URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
12 Decembrie 2015, 08:01

AZI, la Arena Antonio Alexe: Baschetbaliştii orădeni îşi cheamă fanii să-i încurajeze la meciul împotriva Stelei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ultimele victorii, dar în special după jocul de la Sibiu, unde s-a impus clar pe terenul liderului, CSU Atlassib, jucătorii de la CSM CSU Oradea se reîntorc în acest weekend acasă, aici unde vor disputa, sâmbătă seara, de la ora 19.45, unul dintre cele mai dificile meciuri din actuala ediţie de campionat.

În cadrul etapei a XII-a, prima a returului campionatului Ligii Naţionale, baschetbaliştii orădeni vor primi vizita Stelei. Se vor întâlni echipele cu cele mai puţine înfrângeri de până acum din campionat, câte două pentru ambele combatante.

"Urmează un meci dificil, în compania unei echipe cu pretenţii. Ne dorim să câştigăm pentru că acesta este scopul nostru la fiecare meci. Pe de altă parte, o victorie în faţa Stelei ne-ar oferi un avantaj important, deoarece în situaţia unei egalităţi în doi am fi avantajaţi de rezultatele directe întrucât i-am învins în duelul direct din tur. În plus, ar fi un avantaj moral să ai 2-0 în duelurile cu Steaua", a declarat managerul echipei CSM CSU, Şerban Sere, în conferinţa de presă ce a prefaţat acest derby.

De precizat faptul că în tur, la Bucureşti, orădenii s-au impus în runda inaugurală a actualei ediţii de campionat, cu scorul de 72-68 şi prin acest fapt, dar şi prin prisma clasamentului, au ascendentul moral asupra adversarei, mai cu seamă cu cât vor evolua pe teren propriu, în faţa unui public inimos.

De altfel, săptămâna aceasta, CSM CSU Oradea a şi lansat un scurt video de promovare a partidei împotriva Stelei în care baschetbaliştii clubului îi cheamă pe fani să-i încurajeze îmbrăcaţi în roşu, una dintre culorile echipei orădene.

Partida din prima etapă a returului Ligii Naţionale la baschet masculin, CSM CSU Oradea - Steaua CSM EximBank Bucureşti va fi arbitrată de Marius Ciulin, Alin Faur şi Alin Dragoş. Comisar din partea Federaţiei Române de Baschet a fost delegat Romi Stănciulescu.

Partida, care va debuta la ora 19:45, va fi transmisă şi de Digi Sport.

Prima etapă din retur a debutat vineri, când BC Mureş s-a impus cu 90-81 la Mediaş, cu Gaz Metan, iar U BT Cluj a câştigat tot în deplasare, la Bucureşti, cu Dinamo, cu scorul de 85-75.

Între celelalte jocuri ale etapei, se mai remarcă disputa de duminică seara, de la Craiova, dintre SCM U din localitate şi BCM U Piteşti, cu începere de la ora 20, de asemenea, în transmisiune pe Digi Sport.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON