URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Mai 2023, 20:20

Bolojan, despre reînființarea ansamblului folcloric Crișana: Numai cu indicatori de performanță! Ar putea da spectacole sâmbăta sau duminica

Bolojan, despre reînființarea ansamblului folcloric Crișana: Numai cu indicatori de performanță! Ar putea da spectacole sâmbăta sau duminica foto arhivă BIHOREANUL
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La o săptămână după pronunţarea unei sentinţe definitive care obligă Consiliul Judeţean Bihor să reangajeze foştii salariaţi ai Ansamblului Profesionist Crişana în cadrul Teatrului Regina Maria, şeful administraţiei judeţene a anunţat că o parte din aceştia au şi fost deja reîncadraţi. "Cred că este vorba de vreo zece persoane", a spus Ilie Bolojan într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o miercuri.

În ce priveşte reînfiinţarea ansamblului, preşedintele CJ Bihor a spus că "vom lua o decizie împreună cu directorul teatrului pentru a vedea ce este de făcut mai departe şi vă vom ţine la curent".

Întrebat de BIHOREANUL dacă, în cazul reînfiinţării, conducerii ansamblului îi vor fi stabiliţi indicatori de performanţă, aşa cum s-a procedat cu toţi managerii celorlalte instituţii de cultură din subordinea CJ, fapt care a dus la creşterea numărului de evenimente, de spectatori şi a încasărilor, Bolojan a spus că acest lucru este de la sine înţeles, pentru că nu va permite ca ansamblul să aibă o activitate slabă, ca în trecut: "Nu se va putea decât în baza unor indicatori de performanţă. Altfel ar fi o eroare managerială şi o risipă de resurse".

Pe un ton ironic, Bolojan a spus: "dacă s-ar face evenimente sâmbăta sau duminica, ar fi o aderenţă extraordinară. De public, spun...", cu trimitere la faptul că angajaţii ansamblului preferau să presteze la nunţi şi botezuri ori la alte evenimente private, desfăşurate în general la sfârşit de săptămână, decât să dea spectacole pentru public.

Ansamblul Crişana a fost desfiinţat în august 2021 prin votul consilierilor judeţeni PNL la propunerea preşedintelui Ilie Bolojan, care intenţiona înfiinţarea sub o altă denumire şi angajarea artiştilor cu contracte pe perioadă determinată. O parte a celor 32 de instrumentişti şi dansatori a contestat în instanţă decizia, în prima fază Tribunalul Bihor dând dreptate Consiliului Judeţean, dar în final Curtea de Apel Timişoara a "întors" decizia în favoarea foştilor salariaţi, decizia definitivă pronunţând-o la începutul acestei luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
curiozitati…
1. cine va plati cheltuielile retro cu salariile artistilor? 2. cum se poate ca acceasi speta, cu aceleasi probe este judecata intr-un fel de judecatorii de la oradea si intr-un alt fel, diametral opus, de catre judecatorii de la timisoara? se functioneaza dupa alte legi? nu de alta dar cel care a dat o sentinta gresita ar cam trebui tras la raspundere: de ce? in ce împrejurimi? au fost presiuni? samd
Postat 12 Mai 2023, 17:06 de denis
Din ciclul ,,Luati site-ul de cultura si bagati-l in duba!"
Da-le, ţӑrane, norma, ca la cap-ul unde ai crescut! Dansatorii atatia pasi, solistii atatea strofe....
Postat 11 Mai 2023, 14:31 de pinonel
Cand tragi ciment pe nas....
Cand tragi ciment pe nas.... ajungi sa crezi ca te pricepi la toate, inclusiv la strategii in cultura. Taranoiul birtinului :)))))
Postat 11 Mai 2023, 11:22 de Silver_Cat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON