URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Iulie 2022, 19:42

Captură masivă de deşeuri în Borş: Peste 51 de tone de gunoaie aduse din Ungaria, Italia şi Germania (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de tone de deşeuri provenite de la firme din Ungaria, Germania și Italia au fost oprite, joi, de poliţişti la punctele de frontieră Borş I şi Borş II.

Potrivit unui comunicat de presă transmis vineri de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în subordinea căruia se află cele două pucte de frontieră, peste 51 de tone de deşeuri se aflau depozitate în trei automarfare ale căror șoferi s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, la vama Borş I.

"Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de carton de la societăţi comerciale din Ungaria şi Germania pentru firme din România", se arată în comunicat.

Suspectând un transport de deşeuri ilegal, frontieriştii au cerut sprijinul comisarilor de mediu, iar bănuielile li s-au confirmat.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 51.360 kilograme deşeuri din carton, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", se mai arată în comunicat.

De asemenea, tot joi, la vama Borş II, a fost controlat un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă condus de un cetăţean român care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, 59 de butoaie din plastic uzate (foto) de la o societate comercială din Italia pentru o firmă din România.

Nici în acest caz şoferul nu avea documentele necesare pentru a aduce deşeurile în România.

Nici unul dintre aceste camioane nu a fost lăsat să intre pe teritoriul ţării.

În ultima perioadă, tot mai multe asemenea transporturi au fost oprite la graniţă în Bihor. În urmă cu două zile peste 31 tone de deşeuri textile şi cauciucuri uzate au fost interzise la intrarea în ţară prin Borş II.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dacă românii își bat joc de mediu, riscă nu numai amenda și pușcăria, ci confiscarea mijlocului de transport.
Agenția de Mediu și Poliția de Frontieră nu procedează astfel cu autovehiculele înmatriculate în alte țări, fiind implicit complice la aceste ilegalități. Returnarea deșeurilor cu pricina nu descurajează metodele de acest fel în materie de deșeuri și protecția mediului.
Postat 17 Iulie 2022, 11:18 de KP
pana si ungurii
pe cat se cearta la televizor, se pare ca se inteleg bine ungurii cu germanii si cu italienii, ca pe vremea WW1, puterilor centrale, si impart ponturi despre cine pot profita si cum. Rau am ajuns daca pana si ungurii au ajuns sa ne considere groapa de gunoi a Europei. Si cel mai rau nu e ca se inteleg bine, ci ca au gasit prostii de care pot sa profite. Cel mai rau e ca noi nu suntem capabili sa avem un sistem bine pus la punct, sa triem traficul de deseuri astfel incat sa nu prindem 5% din transporturi, ci 95%. Din pacate, noi suntem principalii vinovati, incapabili si prosti, romanii... ei doar si-au gasit fraierii de care pot profita.
Postat 17 Iulie 2022, 05:16 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON