe prispa-n fata casei ar fi invidioase pe tine :))))Nu mai credem baliverne tataie, esti troll platit de concurenta?
Postat 30 Iulie 2018, 23:47 de cetateanbihorean
!!!
@nikotelekus: Mi-a plăcut începutul comentariului dar....biroul Urbanism are merite? Si la care city manager te referi? Florea sau actualul? Hai ca despre actualul mi-am mai schimbat părerea dar eu înnebunesc când văd ce a putut face PRIMARUL NEPERECHE din Piața Unirii! Iar asta cu pietonalele este o tampenie! Oradea nu se pretează la așa ceva! Are străzi înguste! Orașul se sufocă! Dărâmă tot si fă alt oraș! Poate mai trăiește arhitectul lui....din B.! S-ar potrivit! PS: era o metaforă, evident că nu mai e!
Postat 30 Iulie 2018, 23:46 de soricel
Bihoreanoradean
Cand mare parte a turistilor, viniturilor si celor care pun prima data piciorul in Varad raman impresionati pozitiv, evident, atunci inseamna ca parerea lor e obiectiva. Ca tu, soricel si alti scortosi de pe aci aveti o repulsie fata de Hitler, asta e. Eu nu ma uit la chelia lui, ci doar la ce face. Imi place Austria, dar in Austria si frunzele stau aranjate intr-o parte, in Germania exista reguli stricte, cum si-au refacut nemtii tara distrusa dupa ww2 cu femei si copii in 20 de ani? Fara ordine si disciplina nu exista civilizatie, respect samd. Aici e si o nuanta, intr-adevar Bolo greseste, exagerand cred eu in unele privinte, cred ca din anumite motive. Nu stie psihologia la romani si nu stie cum sa potriveasca lucrurile ca sa dea bine in poza. Dar per ansamblu, primarul a facut si face o treaba excelenta, nu degeaba e recunoscut in tara pentru rezultatele lui. Fiecare are parerea lui, nu trebuie sa te conving eu de ceva, tu nu-l mai vota, cauta-ti pe altul, poate pe Sabau sa vedem atunci. Numai facand comparatii realizezi valoatea adevarata a unui lucru.
Postat 30 Iulie 2018, 23:40 de cetateanbihorean
Tot lingăi ați rămas!
În atenția pupinkuriștilor lui Bolovan! 1. Țăranul din satul Birtin, ajuns orășan printr-un nefericit (pentru orădeni) concurs de împrejurări, promovat în politică de frații Mikkula pe criterii de slugărnicie, NU are nici un merit în schimbaera la față a Oradiei! Aș zice, dimpotrivă!..Meritul principal este al celui care ocupă poziția de city manager și al angajaților de la Biroul Urbanism, dar, ca peste tot, meritele sunt ale șefului!..Ce logică, în afară de o șpagă grasă (după cele câteva zeci luate pt contractele de la firma Selina), l-a determinat pe Bolovan să cumpere încă 20 de tramvaie vechi, pe lângă alte zeci, existente în stocul OTL, din Germania?! Un tramvai nou, modern și ecologic este produs la Arad, dar dacă ești bolovan, iei șpagă și cumperi de la străini!..Mai exista și varianta unor tramvaie cehești, produse la Praga, la 100.000 euro bucata..Dar mai bine luăm fier vechi de la nemți, lasă-i dracului pe orădeni!..Câtă vreme Bolo e preotejat de SRI, nimeni nu se atinge de el, dar ÎI GARANTEZ că vremea lui a cam trecut și că i se apropie funia de par!..
Postat 30 Iulie 2018, 23:37 de nikotelekus
@ sandu
Mi se rupe de părerea ta "obiectiva'. Fac pariu că goagăl te-a ajuta sa-ti dai seama de natura penibilei tale pareri
Postat 30 Iulie 2018, 23:36 de User anonimizat
Bihoreanoradean
E foarte obiectivă părerea. Pune mâna pe DEX sa vezi. Sau îl luăm pe soricel de arbitru
Postat 30 Iulie 2018, 22:49 de Sandu1206
@ sandu
Ai dreptate: părerea ta e subiectivă , chiar superficiala aș putea spune. Te lași orbit de lucrurile care se vad, de luminițele și betoanele unei metropole, așa ca un copil de la tara ajuns pentru prima dată la oraș. Eu vorbeam de păreri obiective. Pune și tu mana pe un dex.
Postat 30 Iulie 2018, 22:46 de User anonimizat
sorboneii
Din cauza...nu datorită....mai Sorbonel! Si iar intreb: ne bucurăm cine? Tu da! Dar nu vorbi la plural! Scrie: mă bucur...
Postat 30 Iulie 2018, 21:54 de soricel
Bihoreanoradean
Opinie proprie și subiectivă : in 10 ani de mandat a ridicat Oradea peste alte orașe, Oradea a fost și e mai frumoasă decât Timișoara și Cluj. Rimler Károly a fost primul primar care a pus punctul pe Oradea a fost primar 18 ani. Bolojan e al II-lea primar care pune punctul pe Oradea in 10 ani. Ne bucuram că nu o avem pe Firea-Pandele&CO, care sa facă pelerinaj pe banii noștri, ne bucuram că nu îl avem pe Mangă sau Sabău. Sunt și lucruri din care trebuie sa învețe, dar Oradea merge spre bine . Unele lucruri nu sunt bine facute dar alea sunt doar cateva . Datorită faptului că sa votat sa nu se mai extindă intravilanul Oradea eu nu pot să-mi constuiesc casa. Am sa vad care e calea legală și ce se poate face. Dar asta nu înseamnă să îl blamez că nu e un primar bun. Îmi iau teren in alta parte unde e intravilan, și când va fi momentul îmi fac și acolo casă.
Postat 30 Iulie 2018, 21:36 de Sandu1206
Nu primarul e de vina!
Primarul citeste carti vechi in limbi straine si e normal sa aiba viziuni, aparitii, poltergeist si alte manifestari ezoterice.Cu adevarat grav este ca nu e nimeni (sau nu sunt suficienti) in Consiliul Local care sa pastreze un contact nemijlocit cu realitatea inconjuratoare astfel incit sa poata contracara deviatiile fuhrer-ului.Ori e dictatura de partid ori certificatele medicale sunt masluite, aidoma doctoratelor.Aidoma permiselor auto.
Postat 30 Iulie 2018, 21:35 de excalibur
!!!
Dar nu ma pot abține! De data aceasta 10 pentru articol!
Postat 30 Iulie 2018, 21:28 de soricel
la un pas de fericire
Haidi bre! Bolojan altruist? Bolojan ALTRUIST? PS: dar proporțiile sunt ingrijoratoare! Ma rog....
Postat 30 Iulie 2018, 21:19 de soricel
Formatorii (lui peste) de opinie
Bă da ce-mi place de băieții ăștia deștepți care comentează doar că sa se contreze cu cei ce au de spus ceva (argumentat sau mai puțin..) atunci când nebunul o ia pe arătură.. Am o întrebare: voi sunteți în stare de o opinie proprie și obiectivă? Deocamdată vad doar o îndârjire de a scoate in evidenta cu orice pret câteva lucruri bune făcute de măscăriciul din primărie, mai ceva ca în vremea comuniștilor sub tătucul prea iubit, unic sub soare, fiu al fiilor, cel mai cel fecior intre feciori, in rest aruncăm mizeria sub preș. * :)
Postat 30 Iulie 2018, 21:01 de User anonimizat
lasa spiritul sa primeze contra materialismului
Deci,daca mi lasati comentariile in pace iar cei vizati sa le ancheteze nu voi,eu am dovezi pentru scripta manent,desi romanii incalca flagrant CUVANTUL care ramane(ei dand foc la scripta cand vor sa dispara,la fel camerele video,ce le au proclamat dovezi in dreptul roman criminal ce se preda si azi)revenim la idee,nu trebuie sa treci peste sufletul cetatenilor ca sa indeplinesti scopurile criminale ale ue cu ale carui fonduri,funduri,defilezi tantos si apoi te trezesti ca esti in fundul gol,asta ajunge primarul,pomul laudat...oricum face obiectul unei crime organizate in Bihor si tot ce tine de judet inclusiv Oradea,o plangere deja inregistrata in termen,o sa fie anchetat cu siguranta,sa stepte in sala de asteptare ca vine citarea sa intr o calitate ce o are dar e ascunsa de ochii presei.
Postat 30 Iulie 2018, 18:29 de User anonimizat
mai multa moderatie
Nu doar Bolojan are nevoie de moderatie si cumpatare, ci chiar si noi, comentatorii articolului. Nu-mi place la noi romanii, esti bun cand faci lucruri care-ti plac si esti deacord, cand nu le Mai faci, Incep romanii nostri sa uite tot binele care le-ai facut, ti se pregateste excomunicarea din societate. Cred ca avem reactii exagerate, ducem lipsa de moderatie si echilibru, suntem foarte sentimentali. Sub presiunea si impulsul momentului ni se intuneca ratiunea, uitand ca omul pe care-l atacam cu pietre era ieri prietenul, apropiatul si cel pe care-l simpatizam. Suntem foarte schimbatori. Cititi lucrarea psihologului Daniel David- Psihologia poporului roman si va veti convinge. Ne trebuie Mai multa statornicie. Da, afirm cu tarie ca Bolo a gresit, Il stimez dar aceasta greseala nu-mi va face sa-mi schimb parerea cu 180 de grade si sa sterg cu buretele tot ce a facut ieri.
Postat 30 Iulie 2018, 18:25 de cetateanbihorean
@bihoreanoradean
Eu imi usuc hainele in apartament si nu am igrasie pentru ca aerisesc in mod constant locuinta. Necivilizatilor le place putoarea, nu aerisesc si asa se ajunge la igrasie. In ziua de astazi exista o multitudine de mijloace pentru a usca hainele. Daca vrei. Sunt (in special) impotriva acelora care nu-si usuca hainele prin sfori, sarme atarnate sub geamul lor, pentru ca in mod evident le este rusine, de aceea intind rufle pe spatiile verzi, aruncand anatema asupra tuturor locatarilor din bloc. Daca in Italia sau Spania se intampla asa ceva este pentru ca si acolo sunt tigani. Asta nu inseamna ca si ceilalti cetateni trebuie sa traiasca ca TIGANII (cortorarii). Repet, eu si majoritatea locatarilor din bloc, ne usucam hainele inauntru, sunt 1-2 familii carora le place sa traiasca ca si cortorarii, cu izmenele pe sfoara. Trebuie sa inghit asta toata vara ? In aceasta privinta il sustin pe D-l Primar.
Postat 30 Iulie 2018, 17:08 de unchiuvali
Pinonel
Ce a făcut Ceaușescu îneamna dezvoltare, ce face Bolojan înseamnă dezvoltare. Ce faci tu înseamnă că nu te ajută capul. Tu nu îți permiți mai decât o camera la NUCET.
Postat 30 Iulie 2018, 17:03 de Sandu1206
Pacat
Imi pare rau pentru Bolo pentru ca sufeta de anumite excese de zel, cum le consider si acestea al majorarii cu 50% al impozitelor. Un pic de finete si mai multa diplomatie, rabdare nu i-ar strica.
Postat 30 Iulie 2018, 16:30 de cetateanbihorean
Si totusi...
Bolojan e bun pana-si face treaba sa de construit ce e de construit, apoi poate sa vina Sabau De la Psd sa va dea pomeni electorale in loc de poduri, drumuri si parcuri, pana o sa-l regretati pe hulitul “Bolovan”. Un pic de PR nu i-ar strica.
Postat 30 Iulie 2018, 15:58 de cetateanbihorean
Asa e...
Lucian Cremeneanu, ai dreptate. In fond, ideea articolului este corecta, echipa primarului este restanta la comunicare, transparenta si dialog. Dar, totusi am sa repet pana intelegeti toti, Romania ESTE CORIGENTA LA INFRASTRUCTURA, de constructori are nevoie tara asta in primul rand, nu de poeti si asistati sociali lenesi platiti din putinul tarii-exemplul care-mi vine in minte este din Oltenia, cu ocazia inundatiilor din 2018, oamenii stateau pe prispa in fata casei mancau seminte uitandu-se si comentand cum se speteau soldatii sa le faca treaba!
Postat 30 Iulie 2018, 15:51 de cetateanbihorean
Doamne.... si multi, si prosti!
Adica Impuscatul a fost un civilizator, unul Mare, chiar cel mai mare pe care l-a dat acest neam?! Nimeni pana la el n-a daramat atatea orase si sate! Nu le-a ras complet, doar peste 50%. A secat brate de-ale Dunarii, de nu-si va reveni Delta nici intr-o mie de ani! A abatut cursuri de apa, a... dar ce n-a facut?! Si acum voi va prosternati in fata id**tului asta, in loc sa intrebati psihologii simpomele caror boli le prezinta?! P.S. Va doresc @david, @poiu, @anti s.a.m.d. sa fiti primii care va sacrificati pe altarul innoirii, sa va rada casele si sa primiti o justa despagubire, cam cat sa va puteti lua o garsoniera pe Borsecului, la 4/4!
Postat 30 Iulie 2018, 15:32 de pinonel
Educația obligatorie
Dacă la pereți funcționează, să extindem supraimpozitarea și la oameni. Cum pe cei penali din funcțiile publice nu putem să-i albim, deși încearcă unii, propun ca la cei needucați să le fie supraimpozitat salariul. Pentru PSD, adeptul impozitul progresiv, supraimpozitarea să fie direct proporțională cu incompetența. Tare mă tem ca în ziua de salariu madame Dăncilă, și nu numai, va trebui să vină cu bani de acasă.
Postat 30 Iulie 2018, 15:29 de FaBULA
Unchiu
În orașele din Italia și Grecia, pline de turiști, cu străzi înguste și sfori pentru rufe trase de pe o clădire pe alta e tot semn de necivilizate? Sau e o problema de spațiu și de sănătate publică? Acolo unde nu exista balcoane (și nu mă refer la cele închise de țăranii ajunși la bloc), chiar nu ai o alta varianta, decât să le usuci in casă și să îți umpli apartamentul de igrasie. Deja merge prea departe nebunu. Oradea nu e a lui și nici a obedienților din CL care înghit orice gălușcă vomitata de aceasta nulitate!
Postat 30 Iulie 2018, 15:25 de User anonimizat
Cateodata mai trebuie si cu forta ...
... nu ma refer la acest subiect al inaltimii caselor. Ma gandesc la Regulamentul Local de Urbanism care isi propune sa interzica expunerea (in special la blocuri) a rufelor spalate in exteriorul cladirilor, pe spatiile verzi, pe sfori legate de copaci, etc. Sunt perfect de acord cu aceasta masura de interzicere. Taranii mutati (cu forta sau nu) in bloc, trebuie civilizati tot cu forta. A nu se intelege ca toti taranii sun necivilizati. Multi dintre ei sunt mai civilizati decat orasenii.
Postat 30 Iulie 2018, 14:56 de unchiuvali
Lucian Cremeneanu
Da-mi voie sa te contrazic putin. Parere.proprie, dar in Romania lu 2018 daca nu se forteaza se merge inapoi, regres. Noi doar așa putem, așa facem si noi un progres. Peste ani si ani ornsa inteleaga toti care vor sa vada realizarile si realitatile. Poate vom fi batrani pe atunci, sper sa ne incantati si peste zeci de ani :)
Postat 30 Iulie 2018, 13:57 de poiu
Intrebare:
Dupa ce fratii "transilvania sa" vor construe turnurile toata zona adiacenta va devein subit "necivilizata" si o sa fie supra impozitatii? In fapt deja exista o constructive cu creo zece etaje si cred ca toata zona e "necivilizata"! Supraimpozitati tat centrul vechi ca e inconjurat cu cartiere de blocuri cu 4-10 etaje si suntem cu totii "necivilizati!
Postat 30 Iulie 2018, 13:45 de scortosul
" Civilizarea cu forţa " ?????
Despre ce vorbim? Supra impozitarea si supra inaltarea cladirilor are ceva cu civilizarea? S-au construit ilegal constructiile? Nu au autorizatie de construire de la PMO? Aiureala abordarea! Supra impozitarea este direct o discriminare si trebuie atacata in instanta in Romania si la CEDO. Aiureaza bitinezul si trebuie adus cu picioarele pe pamant! Asta ar fi si rolul avocatului poporului dar noi avem doar avocatul diavolului! In rest : sa iti stea in gat bolovane! cat despre consilieri... niste marionete nule asemenu Nulul secund a bolovanului.
Postat 30 Iulie 2018, 13:41 de scortosul
Nici naiba
nu-l mai votează pe asta! Ba, mai sunt câțiva pe creier care se bucura de metodele lui, probabil le lipsea un pic de "civilizație"..
Postat 30 Iulie 2018, 13:24 de User anonimizat
Soricel
Unii doar așa se civilizează. Că dacă-i spui frumos se supără, dacă-i pleznesti se supără mai puțin, dar înțeleg de ce. Felicitări Bolojan. Oradea oraș frumos.
Postat 30 Iulie 2018, 12:27 de Sandu1206
.
imi place civilizarea cu forta si o sa il votez pe Bolojan ori de cate ori candideaza. Mult succes in tot ce face, pentru ca doar asa poti sa construiesti un oras european
Postat 30 Iulie 2018, 12:19 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON