URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 17 IUNIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă nu avem aeroport, de ce nu avem? Dacă am făcut aeroport, de ce nu avem avioane? Dacă avem avioane, de ce sunt așa de scumpe biletele? Dacă subvenționăm biletele, sigur în altă parte e mai ieftin. Dacă ar veni Birta și Bolojan să dea 10 euro fiecărui călător, precis vom afla că în alte locuri companiile lasă pasagerii să joace cruce cu pilotul automat, bașca asigură întâlniri romantice cu însoțitoarele de zbor...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
La ora acestor comentarii, urnele au vorbit, după o campanie pe care unii candidați au dus-o intens, în ciuda redusei probabilități ca challengerii să-i detroneze pe deținătorii celor două funcții cheie ale administrației din Bihor, de președinte al Consiliului Județean și de primar al Oradiei. Pentru că războiul electoral a fost decis într-o singură bătălie, dar și pentru că tandemul Ilie Bolojan - Florin Birta a avut ce etala alegătorilor, perdanții au avut din start șanse modeste, ceea ce, în parte, le și scuză rezultatele.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ați votat la alegerile locale și europarlamentare?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La momentul apariției acestui material, campania electorală pentru alegerile locale se va fi încheiat deja, iar localitățile României vor avea noi conduceri alese în urma alegerilor din 9 iunie 2023. Modul în care guvernanții noștri au procedat în ultimele luni în mimata „luptă” contra jocurilor de noroc la sate va produce, însă, consecințe pe termen lung și va putea afecta serios bugetul statului...
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Prevenirea sindromului de burnout se poate face de către fiecare dintre noi dacă în cadrul muncii considerăm că există condiții care ne pot predispune la stres. Dacă vă simțiți suprasolicitați și aveți impresia că nu mai puteți face față condițiilor de muncă, este bine să faceți o listă cu responsabilitățile și sarcinile de serviciu în ordinea priorităților, stabilind astfel ceea ce efectiv puteți realiza...
24 Mai 2024, 16:28

Bolojan vrea un hotel pe un teren nefolosit al Aeroportului Oradea. Consilierii județeni și-au dat cu toții acordul

Bolojan vrea un hotel pe un teren nefolosit al Aeroportului Oradea. Consilierii județeni și-au dat cu toții acordul sursa imaginilor: CJ Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aleșii bihorenilor, indiferent de apartenența politică, au aprobat vineri, în unanimitate, o propunere a președintelui Consiliului Județean, Ilie Bolojan, pentru construirea unui hotel în imediata apropiere a Aeroportului Oradea, pe un teren al acestuia eliberat prin noua împrejmuire.

Șeful administrației județene a arătat că, în cadrul recent încheiatelor lucrări pentru modernizarea aeroportului, unul dintre proiecte a vizat realizarea unui sistem de pază inteligent, cu garduri cu senzori, acestea fiind „împinse” mai departe de șosea decât fusese gardul vechi. „S-a eliberat astfel o suprafață compactă de peste 6 hectare, pentru care Master-Planul de dezvoltare a zonei prevede activități conexe și activități economice care să valorifice poziția terenului. Ne propunem să atragem un investitor privat, pe modelul practicat și pentru realizarea terminalului Cargo, care să construiască un hotel, sigur ținând seama de regimul de înălțime. Acolo vor putea înnopta și piloții aeronavelor care rămân până dimineața, fără a mai merge la alte hoteluri din oraș, ar ajunge din terminal la hotel în 5 minute”, a explicat Bolojan.

Cum hotărârea adoptată vizează deocamdată doar „exprimarea unui acord de principiu”, Bolojan a adăugat că administrația județeană va gândi un mecanism prin care fie va concesiona terenul prin licitație unei firme care își va asuma construirea hotelului, fie va întocmi un contract de superficie, adică de folosire a terenului pe durata existenței hotelului, ridicat, și în acest caz, tot de privați. 

Potrivit proiectului aprobat vineri prin votul consilierilor județeni, viitorul hotel ar urma să ocupe, cu tot cu spațiile aferente, o suprafață de maximum 15.000 metri pătrați din cei peste 66.000 metri pătrați eliberați prin mutarea gardului ce împrejmuiește aeroportul.

De notat că în zona acestuia, pe cealaltă parte a DN 79, un investitor privat a și construit deja un hotel, astfel că dacă va mai fi realizat unul și în perimetrul aeroportului acestea se vor concura reciproc.

În prezent, la hoteluri din Oradea înnoptează piloți și însoțitoare de zbor ale companiei Tarom care deservesc ultima cursă, de seară, pe direcția București – Oradea și respectiv pe cea de dimineață în sens opus, Oradea – București.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Sandu alias biggie
Hopa si retardatii, aceeasi gargara propagandistica. Fa biggie propaganda cu mama ta
Postat 27 Mai 2024, 21:05 de sanduivanov
Iar au aparut ce trei troli:
KP, Petre93, sanduivanov. Obsedati de betoane, se intreaba de ce nu se construieste din balegar ametecat cu paie. ca sa se simta ca in grajdul unde a crescut. Ivanov, un hotel nu este pentru oradeni. Sigur, poti merge si tu cand te da nevasta afara din casa. Nici pe tine nu te-au intrebat unde sa se faca terminalul cargo. Suferi si tu ca si KP! Nu stiu ce se intampla, pe voi nu va intreaba nimeni nimic. Si din cauza asta simtiti nevoia sa va dati savanti care le stiu pe toate! Petre93, Vor veni si zborurile. Dupa ce vin, cu ce mai trolezi?
Postat 27 Mai 2024, 17:11 de Biggie
E fara curse, la ce hotel?
Dar zboruri pe cand?
Postat 26 Mai 2024, 19:11 de Petre93
Afacere tipic comunista
Cu ce ajuta hotelul asta pe oradeni, pe cei care au deja hoteluri? Le luam clientii, sau ajuta pe taximetristi care ar duce clienti spre oras, nu? Si hop sar aplaudacii ca ce treaba are primaria cu salariile si nivelul afacerilor, pai uite ca are in loc sa aiba de lucru privatii , castigul ii ia consiliul judetean. Existau doua terminale cargo in oras, Velenta si Episcopia, acum primaria il face pe cel pe Borsului ca sa ce, sa incurce afacerile private. Pai eu spun sa nationalizeze consiliul judetean, sau primaria toate restaurantele, terasele, taximetria, firmele mici, si sa ne intoarcem la comunism unde totul e la stat, asa sa poata sa mareasca bugetul sa dea de lucru la firmele de betoane, sa mai facem 300 de centruri si poduri. Iar micile afaceri, oamenii de rand sa nu poata face nimic, doar sa lucreze la ADP, sau marile firme multinationale pe salar minim. Si inca mai sar apludacii ca ce treaba are primaria cu salariile, pai uite asta e treaba ca pe cei mici nu-i lasa sa traiasca, iar cei mari sunt marii patroni de sclavi pe salar minim.
Postat 26 Mai 2024, 14:29 de sanduivanov
Gata și cu proiectul ăsta, de hotel pentru VIP-uri de care să nu știe nimeni unde sunt.
Ieri s-a lansat ... azi rămâne doar zonă de protecție, liberă de construcții. Ce simplu a fost, după ce procuroarea Iorga l-a întrebat pe suspectul Coldea care-i legătura lui cu procesul Miculeștilor de la Curtea Internațională de Arbitraj de la Washington vs. Statul Român, cu apelul de la Curtea Federală de la D.C. Apoi, dacă tot era vorba de "germenii" de la Bihor, l-aq mai întrebat pe "nevinovatul" Coldea despre "gașca" lui Bolojan și legătura acestuia cu Kovesi, dar și cu traseul unor bani, prin Vasile Blaga, către sediul din Modrogan. Practic a fost devoalate informațiile care arătau cum de un birtinez nesemnificativ a ajuns să fie susținut de Statul Paralel condus cu mână forte până acum, de binomul Coldea - Kovesi. Așadar, votați cu încredere la Bihor, pe reprezentantul local al Statului Paralel și pe acoliții liberali locali pentru Oradea și celelalte 100 de localități bihorene.
Postat 25 Mai 2024, 21:58 de KP
O initiativa tipica...
...administratiei Bolojan. In orasul asta trebuie sa faca afaceri numai firmele prietene si multinationalele. Ceilalti, micii intreprinzatori independenti, nu trebuie decat sa plateasca taxe, pana ii va mai tine cureaua, sau sa inchida. Primilor le asiguram facilitati, terenuri, le creem vaduri comerciale acolo unde nu exista, etc.. Restului de plebei le desfiintam accesul cu masina si/sau bruma de locuri de parcaren pt. clienti in numele "modernizarii" bulevardelor, inchdem pietele si punem in loc targuri volante cu un orar impus in asa fel incat mai nimeni sa nu poata sa le acceseze si cate si mai cate... Rezultatul e puzderia de spatii comerciale goale de pe proaspat "modernizatele" strazi. Acuma ne ocupam si de privatii care au avut nechibzuinta de a-si construi hoteluri sau pensiuni si care mai aveau si ei cativa clienti stabili, cum sunt personalul navigant, sau cei cativa ocazionali sositi pe calea aerului in Oradea. N-au decat. Noi facem sa fie bine pt. cine trebuie. Ce conteaza ca peste drum exista deja un hotel, construit, probabil, pe baza unui plan de afaceri care nu a putut prevedea o concurenta tocmai din partea Primariei. Se cheama dezvoltare. Firma care construieste hotelul si cea care vinde betonul incaseaza...
Postat 25 Mai 2024, 09:46 de Musti
Nu știu dacă e un proiect viabil
Un hotel de acest gen ar merge pentru un aeroport care e departe de oraș și cu tranzit mare pentru a fi folosit de echipajele aeronavelor sau dacă ar fi un aeroport mare de tranzit pt pasagerii care trebuie să aștepte cursele. În cazul cazul orașului nostru cred ca acest hotel va fi folosit doar pentru relocarea fetelor muncitoare de pe Borșului sau pentru escapade amoroase extraconjugale
Postat 25 Mai 2024, 08:55 de CivisUlpianum
Am aflat cine vrea de fapt să ocupe locul cu pricina.
E vorba de sponsorul personal al lui Bolojan, urmașul sinucigașului mătrășit în urmă cu niște ani care s-a înrolat în Statul Paralel ca să continue opera lui taică-su cevaai departe de capitală, ca să nu fie tot timpul în colimator. Erbașu pe numele lui, cel care o vrea pe nevastă-sa, care n-are nicio treabă cu Bihorul de fapt, primăriță pe undeva într-o comună cu viitor imobiliar asigurat. Așa că, Bolojan a încasat solicitarea și i-a asigurat omului atât un amplasament de excepție pentru un hotel pe terenul fostei comenduiri a garnizoanei, cât și loc de candidatură pentru soața la Paleu. Acum mai trebuie dat ceva la atâta larghețe în procesul de cerere și ofertă ... iar un hotel, motel sau ce va mai fi în incinta aeroportului, ar fi chiar potrivit pentru oricine vrea clientelă prin apropierea viitorului drum expres Oradea - Arad, care va face legătura între A3 și A1, dar va fi și parte a culoarului de dezvoltare europeană dintre Baltica și Adriatica cu ieșire la Mediterana.
Postat 25 Mai 2024, 08:49 de KP
primaria Oradea are un fetis pe hoteluri
vrea Adrica la Aquapark, vrea Bolojan la Aeroport, toti vor sa faca hoteluri, dar privatii nu se inghesuie, sau deja au construit. Hai, sa fiu mai indurator cu ei, macar la aeroport nu il construieste si opereaza primaria, ci doar liciteaza locatia catre privati, macar asta e bine. Pe de alta parte, nu poti zice ca nu au aparut zeci si sute de locatii de cazare in ultimii 12 ani, si mii de postari cu inchiriere pe AirBnB. Dar lasa micul intreprinzator sa faca un ban inchiriind un dormitor (desi evident statul prefera big business care plateste taxele mai transparent decat 1000 de mici intreprizatori individuali)
Postat 24 Mai 2024, 23:53 de unu
KP aka mama Omida
O sa se facă angajări acolo, poate te pricepi la Housekeeping.
Postat 24 Mai 2024, 22:25 de Sandu2100
si cum se integreaza linia de tramvai cu gardul cu senzori de la SRI?
as vrea sa vedem planul integrat pentru gardul intelijent, ptr parcarea aeroportului, ptr hOtel si ptr linia de tramvai planificata, sa fie dezvoltarea durabila, tinand cont una de alta, sa vedem urmatoarea investitie peste 3 ani ca nu darama ceva nou. Plus, deja exista hotel peste drum. De la privati. Iar daca unii din echipaj ar merge la hotel in oras, ar lasa bani si la OTL/taxi, si la alti oradeni, la o cafenea, eva. Eu ma plang aici, dar apoi pot sa apara treispe de vasi si unu din nufarul sa zica ca iar sunt angajatul primarie. Inventii de genu, pot si eu imprastia acuze ca ei sunt simpatizanti ai partidelor de opozitie, sau nemultumiti de ceva investitie punctuala si de-atunci frustrati? Sa traiasca TDS raposatul!
Postat 24 Mai 2024, 19:50 de unu
Hotel sau motel?
Bolojan visează un "hotel" care nu poate să depășească 16m înălțime, conform regulilor. Pe 15.000 mp, cu piscină și umbreluțe, bar vegan și salon de masaj ... pentru bucuria celor maxim 2 piloți și 2 stewardese care ar rămâne pentru câte o noapte, la ve frecvențe vor ateriza avioanele.
Postat 24 Mai 2024, 19:40 de KP
Conditie de baza
Sa aiba si un bar striptease cu gacici. Ar fi vad comercial, nu gluma. S-ar duce lumea "ca la urs".
Postat 24 Mai 2024, 18:53 de Riviera
da
o idee buna +
Postat 24 Mai 2024, 17:51 de sodelica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.606 RON
  • 1 EUR = 4.9772 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON