URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2012, 14:00

Bănci cu dublu rost: În Parcul 1 Decembrie vor apărea noi tipuri de bănci, care vor "comunica" mesaje orădenilor

Bănci cu dublu rost: În Parcul 1 Decembrie vor apărea noi tipuri de bănci, care vor "comunica" mesaje orădenilor MESAJE ORI RECLAME. Noile bănci sunt fără spătar şi au în partea laterală un cadru metalic în care se pot pune afişe publicitare. Primăria ia în calcul atât varianta de a închiria aceste spaţii publicitare firmelor de advertising, cât şi pe aceea de a le folosi pentru a transmite mesaje de interes public
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Odată cu vremea bună, orădenii vor găsi în Parcul 1 Decembrie, cel mai mare din oraş, şi un inedit model de bănci. Pe noile piese de mobilier urban e vor putea monta afişe, fie cu conţinut publicitar, fie cu mesaje edilitare.

Bănci pentru toţi

Din această primăvară, numărul băncilor din parcurile oraşului va creşte considerabil: Primăria pregăteşte licitaţia pentru achiziţionarea a încă 500 de bucăţi.

"Acestea vor deservi parcuri, precum Liniştii şi Padiş, şi alei din oraş, cum sunt cele de pe malul Crişului. În primul rând, înlocuim băncile rupte sau pe cele din beton, iar apoi completăm zonele în care lipsesc bănci", spune Mircea Stejeran, şef serviciu în cadrul Direcţiei Tehnice din Primărie.

Băncile vechi dar fără defecţiuni care se vor scoate din parcuri vor fi atribuite asociaţiilor de proprietari, cu condiţia ca acestea să facă o cerere în acest sens către municipalitate.

Experiment

Pe lângă cele 500 de bănci clasice, Primăria va mai achiziţiona şi alte zece dintr-un model experimental. Acestea sunt fără spătar şi mai scunde decât cele cu care orădenii s-au obişnuit. Şezutul este din lemn, iar cadrul metalic al băncii oferă, în cele două părţi laterale, posibilitatea afişării unui mic poster. Aici se vor putea pune afişe cu mesaje edilitare, de exemplu pentru a îndemna cetăţenii să păstreze curăţenia, sau chiar reclamele unor firme, contra cost. "Deocamdată nu am decis pe care variantă vom merge", zice Stejeran.

Municipalitatea a ales să cumpere, deocamdată, doar zece astfel de bănci, pentru a vedea reacţia orădenilor. "Acest model îl punem experimental în Parcul 1 Decembrie. Dacă oamenilor le vor plăcea aceste bănci, vom achiziţiona şi altele", explică funcţionarul Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Lasa-ne
Sa nu mai faca primaria experimente pe banii nostri. Si, in general, sa nu mai cheltuie bugetul pe prostii in timp ce transportul local, salubritatea si gigacaloria sunt printre cele mai scumpe din tara. /o mustata cu o spranceana/ e un pdlist vopsit. Clujul si Aradul care il inspira sunt ale pdl.
Postat 21 Februarie 2012, 06:23 de George
banci
misto te poti relaxa pe o asemenea banca... fara spatar!
Postat 20 Februarie 2012, 18:42 de ioan
cam aşa stş treaba
dar acest \"Mircea Stejeran, şef serviciu în cadrul Direcţiei Tehnice din Primărie\" s-a hodinit vreodată pe o bancă fără spătar? o\' fi vreo două - trei persoane în primăria urbei, care gândesc; sunt utile băncile prin parcuri; problema e la implementare, vine firma X condusă de neamul lui Y (Y fiind pe falusul lui în primărie), vinde urbei nişte gunoaie la preţuri de Bali, poporul se revoltă pe net... şi gata :) Toate afacerile pe bani publici sunt controlate de partidele poloitice, că doar tre\' să prospere; moară prostimea care a votat, trăiască politicienii
Postat 19 Februarie 2012, 20:47 de io
Bolojan are idei
Iar in prima faza, pe cele doua laterale ale cadrelor metalice de la nivelul virfului bocancului meu, incarcat din plin de noroi, sa stea poze cu gibonul sef al orasului. Ar fi singura justificare a unei idei, atit de penibile incit ma intreb daca gibonii nu ar trebui castrati. Aceasta este reactia mea, fiind convins ca cele 10 banci experimentale vor face deliciul refuzului la livrare.
Postat 19 Februarie 2012, 20:05 de Carp III
Hey
@a Luati'va o camera
Postat 19 Februarie 2012, 19:06 de Oradean
a
Bancile sunt dragute dar nu sunt confortabile. E greu sa stai imbratisat cu iubita pe o banca ca asta.
Postat 19 Februarie 2012, 18:31 de a
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON