URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2024, 19:22

Atac cibernetic la Camera Deputaţilor: Buletinul lui Marcel Ciolacu a ajuns pe dark web

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O grupare de hackeri au spart marţi baza de date a Camerei Deputaţilor, iar mai apoi ar fi publicat, pe dark web, buletinul prim-ministrului României, Marcel Ciolacu.

Potrivit presei naţionale, hackerii au sustras informaţii cu caracter personal, inclusiv cărţi de identitate, contracte cu diferite bănci şi date privind autoturismele personale ale deputaţilor.

Un telespectator al Digi24, specialist în domeniul IT, a spus că a văzut un anunţ pe un site de specialitate în care o grupare de hackeri s-au lăudat că a reuşit să spargă baza de date a Camerei Deputaţilor din România şi că vor face publice mai multe documente, dacă nu primesc o răscumpărare în valoare de 0,8 bitcoin, adică circa 30.000 de euro.

Site-urile de ştiri Digi24.ro şi Hotnews.ro mai arată că buletinul lui Marcel Ciolacu şi cel al lui Kelemen Hunor au fost postate pe dark web. Dark Web este o parte a internetului care necesită utilizarea unor adrese web speciale şi nu este vizibilă în rezultatele motoarelor de căutare.

În acest timp, Secretariatul General al Camerei Deputaţilor a anunţat că se va face o plângere la DIICOT. „A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT", a anunţat marţi Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

De acest incident a fost notificat şi Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). „Pentru că vorbim despre o investigaţie care este în derulare, în acest moment nu putem oferi mai multe detalii care ar putea periclita investigaţia", au transmis reprezentanţii DNSC, mai arată Hotnews.ro.

Ulterior, DIICOT a anunțat că efectuează cercetări în urma acestui atac informatic. „În cauza constituită sunt efectuate cercetări, in rem, privind săvârşirea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, perturbarea funcționării sistemelor informatice și șantaj”, precizează reprezentanții DIICOT.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pfai
Cred ca stirea cea mare este un advertorial: ca ciolacu are buletin. N-as fi crezut, dupa cum vorbeste. Nivelul este comparabil cu al lui ciuca. L-as compara cu ciolanis, dar pe ala nu-l prea aud vorbind.
Postat 31 Ianuarie 2024, 15:45 de oradea_mea_si_a_ta
Liber la contracte
Să vedeți ce abonați o să avem la "contracte de mentenanță" pe bani grei! L-am auzit la radio pe ministrul digitalizării parcă pe tema asta spunând că instituțiile statului au peste 25000 de atacuri cibernetice pe zi. O fi luat în calcul fiecare mail spam care a fost primit...
Postat 31 Ianuarie 2024, 07:58 de Vio_427
Specialistul IT a lui Gigi
Pe langa DNSC sunt apa de ploaie. Tehnologiile utilizate sunt cel mult mediocre. Ce nu or sa afle ei prea usor va fi punctul de intrare in retea. "Specialistii" lor sunt ... daca te uiti la programul de concurs si bibliografia, cu ceva experienta in spate, te apuca rasul dar ai un plans amar cand te gandesti cati bani iau de la stat si ce ofera la schimb. Daca providerii de internet nu le-ar da mura in gura ar fi ai mao degeaba.
Postat 31 Ianuarie 2024, 06:46 de poiu
da
o fi de ferentari sud?
Postat 30 Ianuarie 2024, 20:29 de sodelica
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON