URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2020, 10:22

Bolojan: „CJ nu a făcut ce trebuia, se poate face mai mult în Bihor”, Oradea cu Birta primar va fi  „pe mâini bune” (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei doi candidaţi ai PNL la cele mai importante funcţii din Bihor, Ilie Bolojan, aspirant la preşedinţia Consiliului Judeţean, şi Florin Birta, care le cere orădenilor votul pentru a deveni primar al municipiului, au susţinut sâmbătă dimineaţă o declaraţie transmisă live pe Facebook. Din Cetatea Oradea, cei doi au explicat decizia surprinzătoare luată vineri în PNL Bihor.

Bolojan: „Vreau să îndrept lucrurile la CJ”

Întâi a vorbit Bolojan, care a spus că oraşul s-a dezvoltat, dar Consiliul Judeţean n-a ţinut pasul. Or, a spus edilul, Oradea depinde de CJ Bihor, care trebuie să gestioneze Aeroportul, să atragă fonduri europne, să dezvolte un transport integrat în Zona Metropolitană şi să colaboreze cu primarii din Bihor, pentru a schimba faţa oraşelor şi comunelor din judeţ.

„Cred că în aceşti ani Consiliul Judeţean nu a făcut ceea ce trebuia şi se poate face mult mai mult din Consiliul Judeţean pentru Oradea şi pentru Bihor. Din acest motiv, am luat decizia să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean şi să îndrept lucrurile, astfel încât să avem mai multe zboruri de pe Aeroportul din Oradea către mai multe destinaţii, să atragem fonduri europene mai mari, să participăm împreună cu Primăria Oradea la modernizarea şi dotarea sistemul spitalicesc din oraşul Oradea, să avem un judeţ cu mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite, şi un parteneriat între CJ şi primării pentru investiţii şi dezvoltare. Aceasta nu se poate face decât în condiţiile în care coaliţiile care au funcţionat cu frâna de mână trasă vor fi înlocuite şi am apreciat că soluţia este candidatura mea la funcţia de preşedinte al CJ”, a declarat Bolojan.

Orădenilor, primarul lor le-a transmis că îi lasă pe mâini bune, Florin Birta făcând parte din „echipa puternică de specialişti care a dovedit că, prin implementarea proiectelor europene şi a investiţiilor mari care s-au derulat în oraşul nostru, este capabilă să ducă aceaste proiecte mai departe, să atragă alţi bani europeni în exerciţiul financiar următor şi să facă ca lucrurile să se îndrepte în direcţia bună”.

„Unul din oamenii de bază este domnul viceprimar Florin Birta. A lucrat la toate proiectele în aceşti ani, am lucrat împreună şi am convingerea că alegerea lui în funcţia de primar al municipiului Oradea va face ca oraşul nostru să rămână pe mâini bune şi împreună cu CJ Bihor să putem să derulăm proiecte care să aducă mai multă dezvoltare şi prosperitate pentru orădeni şi bihoreni”, a spus Bolojan.

Birta: „Ştiu că e greu să vii primar după Ilie Bolojan”

A luat cuvântul apoi Birta, care din capul locului i-a mulţumit lui Bolojan pentru că l-a luat în echipa sa. „Am făcut acest lucru împreună şi în echipă cu domnul primar Ilie Bolojan, căruia îi mulţumesc că mi-a dat şansa să lucrăm împreună şi să învăţ. Am învăţat şi împreună am făcut lucruri bune, ca oraşul nostru să se dezvolte şi ca cetăţenii oraşului să simtă prosperitatea”, a declarat actualul viceprimar al Oradiei.

Birta a spus că parteneriatul bun între Primărie şi Consiliul Judeţean, „în care ambii vom fi de aceeaşi parte a baricadei”, va contribui la creşterea calităţii vieţii orădenilor şi bihorenilor.

„Ştim ce avem de făcut în Oradea, avem proiecte pentru următorii 20 de ani, suntem conştienţi că trebuie să dezvoltăm oraşul, pentru a putea fi comparat în continuare cu oraşe mari din Europa, pentru că dezvoltarea acestui oraş şi-a găsit direcţia potrivită. Vom continua ceea ce s-a făcut, pentru că doar împreună vom putea lua cele mai bune decizii”, a spus Birta.

El a dat şi un exemplu de investiţie pentru care Primăria şi CJ trebuie să colaboreze, pe lângă Aeroport şi fonduri europene: Spitalul Judeţean, în prezent finanţat doar de municipalitate. „Gândiţi-vă la un parteneriat între Primăria şi CJ, ce ar însemna în modernizarea spitalului, bani în infrastructura lui, mai ales în contextul pandemiei”, a declarat candidatul la Primăria Oradea.

Birta a recunoscut şi că este greu să aspiri la funcţia de primar după Ilie Bolojan, dar a reiterat că anii petrecuţi alături de acesta i-au conferit experienţa necesară. „Pe fundaţia construită de Ilie Bolojan vom continua să construim”, a încheiat Birta.

În final, cei doi candidaţi şi-au dat mâna, zâmbind spre camere.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
@ preda (sandu2)
Una e sa nu iti permiti un produs/serviciu de care nu ai neaparat nevoie si alta e sa fii jegmanit pe fata din pozitie de monopol tocmai de institutiile care sunt in slujba platitorului de taxe. Sunt convins ca ti-e greu sa intelegi asta. Mai e unu ca tine (la fel de prost) pe aici: aplaudacu sandu de la coada vacii
Postat 10 August 2020, 05:51 de oradeanbihor
Se strange latul....
Stafful AIO- plangere penala,stafful OCPI- plangere penala, stafful ABA Crisuri- plangere penala..."Toate drumurile duc la....Roma",sau la magnificul nostru conducator,Dorel de la primarie,sub auspiciile si directivele caruia au"lucrat" aceste grupuri de persoane...In asteptare,cei care au semnat ...ca primarul,"in necunostinta" de cauza !!??
Postat 10 August 2020, 00:03 de platona
#Oradeanbihor
Munceste mai mult ca sa ai rezultate si un trai decent ca sa nu te vaicaresti. Clar esti unul din oamenii care taie frunze la câini si esti un trist nerealizat! Numai cine nu munceste nu are cele necesare si se vaită de preturi
Postat 09 August 2020, 17:21 de Adrian_Preda
Oradeanbihor
::: )))))
Postat 09 August 2020, 17:09 de Sandu2100
@ sandu
Eu am avut dinbtotdeauna. Tu ai?
Postat 09 August 2020, 15:46 de oradeanbihor
Oradeanbihor
O să te oblige Bolojan să-ți faci buda in casă:::))))
Postat 09 August 2020, 12:23 de Sandu2100
Hai sa ne râdem puțin
E unu pe aici care ne spune ca nebunu a adus Oradea in top 3... ha ha ha.. care top 3 mă? Cele mai scumpe utilitati? Cel mai scump transport in comun? Cele mai mari taxe? Cele nai mici salarii? Cele mai multe exproprieri fara nici un sens? Hai ca am inteles ca e baiat bun: nu mai stam la coada la buletine si candva la pasapoarte... bla bla bla.. de parca schimb zilnic buletinul.. aaaa.. se plimba pe santiere... un manager capabil, delega sarcini. Daca nu face asta avem o problema: ori echipa din subordine e praf si necesita supervizare, ori nebunu nu are incredere nineni, ceea ce inseamna un mod autoritar de a conduce. Asa ca la revedere, drum bun bolovane. Mergi la CJ ca Birta oricum pica.
Postat 09 August 2020, 08:31 de oradeanbihor
+Iapa noastra..
..cal a fost!Dupa alegeri sa invitam taranul atotstiutor-demolator dupa statuie..sa vedem cum ...cuie!M Viteazul nu este reprezentativ aici declama birtinezul chelios-ordonind demontarera monumentului!!!!!!!!!!!!!!Baaaa.... da cu calu ce avusesi neica??
Postat 09 August 2020, 04:47 de grigore
Macel la PSD !!! :))))
#TeamBirta
Postat 08 August 2020, 23:26 de continental
Adrian_Preda
Nimeni nu merită statuie în timpul vieții. Nici Rimler, dă tu sărci să vezi cine-i și ce-a făcut, nu are statuie. Dacă nu ar fi agitatori ca tine jumătate din critici ar dispărea. Mergem în centrul Craiovei, Lipscani? Sau preiei propaganda? Retoric!
Postat 08 August 2020, 22:44 de oradeaveche
Latraii si alfabetizarea...
Constat cu regret, faptul ca, cea mai mare parte a sustinatorilor (latrailor) birtinezului sifilitic, au mare-mare nevoie de un Abecedar si cursuri intensive de limba si literatura romana, nivel elementar. Dupa alfabetizare, va recomand cu caldura psihoterapie, medicamente si electrosocuri. Cel mai indicat ar fi ca, tratamentul psihiatric si alfabetizarea sa le efectuati impreuna cu iubitul vostru conducator - schizofrenicul sprancenat, cu ifose de presedinte al CJ Bihor. Pana atunci, sa recapitulam "marile realizari" ale idiotului nr. 1 din administratia oradeana : circulatie blocata pe toate arterele principale, centura blocata, mega-poluare, santiere interminabile, multe drumuri neasfaltate, gropi, strazi inundate la orice ploaie, taxe si impozite astronomice, pret exorbitant la giga-calorie, cea mai mare parte a blocurilor nu sunt reabilitate termic si nu sunt racordate la gaz, linie de tren neelectrificata, lucrari atribuite fara licitatii, lucrari si achizitii supraevaluate, ocuparea functiilor de conducere in institutiile publice fara concurs, mentinerea in functii de conducere a persoanelor condamnate penal. 12 ani de ciuma birtineza ! BUIE MOLO !!!
Postat 08 August 2020, 22:33 de Silver_Cat
Consiliul județean e rău ...
... în timp ce, municipalitatea orădeană se zbate să lichideze focarele țânțarilor "liberali" care nu cedează nicicum. La prima dezinsecție nu s-a mișcat deloc. La a doua tot așa ... la a treia chiar s-a dezvoltat la loc. A urmat a patra ... apoi a cincea ... iar a șasea chiar s-a prins bine de oraș. Urmează efectele celei de a șaptea ... pe banii orădenilor deja obișnuiți cu toate înțepăturile, în același sezon de nici trei luni. Precis că Oradea și-a făcut treaba din prima încercare, pe bani puțini ... doar că, județul e plin de vegetație rurală și doar unul ca Bolojan va rezolva problema. Nu oricum, ci prin creșterea volumului de beton turnat în "tăt" Bihorul!?!
Postat 08 August 2020, 21:38 de CrisDumi
Bolojan merita statuie
Mai vad pe uni ca l critica pe Bolojan si echipa care au rezultate de top la nivel EU si in țară. Practic au adus Oradea in top 3 orase ale României și asta zice tot!!! Dacă va place corupția, mizeria, ploconele, nepotismele votați pe dl Mang la primărie....sau va daca nu va place orașul va puteți muta la Craiova si ve ti avea gunoiul pe care multi cîrcotași il vreti. Birta e un om modest il vezi adesea fie ca e 40 de grade fie ca ploua pe șantier verificând bunul mers al lucrărilor, il vezi mergând pe jos si asta spune multe despre un om!!! Bolojan merita tot respectul oamenilor si nu numai...nimeni nu i perfect , doar cine nu munceste nu greșește! Pot spune ca din planul de 100% a implementat cu succes 90% ceea ce e lucru mare. In momentul de față alți mai capabil in Bihor nu sunt. Dl Mang zis si "protocol " este înconjurat de lepre obișnuite sa falimenteze instituțiile pe care le a condus , oameni care au făcut averi folosinduse de funcțiile avute . Cine sa vina primar? De la Alde doar bețivi, poate primar in Bali sau la sf de saptama la Han...restul sunt obișnuiți cu grătare, chefuri si beții, mai putin cu munca si infrastructura... pentru Bihor ar fi cea mai bună alegere cu Bolo la consiliu.Sa nu uitam când Bolo a fost prefect a fost primul din Romania care ti a dat pasaportul si buletinul in doua ore!!! Stiti spagile si cozile de la pașapoarte...a fost primul care ti a dat nr. auto in aceeasi zi fără cozi...asta înseamnă să te gândești in primul rand la cetățean!!! Din partea oamenilor normali aveti tot respectul dl primar si nu in ultimul rand va multumim pt ceea ce ati facut pt comunitate...!!!
Postat 08 August 2020, 16:48 de Adrian_Preda
O, da!
Unanimitate îi tot ce-și dorește democrația!
Postat 08 August 2020, 13:20 de oradeaveche
Era timpul......
Daca tragem linie cu ce s-a ocupat Consiliul Judetean in ultimii 4 ami iese un mare 0 barat.....Au incercat sa puna directoare la aeroport o contabila de scoala primara, Pasztor cumpara pixuri la peste 100 RON bucata pentru CJ de la amicul sau.....deci numai potlogarii de 2 bani ca atita i-a dus capul.E cazul ca lucrurile sa se schimbe....si se vor schimba!
Postat 08 August 2020, 12:42 de arin
Silver_Cat esti penibil.
Dupa Mang si elnok poti sa pui insi luati de pe strada la intamplare si vei avea progres. Daca-l punem pe Bolojan la CJ, judetul va urca la randu-i. Dar poti sa faci schimb cu vreun vasluian sau teleormanean de apartamente si te intorci la ce-ti place tie.
Postat 08 August 2020, 12:22 de Neutryno
Slugoii birtinezului...
Un slogoi mafiot, care s-a remarcat prin faptul ca si-a cuplat rudele si apropiatii la banii Primariei : fratele director la Aqua Park, sotia in afaceri cu Cetatea Oradea, etc. Iar sifiliticul birtinez.... sunt curios unde si cand a studiat managementul structurilor administrative judetene... Cel mai probabil, va incepe alte proiecte paranoice, fara legatura cu realitatea din teritoriu, va supra-indatora judetul, isi va imbogati acolitii, pentru ca in final, sa se piarda printr-un minister, unde va pleca "pentru a ajuta orasul si judetul". BUIE MOLO !!!
Postat 08 August 2020, 11:53 de Silver_Cat
Oradea nu se poate dezvolta fără a ține cont de necesitatea dezvoltarii întregului Judet Bihor!
E necesar ca proiectele pentru Oradea să fie continuate de un om care le cunoaște și are capacitatea, expertiza și experienta de a le finaliza, un om care a învățat administrație de la cel mai bun primar din România. #TeamBirta
Postat 08 August 2020, 11:27 de BlackDot
Ce banc bun :)
De 3 mandate, in Oradea avem doar marionete, incepand de la CL pana la actualul vice, asta pentru ca am votat bolojan. Ei bine, cred ca oradenii s-au saturat de pnl. Nici o diferenta intre ei si psd. Posibil sa puna de o rocada cu alegerile astea. Pacat ca inca sunt carti: locul lor e la groapa de gunoi a istoriei (pnl+psd)
Postat 08 August 2020, 10:46 de oradeanbihor
o palarie prea mare
era potrivita o persoana care a confirmat initial in profesia lui si apoi poate confirma si in functii publice inalte, care nu traieste pe seama functiei publice ci oricand isi poate relua profesia lui, ceea ce nu cred ca e cazul lui birta care e de profesie "mana dreapta a lui bolo".
Postat 08 August 2020, 10:40 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON