URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Iulie 2023, 19:14

Bolojan a semnat contractul. Centura Aleșd are asigurată oficial finanțarea din fonduri europene (FOTO)

Bolojan a semnat contractul. Centura Aleșd are asigurată oficial finanțarea din fonduri europene (FOTO) sursa foto Facebook/Ilie Bolojan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a semnat joi, la Ministerul Transporturilor, contractul de finanțare a șoselei de centură a orașului Aleșd, la care lucrările au trecut de jumătate din volumul proiectat.

Am semnat azi, la Ministerul Transporturilor, contractul de finanțare pentru varianta de ocolire a orașului Aleșd”, a anunțat Bolojan pe Facebook, adăugând că valoarea totală a contractului este de 120 milioane lei, din care valoarea totală eligibilă este 102 milioane lei, iar TVA aferent, de 18 milioane lei, este neeligibil.

Șeful administrației județene a reiterat că „până acum lucrările executate au fost finanțate din bugetul Ministerului Transporturilor”, iar sumele achitate constructorilor urmează să fie recuperate din fonduri europene, prin Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care se vor deconta și restul sumelor, în cadrul Programul Infrastructură Mare.

În ce privește stadiul executării lucrărilor, care la finele lunii trecute ajunsese la 60%, Bolojan a precizat, publicând și câteva imagini pe rețeaua de socializare, că „azi și mâine se toarnă stratul de uzură pe tronsonul dintre Tinăud și Peștiș”, care va fi gata complet săptămâna viitoare.

Pe de altă parte, președintele CJ Bihor a anunțat că săptămâna viitoare este programată și semnarea contractului de finanțare din fonduri europene pentru realizarea documentației tehnice a Drumului Expres DX Arad - Oradea, valoarea acesteia fiind de 11 milioane euro, iar până în toamnă vor fi semnate și contractele de finanțare din fonduri europene pentru centura municipiului Beiuș (20% stadiu de execuție) și pentru centura Sânmartin (stadiu 40%), proiecte realizate de CJ Bihor în parteneriat cu CNAIR.

Citiți pe aceeași temă și articolele:

Centura Aleșd, la 60%. Circulația pe DN1 între Aleșd și Tinăud se desfășoară dirijat și cu restricții de viteză (FOTO)

În ce stadiu sunt lucrările la Centura Beiuș

Centura Sânmartin a ajuns la 40%. Un proprietar din Băile 1 Mai împiedică execuția unui pod și amână finalizarea proiectului peste termenul programat

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Tot oficial ...
... Oradea din vremea de primar a lui Bolojan are de plătit corecții financiare de vreo 25 milioane Euro până în prezent, ca restituiri la fondurile europene cheltuite aiurea. E pe felie acum, la negocieri, încă vreo 20 milioane Euro de la linia de tramvai din Ioșia făcută tot anapoda.
Postat 14 Iulie 2023, 16:26 de KP
::::))))))
Asa-i treaba in Bihor, te începi de lucrare înainte sa iei banii, alții au bani și nu se încep ::::))))
Postat 13 Iulie 2023, 19:25 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON