URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2024, 17:32

Scandal într-o școală de top din Oradea: Portarul a chemat Poliția, acuzând administratorul că l-a luat la pumni

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Polițiștii bihoreni au fost chemați, vineri, la Colegiul Mihai Eminescu din Oradea, unde doi angajați s-au luat la ceartă. Portarul unității de învățământ a sunat la 112 și a cerut intervenția Poliției, acuzând că administratorul unității de învățământ l-ar fi luat la pumni.

S-au înjurat reciproc

„Vineri, 9 februarie a.c., la ora 11.21, polițiștii bihoreni au fost sesizați, în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112, de la un bărbat de 48 de ani, din municipiul Oradea, județul Bihor, angajat ca personal administrativ al unei instituții de învățământ din Oradea, că, în aceeași zi, în jurul orei 09.30, în urma unei altercații spontane, ar fi fost lovit cu pumnul la nivelul feței de către un bărbat de 52 de ani, din comuna Sântandrei, județul Bihor, angajat ca personal administrativ al aceleiași unități de învățământ”, a anunțat Poliția Bihor.

Cei doi s-au luat la ceartă după ce administratorul i-ar fi cerut portarului să deschidă poarta dinspre strada Academiei a curții colegiului, ca să poată intra o mașină ce furnizează alimente pentru un chioșc deschis în incinta unității de învățământ.

„Domnul portar a înțeles altceva, că i se cere să preia dumnealui marfa, ori niciodată nimeni nu i-a fixat alte atribuții decât cele legate de facilitarea accesului în școală. A refuzat să asculte de ceea ce domnul administrator, superiorul lui, îi cerea, adică să deschidă poarta, s-au înjurat și apoi a fost o îmbrânceală între cei doi”, a declarat vineri pentru BIHOREANUL Livia Muntean, directoarea Colegiului Mihai Eminescu.

Directoarea n-a fost martoră a incidentului care a fost surprins însă de camerele de filmat ale școlii. „Eu n-am văzut nici înregistrările, dar am înțeles de la colegi că se vede că a fost o îmbrânceală între cei doi, dar nu și pumni. S-au înjurat, s-au supărat amândoi că s-au înjurat și s-au îmbrâncit”, a mai spus Muntean.

De ce s-a supărat portarul

Pentru că directoarea era la ore, în scandal a intervenit directorul adjunct al colegiului, Ioan Cadar, care a trebuit și să-i despartă pe cei doi, pentru că s-au luat iar la harță.

În final, portarul a cerut să fie lăsat să meargă la Serviciul de Medicină Legală, dar pentru că nu era rănit, nu i s-a dat voie să plece de la locul de muncă. Nemulțumit, a sunat la 112. „După ce m-am întors de la ore, am găsit Poliția în biroul directorului și eu abia atunci am aflat ce s-a întâmplat”, a mai spus Muntean.

Directoarea mai spune că, până acum, nici administratorul școlii, nici portarul n-au fost violenți la locul de muncă. „Domnul administrator este chiar o persoană foarte calmă. Cu colegul portar am mai avut probleme de insubordonare, dar niciodată de violență”, a precizat profesoara.

Cert este că vineri, atât administratorul, cât și portarul școlii au fost duși la sediul Poliției Bihor, pentru a da declarații. „În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru stabilirea împrejurărilor în care a fost comisă fapta și luarea măsurilor legale în consecință”, a declarat Alin Laza, ofițer responsabil de relațiile cu presa în cadrul Poliției Bihor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cam trasa de par povestea
Cam slab poate sa minta doamna directoare. Din moment ce s au luat la bataie e clar un conflict mai vechi. Din moment ce directoarea a aflat numa cand a venit politia e clar ca nu exista comunicare, toti am facut scoala. Cand 2 se cearta in 5 minute afla toata lumea. Eu as fi tare curios sa vad ce au surprins camerele. Deci fac pariu ca nu o sa vedem. Directoarea e clar de partea administratorului. Dansa era la ore nu a vazut dar imaginea portaruluu e de subordine ca a mai avut dansa probleme. Cate avertismente a luat portaru pentru comportament inadegvat pana acuma? Da oare cat plateste magazinu din incinta chirie la liceul pastorit de doamna directoare? Si ce legatura exista intre administratoru bataus si patronu unitatii de alimentatie publica. Stai ! Oare sunt unu si acelasi?
Postat 10 Februarie 2024, 09:00 de dt72c2
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON