URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
29 Mai 2024, 16:30

Chirurgul Dănuț Dejeu și muziciana Carmen Rus explică de ce candidează la Consiliul Local Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi dintre profesioniștii cu care primarul Oradiei, Florin Birta, vrea să-și înnoiască echipa din Consiliul Local la alegerile din 9 iunie - chirurgul Dănuț Dejeu și managerul Filarmonicii, Carmen Rus - afirmă că au acceptat să se implice în viața politică având convingerea că proiectele PNL Oradea și PNL Bihor pentru domeniile în care activează vor continua dezvoltarea acestora.

„Am avut permanent ușa deschisă la Consiliul Județean”, a spus Carmen Rus, dr. Dejeu mărturisind că inițial a refuzat oferta ce-i fusese făcută de primarul Birta, însă apoi a acceptat din convingerea că „avem o datorie, ca oameni, să ne implicăm în societate”.

De la neafiliere la alăturare

„Sunt în primul rând un artist și voi rămâne un artist. Am preluat conducerea Filarmonicii de Stat Oradea în calitatea de om care a făcut toată viața muzică. În acea perioadă se spunea că dl Ilie Bolojan ar fi dorit desființarea corului Filarmonicii, a acestei instituții. Dar am început să îl cunosc și vă mărturisesc că dacă în momentul de față Filarmonica are cor acest lucru se datorează doamnei viceprimar Antonia Nica și domnului președinte Bolojan”, a spus muziciana Carmen Rus într-o conferință de presă desfășurată miercuri la sediul PNL Bihor, alături de primarul Florin Birta, răspunzând unei întrebări privind motivul pentru care, în pofida riscurilor aferente, a acceptat să se implice politic, cu atât mai mult cu cât la numirea sa la conducerea Filarmonicii a acceptat postul cu o singură condiție, și anume să nu se implice politic.

Carmen Rus a afirmat, însă, că în primele luni de activitate s-a convins nu doar că șeful CJ Bihor nu intenționa să desființeze Filarmonica, așa cum se zvonea, ci dimpotrivă, voia dezvoltarea activității tuturor instituțiilor de cultură subordonate administrației județene. „Am reușit să cunosc acești oameni dincolo de funcțiile pe care le vedem și cred că fiecare cetățean din Oradea și din Bihor au putut să vadă schimbările, cum s-a dezvoltat orașul și județul, iar în momentul când dl. primar Florin Birta a venit cu această propunere de a candida la Consiliul Local Oradea m-am simțit onorată”, a spus Carmen Rus.

„Nu trebuie să fie așa...”

În ceea ce îl privește, dr. Dănuț Dejeu, unul dintre cei mai reputați chirurgi oncologi nu doar din Oradea, ci și din țară, a recunoscut că atunci când același Florin Birta i-a propus să se alăture echipei lui pentru a candida la Consiliul Local, inițial a refuzat. „Primul gând a fost „nu”, pentru că nu mai știam unde să mai introduc în programul meu încă o activitate”, a spus medicul.

Ulterior, însă, „m-am gândit mai bine că avem o datorie, ca oameni, să ne implicăm în societate, pentru că dacă noi stăm deoparte se vor implica alții, și dacă credem că politica este murdară, atunci ar trebui s-o facă cei din pușcării și ceilalți certați cu legea. Și nu trebuie să fie așa”.

Chirurgul a afirmat că a decis să se implice de partea PNL Oradea „și pentru că am văzut ce investiții se fac aici în spitale”, având convingerea că acestea contribuie la creșterea actului medical, nu doar în folosul celor care lucrează în spitale, deoarece aceștia au posibilitatea să lucreze cu echipamente moderne și performante, ci și, în final, în folosul pacienților.

„Avem nevoie de profesioniști în toate domeniile în echipa de consilieri pentru că vrem să luăm cele mai bune decizii pentru orădeni”, a spus primarul Florin Birta despre motivul pentru care le-a propus și celor doi noi colegi să candideze pentru Consiliul Local Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pastrarea fucntiei
Dna Carmen Rus trebuie sa candideze daca vrea sa isi pastreze functia. De dl doctor Dejeu ma mir ca se baga, pentru ca asta va insemna mai putin timp pentru spital, pentru pacienti... cumulul de functii nu e productiv cind esti doctor.
Postat 30 Mai 2024, 15:18 de TanarSiNelinistit
Dr.
Despre Dr. Dejeu am auzit doar lucrui bune!! Oare de ce-i trebuie politica??!! Ce muziciana nu ma mir, poate canta oriunde!! E treaba ei!!
Postat 30 Mai 2024, 09:00 de AnaConda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON