URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Februarie 2021, 15:18

Asociația pentru micuțul Noel din Bihor a ajutat încă un băiețel bolnav de SMA1 să primească vaccinul de 2,1 milioane de dolari

Asociația pentru micuțul Noel din Bihor a ajutat încă un băiețel bolnav de SMA1 să primească vaccinul de 2,1 milioane de dolari (Sursa foto: Facebook - grupul „Uniți pentru Ștefan”)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Voluntarii de la Asociaţia pentru micuţul Noel, un ONG înfiinţat în urmă cu doi ani de mai mulţi bihoreni inimoşi, a ajutat încă un băieţel bolnav de Amiotrofie Spinală de tip 1 (SMA1) să primească vaccinul Zolgensma, în valoare de 2,1 milioane de dolari.

Anunţul a fost făcut vineri, chiar de mama lui Ayan, băiețelul de doar 3 ani, care a și primit deja vaccinul.

"Vreau să strig în gura maaaare!!! Sunt cea mai fericită mamă! Copilul meu începe astăzi o nouă viaţă. După 3 ani în care ne-am luptat cu această groaznică boală, astăzi am ieşit învingători! Doamne... 3 ani m-am rugat la Dumnezeu să facă o minune să îl scape pe Ayan de această boală", a scris Dana Statie, mama băiatului pe grupul de Facebook al asociației.

SMA 1 este o boală gravă ce duce la pierderea progresivă a muşchilor şi poate provoca decesul la o vârstă foarte fragedă.

 

Ayan a învins SMA1 !!!!???????????? Astăzi, 26.02.2021, copilul meu a primit tratamentul Zolgensma???? Aceasta este prima zi din...

Posted by Statie Dana Maria on Friday, February 26, 2021

Ayan a primit vaccinul la o clinică din Belgia, costul total al internării şi administrării serului fiind de 2,5 milioane de dolari.

De acum, băiețelul va face mai multe terapii care să-l ajute să deprindă aptitudinile unui copil normal de vârsta sa.

Ayan este cel de-al treilea copil ajutat de Asociaţia pentru micuţul Noel, înfiinţată de câţiva bihoreni care şi-au dorit să strângă suma uriaşă de 2,1 milioane de dolari pentru bebelușul Noel Olyus, din satul bihorean Curtuișeni, diagnosticat cu SMA1 la finalul anului 2019. Noel a primit vaccinul în toamna anului trecut şi în prezent se află în Bucureşti, la Centrului de Recuperare pentru copii dr. Nicolae Robănescu, singurul spital din România unde sunt trataţi copiii cu SMA1, unde face mai multe terapii, încecând cu ajutorul medicilor să stea singur în funduleț şi să-şi susţină capul.

Anul trecut, voluntarii ONG-ului au mai reuşit din donaţii să strângă aceeași sumă pentru Alessia, o fetiţă din Constanţa tot cu SMA1, care până la urmă a câştigat tombola lansată de firma producătoare a vaccinului Zolgensma. Astfel suma strânsă pentru fetiță a fost direcționată spre vindecarea lui Ayan. Alessia a pierdut până la urmă lupta cu boala, dar voluntarii își continuă proiectul de a ajuta copiii cu SMA1. 

În prezent, Asociaţia pentru micuţul Noel este formată din sute de voluntari din ţară şi străinătate care își desfășoară cea mai mare parte a activităţii pe grupul de licitaţii de pe Facebook – Uniţi pentru Ştefan - SMA1 – cu ajutorul căruia încearcă din nou să adune 2,1 milioane de dolari pentru Ştefan (foto jos), un băieţel de 3 ani din Oradea.

Până în prezent s-a strâns jumătate din suma necesară, 1,1 milioane de dolari, așa că orice donație este binevenită. Cei care doresc să-l ajute pe micul orădean pot intra pe grupul de licitaţii, unde au loc zilnic și tombole la diverse produse, inclusiv autoturisme, excursii, electrocasnice, laptop-uri sau ultimele modele de smartphone-uri.

Donatorii mai pot trimite orice sumă în lei în contul RO33BTRLRONCRT0532233601, în euro: RO80BTRLEURCRT0532233601, în dolari: RO84BTRLUSDCRT0532233601 sau în lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601, beneficiar fiind Asociaţia pentru micuţul Noel. Se mai pot face donaţii prin Paypal, pe site-ul ONG-ului, prin Revolut la numărul de telefon 0747.681.370 (user: mariab9kl) sau prin BTPay, transferând bani la numărul 0752.076.131.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON