URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 15 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2015, 10:29

Baschetbaliştii orădeni a pierdut jocul de la Craiova, cu 68-73

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La capătul unui meci foarte disputat, baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea au trebuit să se recunoască învinşi, luni, în ultima partidă din etapa a VII-a a Ligii Naţionale. Evoluând la Craiova, în prezenţa a aproximativ 2000 de spectatori, jucătorii de la CSM CSU au cedat în cele din urmă cu scorul de 68-73, după ce până la începutul sfertului IV au mers cap la cap cu oltenii.

De altfel, primele trei sferturi au fost foarte strânse, doar în ultimul sfert, mai exact în ultimele şase minute, gazdele reuşind să se desprindă pe tabelă şi să-şi apropie victoria.

Primele 10 minute s-au încheiat în avantajul craiovenilor, cu 16-15, însă următoarele două au fost egale, 20-20 şi 11-11. În aceste condiţii, în pauza mare s-a intrat cu 36-35 pentru SCM U, iar în ultima pauză cu 47-46 tot pentru olteni.

De precizat că în aceste trei sferturi, orădenii au ratat destul de mult la aruncările libere. Cu toate acestea şi ei s-au aflat la conducere pe tabelă, chiar şi-n ultimul sfert, când au condus cu 50-49, după un coş de două puncte al lui Lucic. De aici însă a urmat un scenariu în care bihorenii nu au prea reuşit să marcheze, în timp ce craiovenii au fost mult mai eficienţi. Chiar şi atunci când ratau, în multe situaţii, tot ei recuperau şi reuşeau să concretizeze. Chiar în finalul disputei, orădenii au presat şi au început să se apropie, însă n-au mai avut timpul necesar, astfel că scorul final a fost 73-68 pentru SCM U Craiova, echipă care a ajuns la a cincea victorie şi care s-a instalat acum în fruntea clasamentului.

CSM CSU Oradea a înregistrat a doua înfrângere din campionat şi se află pe locul al V-lea, dar cu un joc mai puţin disputat.

Principalul marcator al jocului a fost Uros Lucic, de la CSM CSU, cu 17 puncte. De la orădeni l-a urmat Sean Barnette, cu 12 puncte, în timp ce de la gazde, cel mai eficient a fost Aaron Johnson, cu 15 puncte marcate.


SCM U Craiova - CSM CSU Oradea 73-68 (16-15, 20-20, 11-11, 26-22)

Sala: Polivalentă Craiova
Spectatori: 2000

Marcatori SCM U Craiova: Aaron Westley Johnson 15 puncte, Milivoje Bozovic 14, Cătalin Burlacu 11, Bozo Durasovic 9, Dorde Micic 8, Bogdan Popescu 7, Nicholas Covington 5 şi Milos Grubor 4 puncte.

Marcatori CSM CSU Oradea: Uros Lucic 17 puncte, Sean Antwan Barnette 12, Radovan Markovic 11, Salih Nuhanovic 9, Nemanja Barac 8, Wiliam Edward Franklin 7 şi Andrei Mandache 4 puncte.


Clasament:

1.

SCM U Craiova

5/2

12

2.

CSU Atlassib Sibiu

4/3

11

3.

CS Dinamo Bucureşti

4/3

11

4.

U-Banca Transilvania Cluj

4/2

10

5.

CSM CSU Oradea

4/2

10

6.

CS Phoenix Galaţi

3/4

10

7.

Steaua CSM Eximbank

4/1

9

8.

BC Mureş Tg. Mureş    

3/3

9

9.

Gaz Metan Mediaş      

1/6

8

10.

BCM U Piteşti

4/3

8

11.

BC Timişoara

1/6

8

12.

Energia Tg Jiu

2/4

8

În etapa viitoare, CSM CSU Oradea va evolua pe teren propriu, sâmbătă seara, de la ora 20:45, cu Phoenix Galaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6109 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON